365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

El løbehjul børn - regler

Få et overblik over reglerne for el løbehjul til børn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til el løbehjul børn regler

 

Er dit barn vild efter at køre på el løbehjul? Så er der lige nogle regler du og dit barn skal have styr på, før I begiver jer ud på det elektriske løbehjul og eventuelt ud i trafikken. Du kan læse meget mere om reglerne på Politiets hjemmeside, Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik.

I denne guide giver dig et overblik over el løbehjul regler, der gælder for både børn og voksne. Det er jeres ansvar, at I overholder reglerne. Reglerne er med til, at du og dit barn kan færdes sikkert i trafikken på de populære el løbehjul.

Hvor gammel skal man være for at køre el løbehjul?

Hvis dit barn er under 15 år, skal barnet altid følges med en, der er 18 år eller ældre. Det er altså ulovligt for børn under 15 år at færdes alene på et el løbehjul i den offentlige trafik. Den offentlige trafik omfatter også villaveje, stisystemer og parkeringspladser.

Hvis dit barn gerne vil køre alene på el løbehjul, skal det foregå inden for skiltede lege- og opholdsområder eller på jeres egen private grund. Vi anbefaler dog, at du altid holder barnet under opsyn, da det kan være svært at kontrollere hastigheden på el løbehjulet.

 

Skal man have cykelhjelm på el løbehjul?

Ja, pr. 1. januar 2022 blev det et lovkrav, at du skal bære cykelhjelm, når du kører på el løbehjul – det gælder både børn og voksne. Det er nemlig med til at passe på dit hoved, når du begiver dig ud i trafikken på dit elektriske løbehjul.

For at øge dit barns sikkerhed anbefaler vi også, at dit barn bruger ekstra beskyttelsesudstyr. Det kan nemlig være svært at holde balancen, og der kan komme fart på, når barnet bruger et el løbehjul. Derfor er det en god idé, at dit barn beskytter sig ekstra meget.

 

 

Andre regler – el løbehjul

Der er også en del andre regler, I skal have styr på, hvis I vil færdes i trafikken eller derhjemme på et elektrisk løbehjul. Nedenfor kan du læse generelle regler for brugen af el løbehjul.

Du skal følge cykelreglerne, hvis du vil færdes på et elektrisk løbehjul. Du kan læse mere om cykelreglerne på Rådet for Sikker Trafik. Du skal bl.a. være opmærksom på og følge nedenstående regler:

  • Du skal give tegn ved sving og stop.
  • Du skal køre på cykelstien og følge cyklistsignaler og -skiltning.
  • Du må ikke køre på fortovet, gangstier eller i fodgængerfelter.

 

Udover at følge cykelreglerne, er der også nogle andre regler, du skal følge. Du skal være opmærksom på, at politiet kan konfiskere el løbehjulet, hvis det er ulovligt og fx kan køre hurtigere end det tilladte. Tjek derfor grundigt, at el løbehjulet overholder reglerne.

  • Det elektriske løbehjul må højst kunne køre 20 km/t med motorkraft.
  • Der må kun være én person på el løbehjulet.
  • Løbehjulet skal være CE-godkendt og må højst veje 25 kg, være 2 meter langt og 70 cm bredt.

 

 

Husk lys på el løbehjulet

Det er et krav, at et el løbehjul har lys både foran og bagpå hele døgnet rundt. Lyset foran skal være hvidt eller gult, og lyset bagpå skal være rødt. Lysene skal være tydelige og synlige fra en afstand på mindst 300 meter.

Samtidig skal løbehjulet have en rød refleks bagpå, en hvid refleks foran og gule eller hvide reflekser på hver side, så dit barn er synligt, når det er mørkt. Husk altid at tjekke, at reflekser og lys virker som de skal, så barnet er synligt i trafikken.

 

Gode råd til børn, der bruger et elektrisk løbehjul

Vi anbefaler, at både du og dit barn øver jer i at køre på el løbehjul, før I begiver jer ud i trafikken. Det er vigtigt, at dit barn kan køre stabilt og sikkert og orientere sig og give tegn uden at miste balancen, før I bevæger jer ud i trafikken.

Husk også på, at det kan være svært at bedømme farten på en person, der kører på el løbehjul. Derfor skal I være ekstra opmærksomme og tage hensyn til andre trafikanter. Vær også påpasselig med at overhale andre trafikanter, da det kan være svært at høre et el løbehjul.

Hastigheden på et el løbehjul kan være høj for et barn under 15 år. Det er derfor en god idé at overveje, om dit barn er klar til at bruge et el løbehjul. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at børn under 15 år ikke kører på el løbehjul - heller ikke på privat grund eller lege- og opholdsområder.

Hvilket løbehjul skal man vælge?

Der findes også et stort udvalg af løbehjul uden el til de mindre børn. I denne guide gennemgår vi de forskellige typer af løbehjul, så du kan finde præcis dét løbehjul, der passer perfekt til dig og dine behov. Læs med og bliv inspireret til en tur på hjul!

Bliv sikker på el løbehjulet med BR.dk

Når du har læst denne guide, kan du fortælle dit barn, hvordan barnet må bruge et el løbehjul og hvordan barnet skal gebærde sig i trafikken. Det er vigtigt, at barnet kender reglerne og ved, hvordan man opfører sig i trafikken.

Det er vigtigt, at I overholder reglerne, da I kan risikere at få en bøde for eventuelle overtrædelser. Husk også, at reglerne er til for jeres egen sikkerhed. Vi anbefaler, at du og dit barn grundigt læser reglerne på Politi.dk, Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik.

Husk at købe en cykelhjelm, når du køber et el løbehjul. I kan finde en flot cykelhjelm her på BR.dk, både til børn og voksne, der passer perfekt til jeres stil. Pas på jer selv og jeres hoveder og køb en cykelhjelm!

Leg på hjul

Få fart og spænding med leg på hjul! Udforsk vores store udvalg af bl.a. løbehjul, rulleskøjter og skateboards. Det er en perfekt måde for børn at brænde krudt af, og det indbyder til timevis af leg i den friske luft.