365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Ramadan og Eid

Hos BR.dk fejrer vi de særlige øjeblikke sammen med dig og din familie. Og Eid står hjertevarmt i kalenderen som en tid for samvær, fejring og fællesskab. Eid, som markeres ved to årlige lejligheder, Eid al-Fitr og Eid al-Adha, fylder hjemmene med latter, hygge og masser af kærlighed. Eid Mubarak!

Eid Mubarak – Lad festen begynde

’Eid’ betyder fest oversat på dansk. Så når Eid står for døren, siger vi ’Eid Mubarak’ til hinanden, hvilket betyder ’velsignet fest’. Og dét er netop, hvad Eid handler om – en festlig tid, hvor vi hygger og deler glæder med dem, vi holder af.

Som nævnt indledningsvis fejres Eid med stor glæde to gange årligt. De to Eid fester uddybes mere her:

  • Eid al-Fitr (også kaldet den lille Eid): Denne Eid sætter punktum for Ramadanens faste og indleder tre dage, hvor familier og venner samles for at nyde lækre måltider, dele gaver og skabe glade minder sammen.
  • Eid al-Adha (også kaldet den store Eid): Denne Eid fejres 70 dage efter Ramadan og varer fire dage, hvor familier og venner fejrer afslutningen på pilgrimsfærden til Mekka og mindes profeten Ibrahims tro og offer til Gud.

 

Eid 2024 – Sæt kryds i kalenderen

Da Eid følger den islamiske kalender, byder hvert år på nye datoer for denne festlige tid. I 2024 starter Ramadanen den 10. marts og slutter den 9. april, hvilket betyder, at vi fejrer Eid al-Fitr den 9. april med nærvær, dejlig mad, gaver og skønt selskab.

 

Gør Eid ekstra magisk med gaver fra BR.dk

Eid er en fest for alle aldre, og selvom Eid ikke er officiel helligdag i Danmark, giver BR.dk dig muligheden for at gøre Eid til noget helt særligt for familiens mindste. Udforsk vores udvalg af underholdende Eid gaver til børn fra spændende spil til fantasifuldt legetøj, der giver børnene mulighed for timevis af leg og læring. Lad os sammen gøre Eid 2024 uforglemmelig for de små.

Eid Mubarak!