365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Find den rigtige skoletaske - 0 klasse

Hvilken skoletaske skal dit barn have til 0 klasse?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til skoletasker

 

Nærmer dit barn sig 0.klasse? Så står livet i skolestartens tegn. I den forbindelse er det en stor oplevelse for barnet at vælge en skoletaske til den nye livsfase, der begynder. Der findes mange forskellige typer og designs, så det kan være svært for det lille menneske at vælge.

Derfor har vi lavet denne guide til dig, der skal hjælpe dit barn med at vælge sin første skoletaske. Selvom designet og udseendet er vigtigt, er det faktisk endnu vigtigere, hvordan skoletasken sidder. Det kan du læse meget mere om i denne guide.

Lav en dag ud af skoletaske-valget

Først og fremmest vil vi på BR.dk gerne komme med et tip. Det kan være en god idé at afsætte en dag, hvor du tager barnet med ud for at finde den første skoletaske. Der kan nemlig være mange tanker i barnets hoved om, hvordan det er at gå i skole og hvad der skal ske.

Så tag jer god tid til at vælge skoletasken og brug det som en anledning til at snakke om skolestarten. Den første skoletaske markerer starten på en ny fase af barnets liv, så den har ofte stor betydning. Derfor er det ofte heller ikke lige meget, hvordan den ser ud.

Når I køber skoletasken, kan det være en fordel at finde et penalhus, blyanter og en gymnastiktaske samtidig, så dit barn er klar til skolestarten. I kan evt. slutte dagen af med en is for at fejre, at dit barn nu er ét skridt tættere på at være skolebarn.

Ting til skolestart: Hvad skal du bruge?

Skolestarten nærmer sig, men hvad skal dit barn egentlig bruge for at være klar, parat til skolestart? I denne guide giver vi dig idéer til, hvad dit barn skal bruge til skolestarten. Det er nemlig altid en god idé at være på forkant med tingene til skolestart.

Hvordan skal skoletasken se ud?

Det første dit barn skal overveje er, hvordan skoletasken skal se ud. Der findes skoletasker i mange forskellige designs og farver, så dit barn kan finde en, der matcher barnets personlighed. Skoletasken er nemlig en måde for barnet at udtrykke sig på.

Husk som forælder på, at børnene er stolte af deres skoletasker på første skoledag, og de bliver vist frem til alle dem, der har lyst til at se dem. Derfor betyder den første skoletaske ofte mere for dem, end man lige tror. Derfor kan det også tage lidt længere tid at vælge den første taske.

 

 

Hvordan skal skoletasken sidde?

Det er også vigtigt, at du som forælder hjælper dit barn med at finde en skoletaske, der passer til barnets krop. Skoletasken skal følge ryggens form og sidde tæt på ryggen, så dit barn får de bedste forudsætninger for at bære tasken og eventuelle bøger.

Skoletasken skal heller ikke være for lang eller for bred. Skoletaskens bredde skal helst være det samme som bredden fra skulder til skulder +/- 5 cm. Samtidig skal skoletaskens højde helst være det samme som længden fra barnets lænd til skulder +/-5 cm.

 

Husk at justere skulderstropperne

Når I har fundet den første skoletaske, er det vigtigt, at I justerer skulderstropperne for at tilpasse tasken, så den sidder optimalt. Husk også at justere stropperne løbende i takt med, at barnet vokser og bliver ældre. Vær også opmærksom på, at vintertøj kan betyde, at stropperne skal justeres.

Hvis du ønsker, at dit barn skal have ekstra stabilitet og komfort, kan I finde en skoletaske med brystrem. Brystremmen gør skoletasken mere stabil, så dit barn nemmere kan bære tasken. En brystrem er særdeles effektiv, hvis dit barn bærer rundt på tunge bøger.

 

 

Sikker med reflekser

Sidst, men absolut ikke mindst, er det vigtigt, at dit barn har reflekser på skoletasken. Så bliver dit barn nemlig nemmere at se i trafikken, når de kolde og mørke vintermorgener melder sig. Der skal gerne være reflekser på alle sider af skoletasken.

Derudover kan du også købe reflekser, der kan sættes på skoletasken. Det kan enten være reflekser med snor eller smarte stickers i flotte figurer og farver. Foruden at gøre dit barn mere synlig i trafikken, så hjælper disse reflekser også med at personliggøre dit barns skoletaske.

 

Skoletaske og meget mere til skolestart på BR.dk

På BR.dk kan du finde alt til skolestarten. Leder du efter skoletaske, penalhus og blyanter? Så kan du finde det hele lige her på BR.dk. Udforsk vores udvalg af skoleudstyr og gør dit barn klar til at starte i skole med alle nødvendighederne for en god skolestart.

Skoleudstyr

For børn er skoleudstyr ikke bare noget, man skal bruge i skolen. Det er udstyr, der fortæller noget om, hvem børnene er. Derfor har det seje skoleudstyr stor betydning for børnene, og det bliver gerne vist frem til vennerne. Tjek vores store udvalg af skoleudstyr på BR.dk.