365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Reflekser til børnecykler

Ikke nok med at reflekser er lovpligtige, så er det også en vigtig del af vores egen sikkerhed, når vi cykler i mørket. Her på siden har vi samlet alverdens reflekser til din cykel, så du trygt kan bevæge dig ud i trafikken en tidlig morgen eller mørk aften.  

Lys op i mørket med reflekser 

Men hvad er reflekser egentlig? Reflekser sikrer, at andre cyklister, bilister og generelt trafikanter kan se dig - også efter mørkets frembrud. Det fungerer således, at reflekserne reflekterer udefrakommende lys, så du for eksempel lyser op, når en bil passerer dig på vejen. Med andre ord er reflekser en afgørende del af din sikkerhed i trafikken, og det er særligt vigtigt i vintermånederne, hvor det bliver sent lyst og tidligt mørkt. Cykler du til og fra skole, arbejde eller noget helt tredje? Så gør du dig selv og dine medtrafikanter en stor tjeneste ved ikke at spare på reflekserne.  

Hvilke reflekser er lovpligtige? 

Men er det ikke nok med lys, tænker du måske? Begge dele er lovpligtigt, og grunden til, at reflekser også er nødvendigt, er at din cykel skal være synlig fra alle vinkler i mørket. Du skal sørge for at have disse reflekser på cyklen: 

  • En hvid refleks, der kan spottes forfra.  

  • En rød refleks, der kan spottes bagfra.  

  • En gul refleks i hver pedal, som er synlig fra siden.  

  • Minimum 2 gule reflekser, som er synlige i bevægelse og synlige bagfra.  

Når du køber en ny cykel, er der oftest styr på netop disse reflekser i forvejen, men det er altså dit job at anskaffe dig nye, hvis de går i stykker. Selvom der er styr på de lovpligtige reflekser, kan det være en god idé at udstyre enten cyklerne eller børnenes tøj med ekstra reflekser i de særligt mørke tider.  

Cykelreflekser til børnene  

Med en ny cykel er det altså ikke nok blot at have styr på alle de sjove elementer som en fin cykelkurv og en sjov ringeklokke. Der skal også være styr på sikkerhedselementer som både cykelhjelm og reflekser. Heldigvis kan du få reflekser i fine farver og sjove designs, som gør dem spændende for ethvert barn at sætte på tøjet eller cyklen.