365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Lær at læse

Lær dit barn at læse med Fætter BR

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Det er en stor omvæltning, når børn pludselig skal lære at læse. Det er dog fantastisk, når bogstaverne begynder at give mening og danne ord, som barnet genkender fra hverdagen. Det åbner op for en hel ny verden, når dit barn begynder at læse.

Det kan dog være en udfordrende vej dertil. Derfor vil Fætter BR gerne give tips til, hvordan du kan lære dit barn at læse, så det bliver en sjov og lærerig aktivitet, hvor dit barn stadig kan nyde den hyggelige læse-stund sammen med mor og far.

Lær at læse med Fætters gode råd

Når dit barn har stiftet bekendtskab med alfabetets bogstaver, kan barnet så småt begynde at lære at læse. Det er en god idé at læse sammen med barnet, så læsningen ikke bliver en sur pligt, der skal overstås. På den måde danner jeres hyggestund ramme om en lærerig aktivitet.

  1. Sørg for, at dit barn kender bogstavernes lyd, udseende og navn.
  2. Lær dit barn forskellige rim og remser, så det lærer de forskellige lyde i sproget.
  3. Flet læsningen ind i hverdagen. Læs hvad der står på mælkekartonen, bussen eller på vejskiltene.
  4. Glem ikke godnathistorierne! At læse er ikke altid en lektie, så hold gerne fast i at læse godnathistorier sammen.

 

Det er vigtigt at holde fast i magien og kreativiteten i historierne, når du læser sammen med dit barn. Det behøver nemlig ikke at føles som lektier, når dit barn skal lære at læse. Det er vigtigt, at I har fokus på den gode historie, der bliver fortalt i bogen.

Lær at skrive bogstaver

Er dit barn blevet nysgerrig på ABC? Så kan du hjælpe dit barn med at lære at skrive bogstaver. Det er en god øvelse, som lægger en base for dit barn, når det skal lære at læse. Læs med og få tips til, hvordan du kan lære dit barn at skrive bogstaver.

Lær at læse bøger

Hvis du gerne vil lære dit barn at læse bøger, er det en god idé at vælge små og letlæselige bøger med lydrette ord. Lydrette ord er betegnelsen for ord, der staves præcis som de siges. Det kan f.eks. være ko, fly, gris og bil. De kan være nemmere at læse for de små nybegyndere.

I kan f.eks. læse børnebøger, der fungerer som en stor ordbog. Det er en god start, hvor barnet kan lære forskellige ord at kende. I kan også bruge små og korte bøger, så det ikke virker som en alt for stor mundfuld for dit barn at skulle læse bogen.

Snak gerne med dit barn om de ting, der sker i bogen. ”Hvad er en muldvarp?”, ”hvorfor skulle elefanten mon hen til sin mor?” eller ”hvorfor har anden taget gummistøvler på?” På den måde får I talt sammen om, hvad historien fortæller, og dit barn bliver klogere på ordene.

Lær dit barn at læse som forælder – ikke lærer

Det er vigtigt, at dit barn lærer at læse med dig som sin forælder – ikke sin lærer. En lærer giver nemlig opgaver og lektier for. Som forælder skal du vise dit barn, at det er sjovt og brugbart at kunne læse. På den måde kan du måske få dit barns læse-interesse til at spire.

Prøv f.eks. at lade dit barn være med til at skrive indkøbslisten. Mangler I agurk til madpakken? Så fortæl dit barn, at du skriver agurk på papiret, mens dit barn kigger nysgerrigt med. Undgå at bede dit barn om at fortælle, hvad der f.eks. står på et skilt, da du på den måde stiller en opgave.

 

Lær at læse med BR.dk

På BR.dk tilbyder vi et stort udvalg af spændende og sjove børnebøger i alle afskygninger. Der er forskellige former for børnebøger som f.eks. aktivitetsbøger, bøger med lyd, godnathistorier og meget mere.

Så slip læsehesten løs og fordyb jer i de mange gode historier, som du kan finde på BR.dk. Der er plads til både leg og læring, for det skal være sjovt at lære at læse! Dyk ned i børnebøgernes forunderlige historier og lad dit barn finde sin næste favorit på BR.dk.

Bøger og film

Gør klar til en hyggestund med bøger og film fra BR.dk. I vores udvalg finder du lærerige og eventyrlige børnebøger og film, der kan få roen til at sænke sig og lade børnene leve sig ind i en magisk verden. Tjek udvalget og find børnenes nye favoritter.