365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Guide: Den rette størrelse cykelhjelm til børn

Bliv klogere på cykelhjelm størrelse til børn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om cykelhjelm størrelse børn


En cykelhjelm er obligatorisk, og særligt når der er tale om sikkerheden for vores børn. En cykelhjelm gør, at vi trygt kan sende vores børn afsted på cyklen - også selvom de ikke er helt sikre uden støttehjul endnu.  

Som forældre er vi nemlig nødt til at sikre os, at cykelhjelmen sidder som den skal, så den beskytter så godt som muligt, hvis uheldet er ude. Derfor har vi på denne side samlet alle informationer, du skal vide, når der skal købes cykelhjelm til dit barn.  

 

Cykelhjelm børn størrelse

Nedenfor kan du se en fordeling af cykelhjelm størrelser til børn i forskellige aldersgrupper. Vær opmærksom på, at det blot er vejledende, så det er vigtigt, at du måler dit barns hoved og at barnet prøver forskellige størrelser og typer cykelhjelme.

 • 0-3 årige: 44-52 cm.
 • 2-7 årige: 46-57 cm.
 • 5-12 årige: 52-60 cm.
 • 12+ årige: 52-65 cm.


Husk på, at børn er forskellige, og de vokser forskelligt. Derfor skal du altid bruge dit barns hovedomkreds for at vælge den rigtige størrelse. Hvis barnet svinger mellem to størrelser, så vælg den største, da cykelhjelmen altid kan spændes til, så den passer.

Sådan finder du den rigtige cykelhjelm størrelse til børn

Det er nemt at finde den rette cykelhjelm størrelse. Du skal blot bruge dit barns hoved og et målebånd. Hjelme findes i et bredt udvalg af størrelser, og I kan ikke bare tage udgangspunkt i designet. Derfor skal I have gang i målebåndet! 

 1. Brug målebåndet til at måle omkredsen af dit barns hoved. Følg hovedet rundt lidt over ørerne og ca. 2 cm fra øjenbrynene.  
 2. Omkredsen i cm indikerer den rette cykelhjelm størrelse for dit barn, og I kan nu filtrere udvalget til hjelmene, der passer. 
 3. Når I har filtreret udvalget, kan dit barn vælge den sejeste cykelhjelm. Selvom I har målt på forhånd, er det en god idé at prøve cykelhjelmen af derhjemme, så I kan få den byttet i tilfælde af, at den ikke sidder ordentligt. 


 

Hvordan skal en cykelhjelm sidde? 

En cykelhjelm skal beskytte i tilfælde af, at dit barn vælter, kører galt eller oplever et andet uheld på cykelturen. I den forbindelse er det vigtigt, at cykelhjelmen sidder godt på hovedet, så den ikke ryger af, hvis uheldet er ude. 

Her er det grundlæggende vigtigt at huske på, at hjelmen skal beskytte både pande og nakke - dog uden at hjelmen sidder helt nede ved øjnene. Rådet for Sikker Trafik anbefaler generelt, at:

 • Du skal kunne bukke dig ned uden at hjelmen falder af eller er for løs.
 • Der skal være cirka 2 cm fra øjenbrynene til cykelhjelmens kant.
 • Hjelmen skal sidde vandret på dit hoved for at sidde optimalt.
 • Remmen under hagen skal spændes sådan, at der er plads til to fingre mellem hagen og remmen.


For at tjekke, at hjelmen sidder korrekt, kan du derudover lade dit barn ryste hovedet for at sikre dig, at hjelmen ikke rutsjer frem og tilbage. Når cykelhjelmen sidder fast uden at stramme for meget, og I har fulgt ovenstående anbefalinger, kan du sende dit barn afsted på cyklen.

 

Cykelhjelm børn: Størrelse på BR.dk

På BR.dk finder du et stort udvalg af cykelhjelme i designs, der vil falde i mange børns smag. Vi har cykelhjelme i størrelser fra 44 cm til 62 cm, så der er både til de mindre børn og de større børn.

Tag endelig dit barn under armen og udforsk sortimentet. Når dit barn selv får lov til at vælge den rette cykelhjelm, kan du også være mere sikker på, at dit barn gerne vil iføre sig hjelmen, når der skal cykles!