365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Den store cykelguide

Trafiksikkerhed og regler

FAQ om trafiksikkerhed og cykelregler

 

Der er mange ting, vi som forældre skal lære vores børn, og én af dem er at færdes sikkert i trafikken. Det kan føles som en meget stor opgave, og det er det også, men vi gør det lettere ved at give dig vores bedste tips til trafiksikkerhed her. Så ved du, hvordan du klæder dit barn bedst på til at bevæge sig fornuftigt blandt andre trafikanter.

 

Lær dit barn at færdes sikkert i trafikken 

Vi skal ikke skræmme vores børn, men det er vigtigt at lære dem, hvad der kan ske, hvis man ikke passer på i trafikken, og hvorfor det altså ikke er smart at krydse vejen uden at kigge sig ordentligt for. Ofte er vi med børnene, når de færdes i trafikken, men når de bliver ældre, skal de kunne selv, og så er det godt allerede tidligt at have lært dem om trafiksikkerhed.

Trafikregler og gode råd til dig og dit barn

Rådet for Sikker Trafik har samlet en håndfuld trafikregler og gode råd om børn på cykel i trafikken, som sikrer, at de mindste får en tryg og sikker trafikoplevelse. Kort fortalt skal du vide, at:

  • Er et barn under seks år, må det kun cykle i trafikken, hvis barnet er sammen med en person, som er minimum 15 år gammelt.
  • Det er ikke lovligt at cykle på fortovet – heller ikke børn. Kun på en løbecykel eller en trehjulet-cykel må børn cykle på fortovet.
  • Er børn med mor eller far på cyklen, skal de sidde på en indrettet siddeplads, der matcher deres størrelse. Børnene skal derudover være fastspændt, og hverken fødder eller fingre må kunne komme ind i cykelhjulene.
  • Cykelhjelme er ikke lovpligtige at bruge for hverken børn eller voksen. Dog passer du bare ekstragodt på dig selv og dine guldklumper, når hjelmen er på og spændt.

Du bør altid tjekke Rådet for Sikker Trafik, så du er ajour med aktuelle råd og færdselsregler.

Skal familiens yngste i gang med at træde i pedalerne, finder du på BR.dk en masse forskelligt tilbehør, som gør trafikoplevelsen både tryg og sikker. Vælg mellem alt lige fra cykelhjelme og cykellygter til cykelkurve. Se vores cykeltilbehør her:

 

Lad barnet øve sig i trygge rammer 

Er dit barn ikke vant til at cykle i trafikken, skal I selvfølgelig ikke bevæge jer ud til de store, trafikerede veje som det første. Brug i stedet tid på at cykle ved eller øve orientering fra fortovet omkring de veje, som barnet kender godt, og udvid derefter jeres øvelsesplads lige så stille.

Måske I har en trafiklegeplads i nærområdet, eller måske I kan tegne jeres egen bane med kridt hjemme på vejen og på den måde lege de forskellige trafikregler ind. Der er mange muligheder, og det vigtigste er, at barnet får lov til at øve sig udendørs på masser af gode cykelture sammen med dig som forælder.