365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Hvilken løbecykel er den rette?

Der er ingen tvivl om, at det er en af de helt store milepæle, når dit barn skal lære at cykle. Måske kan du selv huske, hvordan din far eller mor satte en styrepind i bagagebæret og løb rundt med dig, da du var barn, og du kan faktisk forberede og øve dit barn i at cykle allerede i en tidlig alder.

Hvorfor skal du vælge en løbecykel?

Måske har storesøster eller -bror en rigtig cykel, og det mindste barn vil bare så gerne være med, når der skal ud og køres på hjul. En løbecykel er den perfekte mulighed for at starte tidligt og dermed forbedre både balance, motorik og reaktionsevne.

Har dit barn fået lov til at blive en ihærdig løbecyklist først, så vil det også forbedre overgangen til en rigtig børnecykel senere i livet. Dit barn vil have en god fornemmelse af, hvad det kræver og kan fokusere på at lære pedalernes mekanik at kende.

Den største udfordring ved at cykle er at holde balancen. Det kan tage meget træning - i nogle tilfælde mange skrammer - før dit barn knækker koden. Med en løbecykel skal dit barn sætte fra med benene, følge vejen og styre uden om forhindringer - alle tre gode ting til at forberede dit barn på et liv på cykel.

Hvornår er dit barn klar til en løbecykel?

Det er svært at komme med et klart svar på, hvornår dit barn er klar til en løbecykel. Som hovedregel er alle børn forskellige, og det handler om at mærke efter, om dit barn er sikker på benene eller ej. Når du skal vælge den rette løbecykel, er det vigtigt at være opmærksom på disse områder:

  • Mål barnets skridtlængde. Der er forskel på børns størrelse uanset alder. Du kan måle dit barns skridtlængde, som angiver, hvor stor løbecyklen skal være. Samtidig skal du være opmærksom på, at begge ben kan nå jorden.
  • Vælg en cykel med et styr, der kan indstilles. Det er ingen hemmelighed, at børn vokser med raketfart, og derfor er det vigtigt, at styret kan justeres, så det passer.
  • Vær opmærksom på hjulene. Hjulene på en løbecykel er generelt enten gummi- eller luftdæk, og dæktypen kan have rimelig stor betydning for, hvordan dit barn kan bruge sin løbecykel. Hvis dit barn skal køre langt, er det en god idé at vælge luftdæk, men ellers er gummidæk også et fint valg.

Hos BR har vi løbecykler helt ned til 1-års alderen med 4 hjul. Her er balancen mere underordnet, og dit barn kan blive bekendt med fornemmelsen af at skubbe sig fremad ved hjælp af benene. Når dit barn når op i 2-års alderen kan det være, at det er ved at være tid til en løbecykel med 2 hjul, som er lidt mere motorisk udfordrende.

Send dit barn sikkert ud i trafikken med den bedste løbecykel

Det giver sig selv, at dit barn ikke er klar til at begå sig i trafikken, blot fordi I har anskaffet en løbecykel. En løbecykel er dog en god anledning til at tage de første skridt ud i mindre trafikerede områder, så dit barn kan lære en smule om, hvad det kræver at bevæge sig rundt på vejene.

Hvis I bor i et villakvarter, kan I med fordel starte her, hvor biler i forvejen kører forsigtigt rundt på de små veje. Du kan lære dit barn de helt simple principper som, at det er vigtigt at holde sig inde til siden, så bilerne kan passere forbi, eller at man selvfølgelig skal kigge sig godt for, inden man krydser en vej eller cykelsti.

Det vigtigste, når dit barn skal blive ihærdig på løbecyklen, er, at der er styr på sikkerheden! Derfor skal hovedet selvfølgelig beskyttes med en cykelhjelm, også selvom der bare køres rundt på terrassen.