365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Fastelavnstønder

1, 2, 3 og så er tønden slået i stykker! Ingen fastelavn uden udklædning, fastelavnsris og tøndeslagning. Hvis der er noget, børn elsker, så er det at klæde sig ud og traditionen tro slå katten af tønden. Her hos BR har vi samlet et udvalg af fastelavnstønder, som kan bruges til både små og store børn.

Vælg den rette fastelavnstønde

Alt efter om der er fastelavn i børnehaven, fritidsordningen eller blandt vennerne i skolen, så kan I her hos BR finde en fastelavnstønde, der er perfekt til anledningen. En fastelavnsfest er nemlig ikke komplet uden tøndeslagning, hvor man slår hul på tønden, får masser af godter og kattekonge og kattedronning bliver kåret. Hos BR finder du heldigvis alt, du skal bruge til tøndeslagningen, hvad end det er selve fastelavnstønden eller det rette tilbehør, så tønden kan hænges op i den højde, som passer til børnene.

En traditionel fastelavnstønde i træ er den mest brugte, og den kræver flere runder, hvor børnene på skift slår til den med en kølle. Til sidst har tønden fået så mange tæsk, at bunden falder ud, og tønden går i stykker. En fastelavnstønde i træ er derfor god, hvis der er mange børn, der skal have lov til at svinge battet, eller hvis børnene er lidt ældre og dermed har flere kræfter at slå på tønden med. Vi har dog også tønder i pap, som passer til alle aldersgrupper, men især de yngre børn vil have nemmere ved at slå denne i stykker.

 

Husk alt udstyret til fastelavnstønden

Fastelavn er en højtid, der hylder fællesskab, sjov og fantastiske kostumer, og her er fastelavnstønden også en central del af festen. Skab smil på børnenes læber, når de går sammen om at slå fastelavnstønden i stykker og se alle lækkerierne vælte ud af den. Hos BR finder du alt, du skal bruge til at slå katten af tønden, heriblandt:

  • Fastelavnstønde
  • Kølle
  • Reb til ophængning
  • Krone til kattekongen og kattedronningen

 

På BR.dk finder du desuden også masser af inspiration til, hvordan I kan pynte fastelavnstønden, hvad end I vil pynte den som et fastelavnsris eller lave sjove masker, der kan hænges på tønden. Det er også yderst vigtigt, at I kender alle reglerne for at slå katten af tønden, så den rette kattekonge og kattedronning kan blive kåret.

 

Slå katten af tønden til fastelavn

Den gamle tradition om tøndeslagning hører sig til enhver fastelavnsfest, hvor alt lige fra pirater og superhelte til Disney-prinsesser stiller sig op på en række, hvorefter de efter tur giver tønden et slag, indtil den falder fra hinanden. Udover fastelavnstønder har vi også samlet et skønt udvalg af fastelavnskostumer og forskelligt fastelavnstilbehør, som passer perfekt til en god fastelavnsfest.

Traditionen om at slå katten af tønden er både ny og gammel – men holder ved i mange familier. Hvor man før slog til tønden, imens der var en stakkels kat inden i, har man i dag fornyet traditionen til i stedet at fylde den med lækre, søde sager, som alle børnene deler til slut.

Når tønden er gået i stykker – og katten slået af – så skal kattekongen og kattedronningen kåres. Reglerne kan variere fra familie til familie, men den, der slår bunden ud på tønden bliver kattedronning, og den der slår hele tønden ned bliver konge.