365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Guide: Den rette størrelse cykelhjelm til børn

En cykelhjelm er obligatorisk, og særligt når der er tale om sikkerheden for vores børn. En cykelhjelm gør, at vi trygt kan sende vores børn afsted på cyklen - også selvom de ikke er helt sikre uden støttehjul endnu.  

Men en cykelhjelm til børn er ikke kun noget, der skal se rigtigt ud for omverdenen. Som forældre er vi nemlig nødt til at sikre os, at cykelhjelmen sidder som den skal, så den beskytter så godt som muligt, hvis uheldet er ude. Derfor har vi på denne side samlet alle informationer, som du skal vide, når der skal købes cykelhjelm til dit barn.  

Hvordan skal hjelmen sidde? 

En cykelhjelm skal beskytte i tilfælde af, at dit barn vælter, kører galt eller oplever et andet uheld på cykelturen. I den forbindelse er det vigtigt, at cykelhjelmen sidder godt på hovedet, så den ikke ryger af, når uheldet er ude. 

Her er det grundlæggende vigtigt at huske på, at hjelmen skal beskytte både pande og nakke - dog uden at hjelmen sidder helt nede ved øjnene. Når du skal sikre dig, at hjelmen sidder ordentligt, kan du som tommelfingerregel tjekke, om hjelmen sidder vandret, da det er den rette position.  

Når du har styr på hjelmens skal, er det vigtigt at spænde hjelmen godt fast. Som udgangspunkt skal der være plads til to fingre mellem remmen og dit barns hage, og derudover kan du lade dit barn ryste hovedet og se, at hjelmen ikke rutsjer frem og tilbage. På den måde vil hjelmen sidde, som den skal.  

Sådan finder du størrelsen  

Det er nemt at finde den rette størrelse, og du skal blot bruge dit barns hoved og et målebånd.  

  1. Hjelme findes i et bredt udvalg af størrelser, og I kan ikke bare tage udgangspunkt i designet. Derfor skal I have gang i målebåndet! 

  1. Brug målebåndet til at måle omkredsen af dit barns hoved. Følg hovedet rundt lidt over ørerne og ca. 2 cm fra øjenbrynene.  

  1. Omkredsen i cm indikerer den rette størrelse for dit barns cykelhjelm, og I kan nu filtrere udvalget til hjelmene, der passer. 

  1. Når I har filtreret udvalget, kan dit barn vælge den sejeste cykelhjelm. Selvom I har målt på forhånd, er det en god idé at prøve cykelhjelmen af derhjemme, så I kan få den byttet i tilfælde af, at den ikke sidder ordentligt. 

Stort udvalg af cykelhjelme 

Hos BR finder du et stort udvalg af cykelhjelme i designs, der vil falde i mange børns smag. Tag dit barn under armen, og udforsk sortimentet. Når dit barn selv får lov til at vælge den rette cykelhjelm, kan du også være mere sikker på, at dit barn gerne vil iføre sig hjelmen, når der skal cykles!