365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hvilken løbecykel er den rette?

Vælg den bedste løbecykel til dit barn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


Der er ingen tvivl om, at det er en af de helt store milepæle, når dit barn skal lære at cykle. Måske kan du selv huske, hvordan din far eller mor satte en styrepind i bagagebæret og løb rundt med dig, da du var barn?

Det er en stor ting - både for barnet og de voksne - du kan faktisk forberede og øve dit barn i at cykle allerede i en tidlig alder. En løbecykel kan nemlig være en god måde at forberede dit barn på at cykle på en almindelig cykel.

 

Hvorfor skal du vælge en løbecykel?

Måske har storesøster eller -bror en rigtig cykel, og det mindste barn vil bare så gerne være med, når der skal ud og køres på hjul. En løbecykel er den perfekte mulighed for at starte tidligt og dermed forbedre både balance, motorik og reaktionsevne.

Har dit barn fået lov til at blive en ihærdig løbecyklist først, så vil det også forbedre overgangen til en rigtig børnecykel senere i livet. Dit barn vil have en god fornemmelse af, hvad det kræver og kan fokusere på at lære pedalernes mekanik at kende.

Den største udfordring ved at cykle er at holde balancen. Det kan tage meget træning - i nogle tilfælde mange skrammer - før dit barn knækker koden. Med en løbecykel skal dit barn sætte fra med benene, følge vejen og styre uden om forhindringer - alle tre gode ting til at forberede dit barn på et liv på cykel.

Lær at cykle

Er det tid til at lære dit barn at cykle? I denne guide får du 8 gode råd til, hvordan du kan lære dit barn at cykle. Det skal være både sjovt og lærerigt at komme i gang med at lære jernhesten at kende. Giv jer i kast med cykeltræningen, så I kan nyde det gode vejr og naturen sammen.

Løbecykel alder

Der er som sådan ikke nogen bestemt alder, der indikerer, hvornår dit barn må få en løbecykel. På BR.dk har vi løbecykler helt ned til 1-års alderen med 4 hjul. Her er balancen mere underordnet, og dit barn kan blive bekendt med fornemmelsen af at skubbe sig fremad ved hjælp af benene.

Når dit barn når op i 2-års alderen kan det være, at det er ved at være tid til en løbecykel med 2 hjul, som er lidt mere motorisk udfordrende og kræver mere balance. Valget af løbecykel handler selvfølgelig også om, hvor sikker dit barn er på sine ben.

 

 

Løbecykel - hvornår?

Det er svært at komme med et klart svar på, hvornår dit barn er klar til en løbecykel. Som hovedregel er alle børn forskellige, og det handler om at mærke efter, om dit barn er sikker på benene eller ej. Derudover handler det også om interessen for en løbecykel.

Nogle børn synes, at det er spændende med en løbecykel og bruger den meget, mens andre børn hellere vil gå eller komme frem på en anden måde. Lyt til dit barn og mærk efter, om en løbecykel kunne være et godt valg til dit barn.

 

Hvilken løbecykel?

Når du skal vælge den rette løbecykel, er det vigtigt at være opmærksom på disse områder:

  • Mål barnets skridtlængde. Der er forskel på børns størrelse uanset alder. Du kan måle dit barns skridtlængde, som angiver, hvor stor løbecyklen skal være. Samtidig skal du være opmærksom på, at begge ben kan nå jorden.
  • Vælg en cykel, der kan indstilles. Børn vokser med raketfart, og derfor er det vigtigt, at styret og sadlen kan justeres, så barnet kan bruge løbecyklen længst muligt.
  • Vær opmærksom på hjulene. Hjulene på en løbecykel er generelt enten gummi- eller luftdæk, og dæktypen kan have stor betydning for, hvordan dit barn kan bruge sin løbecykel. Hvis dit barn skal køre langt, er det en god idé at vælge luftdæk, men ellers er gummidæk også et fint valg.

Vælg den bedste løbecykel

Når du har undersøgt de ovenstående områder, kan du vælge en løbecykel til dit barn. Det vigtigste er, at løbecyklen passer til dit barn, så barnet kan få mest muligt ud af den. Det er helt op til dig, hvornår du synes, dit barn er klar til en løbecykel.

Den bedste løbecykel er derfor den løbecykel, der matcher dit barns behov og som du føler dig tryg ved, at dit barn suser rundt på. Den bedste løbecykel er ikke nødvendigvis den, der er dyrest - det vigtigste er, at den passer til dit barn.

Vælg gerne løbecyklen sammen med dit barn, så barnet kan være med til at finde den bedste løbecykel. Dette kan også være med til, at barnet vil bruge cyklen mere, når det selv har været med til at bestemme. Derudover kan I også prøve løbecyklerne og undersøge, hvilken der passer bedst til barnet.

 

Send dit barn sikkert ud i trafikken med den bedste løbecykel

Det giver sig selv, at dit barn ikke er klar til at begå sig i trafikken, blot fordi I har anskaffet en løbecykel. En løbecykel er dog en god anledning til at tage de første skridt ud i mindre trafikerede områder, så dit barn kan lære en smule om, hvad det kræver at bevæge sig rundt på vejene.

Hvis I bor i et villakvarter, kan I med fordel starte her, hvor biler i forvejen kører forsigtigt rundt på de små veje. Du kan lære dit barn de helt simple principper som, at det er vigtigt at holde sig inde til siden, så bilerne kan passere, eller at man selvfølgelig skal kigge sig godt for, inden man krydser en vej eller cykelsti.

Det vigtigste, når dit barn skal blive ihærdig på løbecyklen, er, at der er styr på sikkerheden! Derfor skal hovedet selvfølgelig beskyttes med en cykelhjelm, også selvom der bare køres rundt på terrassen.