365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hvilket skateboard skal man vælge?

Det er en kunst i sig selv at blive en ægte skater. Måske kan dit barn holde balancen, imens de står på boardet, der kører ligeud, men det er noget helt andet at blive dygtig til at lave tricks - måske endda på en skateboardrampe. 

Har dit barn besluttet sig for, at hun eller han skal mestre skateboard-disciplinen? Så er næste skridt at finde ud af, hvilket skateboard der er det helt rigtige for dit barn!

Hvad består et skateboard af?

Som nybegynder er det vigtigt at begynde med at lære skateboardet at kende. Vi er alle sammen klar over, at boardet er det, som du står på, men der er en lang række faktorer, der spiller ind. 

  • Længden og bredden: Har du planer om at fyre den af med fede tricks på ramper? Så skal du gå efter et bredt board - og når du bliver rigtig øvet, kan du begynde at gå op i længden. Hvis det ikke er planen, skal du gå efter et lidt smallere board. Længden ligger ofte mellem 28” og 32”, men det er ikke så vigtigt til at starte med. 
  • Top og bund: Det kan diskuteres, om der overhovedet findes en top og bund - vi kan ihvertfald konkludere, at det kan være svært at se forskel. Som tommelfingerregel har de fleste boards en større kurve ved toppen og en mindre kurve ved bunden. 
  • Akselafstanden og monteringshuller: Akselafstanden er afstanden fra det ene sæt monteringshuller til det andet. I forlængelse af den fulde længde, er denne kun vigtig, når du er blevet en mere øvet skater. 
  • Lag: De fleste skateboards har 7 lag, og det indikerer blot, hvor stærkt dit skateboard er. 

Hvilket størrelse skateboard skal jeg have?

Du kan introducere dit barn allerede i 5-års alderen eller yngre. Men det giver sig selv, at dit barn ikke kan bruge det samme skateboard, som du kan.

Men hvad skal man så starte med? Hvis dit barn er 5 år eller yngre, så vil vi anbefale et microboard. Det er et oplagt sted at starte, hvis dit barn er under 105 cm og maksimalt har en skostørrelse på 34. 

Som tommelfingerregel kan du skifte microboardet ud med et miniboard. Det er perfekt, når dit barn er omkring 6-8 år med en skostørrelse mellem 36 og 38. 

Når barnet bliver 9 år med en højde på 1,35-1,55 m, kan et miniboard skiftes ud med et mediumboard - og når barnet bliver over 12-13 år, er det oftest ved at være tid til et standard skateboard for voksne. 

De forskellige typer af skateboard

Nu er der styr på skateboardets opbygning, og hvilken størrelse du skal vælge alt efter alderen! Men der findes i virkeligheden tre forskellige typer skateboard, som kan hver sin ting: 

  • Klassisk skateboard som vi kender det. Det kan bruges til tricks og street-skating og er den mest oldschool model.
  • Longboard er, som navnet antyder, et længere board, som kan bruges til at køre cruise rundt på - det er til gengæld ikke så velegnet til tricks.
  • Cruiserboard har samme funktion som et longboard, men det er lettere at styre.