365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hvordan står man på rulleskøjter?

Rulleskøjter er super sjove til børn, der elsker at have fart på. Men hvornår er børn egentlig klar til at lære at stå på rulleskøjter? Og hvordan lærer de bedst teknikken, så de ikke mister gejsten undervejs? Det giver vi dig svar på her, hvor vi har samlet vores bedste erfaringer med at lære børn at køre på rulleskøjter.  

FAQ om at stå på rulleskøjter

 

Hvornår kan børn stå på rulleskøjter?

At stå på rulleskøjter er ikke noget, man bare sådan lige gør. Det kræver både en god balance og evnen til at koordinere sine bevægelser rigtigt, og mange børn øver sig længe, før de fanger teknikken.

Det er meget forskelligt, hvornår børn er klar til at stå på rulleskøjter. For mens nogle 4-årige drøner derudad på rulleskøjter, er der også nogle 10-årige, der endnu ikke har det basale på plads til bare at kunne køre afsted uden at se sig tilbage. Frygt ej – med masser af øvelse skal det nok komme. 

 

Hav udstyret i orden

Når du skal vælge rulleskøjter, kan det godt betale sig at være kritisk, så du får valgt nogle rulleskøjter, der sidder godt på barnets fødder. De må ikke stramme for meget, men heller ikke være for løse.

Dit barn vil falde mange gange, imens det øver sig på rulleskøjterne, så køb også sikkerhedsudstyr som cykelhjelm samt knæ-, håndleds- og albuebeskyttere med det samme, inden du går i gang med at lære dit barn at stå på rulleskøjter. 

Find vores store udvalg af rulleskøjter og beskyttelsesudstyr til børn herunder. Og kom sikkert igang med at løbe på rulleskøjter.

Hvordan lærer man at stå på rulleskøjter? 

Find et sikkert sted uden trafik, hvor I kan øve jer, og fokusér på balancen som det første. En god balance er alfa og omega for at lære at stå på rulleskøjter, og I kan blandt andet træne balancen ved, at du hjælper barnet til at gå ganske lidt ned i knæ og stå med skulderbreddes afstand mellem fødderne.

Det giver barnet en god holdning og et godt tyngdepunkt til at holde sig oprejst og undgå at falde. Fald er dog uundgåelige, og det er en god idé at lære barnet at falde ”korrekt”, så I mindsker risikoen for skader. 

Øv den rette teknik med barnet

Sideløbende med at I træner balancen, skal I begynde at øve den rette teknik til at få rulleskøjterne fremad. Rulleskøjter drives frem af krydsbevægelser, hvor både arme og ben er i brug, og det tager tid at få helt styr på bevægelserne. Vær vedholdende og opmuntrende, og opfordr barnet til at prøve igen, når det falder. På et tidspunkt skal det nok lykkes. 

Hvordan bremser man på rulleskøjter? 

Barnet skal ikke kun lære at drive rulleskøjterne frem på sikker vis. Det skal også lære at bremse og være helt fortrolig med det, før I begiver jer ud i trafikken. 

Alt efter type af rulleskøjter er der forskellige måder at bremse på, men fælles for alle teknikker er, at mindst en af fødderne skal dreje af eller bringes i en skrå position for at bremse op. Brug rigtig god tid på at øve at bremse på rulleskøjter, så du er sikker på, at dit barn bliver helt fortrolig med teknikken.