365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hvilke rulleskøjter skal man vælge?

Med rulleskøjter åbner sig en verden af muligheder! Her er tale om en ny hobby for dit barn, og sammen kan I tage på tur rundt i området eller omkring søen. Når dit barn er blevet en haj til at rulle på hjul, kan det være, at det er tid til at lave fede tricks på rampen eller suse afsted i skole på egen hånd.  

Har du et barn, der drømmer om at afprøve det der med at stå på rulleskøjter? Det kan være svært at gennemskue, hvilken variant der matcher dit barns behov, men vi vil forsøge at gøre dig klogere her.  

Der findes som udgangspunkt to forskellige typer rulleskøjter, og erfarne løbere har ofte klare præferencer for, hvilken variant, der er den rigtige.  

Side by side-rulleskøjter - en klassiker

Side by side-rulleskøjter er en vaskeægte klassiker, som måske ikke er nær så udbredt i dag, som de var engang. Her er de fire hjul placeret ved siden af hinanden to og to, og det er et godt sted at starte, når dit barn ikke er helt sikker i disciplinen endnu. Med netop denne type rulleskøjter får du altså den støtte og stabilitet, som du har brug for.

Fordele ved side by side-rulleskøjter:

  • Det ikoniske look virker hver gang! 

  • Hjulenes placering giver en større støtte og stabilitet for en nybegynder. 

  • Bremsefunktionen sidder foran, og det kan være at foretrække for nogen. 

Inliners - Fart i fødderne

Inliners er med al sandsynlighed den type rulleskøjter, som du ser mest i gadebilledet. Her er hjulene placeret på række, og det er smart, hvis du skal køre hurtigt og langt. Dit barn skal lige fange teknikken, hvor du tager lange træk for at komme et godt stykke fremad – men når der er styr på det, er det bare at komme ud i det blå! 

Fordele ved inliners: 

  • Der er gode muligheder for at køre langt og stærkt.  

  • Inliners er designet, så de giver god støtte til både fod og ankel. Dit barn kan altså bruge dem igen og igen.  

  • Mange inliners kan justeres, så I ikke skal ud at købe nye, selvom dit barns fod vokser en smule.  

Combo rulleskøjter - det bedste fra begge verdener

Er du i tvivl, om du skal købe side by side eller inliners? Du finder også en række modeller, hvor du selv kan skifte mellem funktionerne - så får du det bedste fra begge verdener! 

Klæd dit barn på til rulleturen 

Sikkerhed er vigtigt, uanset om det er barn eller voksen, der skal ud på et par rulleskøjter. Måske er der lidt usikkerhed på benene, men det kan også være, at dit barn blot suser afsted – i begge tilfælde bør I anskaffe jer noget ordentligt udstyr. 

Cykelhjelmen er altså ikke kun til cykelturen. Derudover er beskyttelsesudstyr et must på rulleskøjter, som passer på både albuer, håndflader og knæ, så dit barn ikke skal bekymre sig om at falde.