365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Fastelavnstønder

1, 2, 3 og så er tønden slået i stykker! Ingen fastelavn uden udklædning, fastelavnsris og tøndeslagning. Hvis der er noget, børn elsker, så er det at klæde sig ud og traditionen tro slå katten af tønden. Her hos BR har vi samlet et udvalg af fastelavnstønder, som kan bruges til både små og store børn.

Vælg den rette fastelavnstønde

Alt efter om der er fastelavn i børnehaven eller blandt vennerne i skolen, så kan I her hos BR finde en tønde, der er perfekt til målgruppen. Her i udvalget er der både tønder i træ og pap, som kan hænges op i den højde, som passer til børnene.

En traditionel fastelavnstønde i træ er den mest brugte, og den kræver flere runder, hvor børnene på skift slår til den en kølle. Til sidst har tønden fået så mange tæsk, at bunden falder ud, og tønden går i stykker. Vi har også tønder i pap, som passer til alle aldersgrupper, men netop de yngre børn, vil have nemmere ved at slå denne i stykker.  

Her hos BR har vi samlet et udvalg af alt, hvad man skal bruge, når tønden skal slås af, og mere til.

Det skal du bruge til en god fastelavnsfest:

 

Slå katten af tønden til fastelavn

Den gamle tradition om tøndeslagning hører sig til enhver fastelavnsfest, hvor alt lige fra pirater og superhelte til Disney-prinsesser stiller sig op på en række, hvorefter de efter tur giver tønden et slag, indtil den falder fra hinanden. Vi har samlet et skønt udvalg af fastelavnskostumer og forskelligt tilbehør, som passer perfekt til en god fastelavnsfest.

Traditionen om at slå katten af tønden er både ny og gammel – men holder ved i mange familier. Hvor man før slog til tønden, imens der var en stakkels kat inden i, har man i dag fornyet traditionen til i stedet at fylde den med lækre, søde sager, som alle børnene deler til slut.

Når tønden er gået i stykket – og katten slået af – så skal kattekongen og kattedronningen kåres. Reglerne kan variere fra familie til familie, men den, der slår bunden ud på tønden bliver kattedronning, og den der slår hele tønden ned bliver konge.