365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Ting til skolestart: hvad skal du bruge?

Sommerferien er lang og skøn. Alligevel er det som om, at august lige pludselig står for døren, og det går op for dig, at det er ved at være tid til at forberede skolestarten. Uanset om den allerførste dag i skolen venter for dit barn, eller om der er tale om en begyndelse på det næste skoletrin, så er første skoledag en helt særlig dag!

Efter en lang sommer skal klassekammeraterne og lærerne endelig samles igen - og det nye skoleår byder helt sikkert på nye læringer, fag og oplevelser.

Derfor skal der naturligvis være helt styr på redskaber og skoleudstyr, så dit barn er klædt godt på til at indtage dagligdagen som skoleelev! I dette indlæg giver vi dig en udførlig guide til, hvad du skal bruge til at være på forkant med første skoledag.

Skoletaske

Skoletasken er helt sikkert det, de fleste børn forbinder med skolestart. Her skal alle de medbragte sager være, og det er vigtigt, at skoletasken sidder godt på ryggen og skuldrene af dit barn, så det ikke medfører gener at bære rundt på den. Mange børn har en klar holdning til, hvordan den nye skoletaske skal se ud, og de findes i et væld af farver og temaer.

Gymnastikpose

Mange skoletasker har en medfølgende gymnastikpose, som nemt kan kobles af og på tasken. Hvis det ikke er tilfældet, er det vigtigt at anskaffe en ekstern gymnastikpose. Børnene har svømning og idræt i skolen, som gør, at de ofte vil have vådt tøj og brugte håndklæde tilovers, som naturligvis ikke skal være i skoletasken.

Gymnastiktøj og svømmetøj

I forlængelse af gymnastikposen, skal der også være styr på gymnastiktøjet og svømmetøjet. Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilket tøj der er det bedste for dit barn.

Madkasse og drikkedunk

Det er vigtigt med mad og drikke på en lang skoledag, og derfor skal skoletasken selvfølgelig indeholde en god madkasse samt drikkedunk. Det er vigtigt, at vælge tætte varianter, så maden ikke ender i skoletasken, eller bøgerne bliver våde.

Penalhus med det hele!

Penalhuset skal være stort nok til at rumme både blyanter, farveblyanter og tusser. Jo ældre dit barn bliver, desto flere redskaber som lommeregner og lineal bliver der også brug for.

Praktisk tøj

Regntøj, en god jakke og et par sneakers i en god kvalitet er et must, når dit barn skal være klædt på til at lege i al slags vind og vejr!

Cykel

Hvis dit barn ikke allerede er den heldige ejer af en cykel, så kan I begynde at overveje det omkring skolestarten. Det er smart at tage cyklen til skole, og med tiden kan du gøre dit barn så vant i trafikken, at transporten til og fra skole kan klares på egen hånd. Og når vi nu er i gang med at være fortaler for cyklen, så husk lige cykelhjelmen!