365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Guide: vælg den rigtige børnecykel

En cykel er et transportmiddel, der følger mange af os det meste af livet. Lige fra barns ben, når vi kan suse rundt på en løbecykel til pensionsalderen, hvor der er god tid til rolige cykelture i naturen. 

Står du i den situation, at dit barn skal have en ny cykel - måske endda sin første rigtige cykel? Det kan være svært at finde den helt rigtige cykel, både størrelses- og designmæssigt. Derfor har vi her hos BR udformet en guide, så det bliver nemmere for jer at vælge en cykel, der opfylder alle krav.  

Sådan finder du den rette størrelse 

Den rette hjul- og stelstørrelse er alfa omega, når der skal købes ny cykel. Det er vigtigt, at dit barn sidder ordentligt på cyklen, så det er behageligt at cykle. Derudover skal barnet også kunne styre cyklen så nemt som muligt, og det kræver, at pedalerne og styret kan nås ordentligt.  

Det behøver ikke at være svært at finde den rigtige størrelse og ved hjælp af et målebånd og en størrelsesguide, kan det hurtigt klares. BR har udarbejdet en vejledende størrelsesguide, som du finder nedenfor. Her er altså ikke tale om en decideret facitliste, da det altid vil være mest optimalt, at dit barn prøver cyklen ordentligt inden køb. 

Når du skal udregne den rette størrelsesguide, tager du udgangspunkt i målet fra indersiden af dit barns ben, som fortæller dig en ca. hjul- og stelstørrelse. Du kan også tage udgangspunkt i regnestykket 0,62 x dit barns skridtlængde = stelstørrelse.  

Børnecykler i forskellige designs 

Nogle voksne går op i udseendet på deres bil, og på samme måde vil dit barn med garanti gå op i, hvordan den nye cykel ser ud. Børnecykler findes i et væld af designs, og det gør det ikke nemmere at vælge den helt rigtige.  

Dit barn kan sagtens få en cykel, hvor personligheden skinner igennem ved hjælp af farve og detaljer. Hvis dit barn selv får lov at se udvalget af cykler og have indflydelse på valget af design, vil det helt sikkert være starten på et godt cykeleventyr. 

Bliv klar til sjove cykelture 

Når cyklen er i hus, er det svært at vente med at komme ud og suse rundt på den i gaderne. Derfor er det også en god idé at få styr på alt tilbehøret, så dit barn ikke skal vente for længe. Vi har samlet en lille liste med tilbehør, som kan være nødvendigt til cyklen - og du finder det hele her hos BR. 

  • Ringklokke, så dit barn altid kan gøre opmærksom på sig selv i trafikken. 

  • Cykellås, så barnet kan cykle i skole og på legepladsen uden at bekymre sig om at efterlade cyklen ubevogtet.  

  • Cykelhjelm, er selvfølgelig også et must, når dit barn skal ud og køre stærkt.