365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Guide: Vælg den rigtige børnecykel

Få hjælp til at vælge den rigtige børnecykel størrelse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


En cykel er et transportmiddel, der følger mange af os det meste af livet. Lige fra barns ben, når vi kan suse rundt på en løbecykel til pensionsalderen, hvor der er god tid til rolige cykelture i naturen. 

Står du i den situation, at dit barn skal have en ny cykel - måske endda sin første rigtige cykel? Det kan være svært at finde den helt rigtige cykel, både størrelses- og designmæssigt. Derfor har vi her hos BR udformet en børnecykel guide, så det bliver nemmere for jer at vælge en cykel, der opfylder alle krav.  

Populære mærker

Vælg den rigtige børnecykel størrelse 

Den rette hjul- og stelstørrelse er alfa omega, når der skal købes ny cykel. Det er vigtigt, at dit barn sidder ordentligt på cyklen, så det er behageligt at cykle. Derudover skal barnet også kunne styre cyklen så nemt som muligt, og det kræver, at pedalerne og styret kan nås ordentligt.  

Børn har ofte sværere ved at holde balancen på cyklen end voksne. Derfor anbefaler vi hos BR.dk, at barnet kan have en flad fod på jorden, når det sidder på cyklen. Når barnet bliver ældre og bedre til at holde balancen, kan det nøjes med at have forfoden på jorden, når det sidder på cyklen.

 

Børnecykel størrelsesguide

Det behøver ikke at være svært at finde den rigtige børnecykel størrelse. Ved hjælp af et målebånd og en størrelsesguide, kan det hurtigt klares. BR har udarbejdet en vejledende størrelsesguide, som du finder nedenfor.

Der er ikke tale om en decideret facitliste, da det altid vil være mest optimalt, at dit barn prøver cyklen ordentligt inden køb. Cyklen skal føles tilpas, og barnet skal kunne cykle ordentligt på den. Det er en god idé at cykle en lille tur på cyklen, før I træffer et valg.

Når du skal udregne den rette størrelse på cyklen, tager du udgangspunkt i målet fra indersiden af dit barns ben, som fortæller dig en ca. hjul- og stelstørrelse. Du kan også tage udgangspunkt i regnestykket 0,62 x dit barns skridtlængde = stelstørrelse.  

 

Børnecykler i forskellige designs 

Nogle voksne går op i udseendet på deres bil, og på samme måde vil dit barn med garanti gå op i, hvordan den nye cykel ser ud. Børnecykler findes i et væld af designs, og det gør det ikke nemmere at vælge den helt rigtige.  

Dit barn kan sagtens få en cykel, hvor personligheden skinner igennem ved hjælp af farve og detaljer. Hvis dit barn selv får lov at se udvalget af cykler og have indflydelse på valget af design, vil det helt sikkert være starten på et godt cykeleventyr. 

Bliv klar til sjove cykelture 

Når cyklen er i hus, er det svært at vente med at komme ud og suse rundt på den i gaderne. Derfor er det også en god idé at få styr på alt tilbehøret, så dit barn ikke skal vente for længe. Vi har samlet en lille liste med tilbehør, som kan være nødvendigt til cyklen - og du finder det hele her på BR.dk. 

  • Ringklokke, så dit barn altid kan gøre opmærksom på sig selv i trafikken. 

  • Cykellås, så barnet kan cykle i skole og på legepladsen uden at bekymre sig om at efterlade cyklen ubevogtet.  

  • Cykelhjelm er selvfølgelig også et must, når dit barn skal ud og køre stærkt.