365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Sådan vælger du gode børnebøger

Vælg de bedste børnebøger til en hyggestund med dit barn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til børnebøger

 

Der er intet som en rigtig god børnebog, der kan få jer helt ned i gear og skrue op for hyggen og kvalitetstiden sammen. At læse en bog sammen skaber nærvær samtidig med, at barnet f.eks. kan lære nye ord.

I denne guide hjælper vi dig med at finde en god børnebog til dit barn uanset alder. Vi giver dig eksempler på gode børnebøger fra 1-6 år, hvor du kan læse højt for dit barn, men hvor dit barn også kan være med under læsningen.

Vælg en gode børnebog, der passer til dit barns alder 

Det kan være noget af en jungle at vælge de bedste børnebøger, for der kommer hele tiden nye børnebøger, og samtidig er der en lang række af klassikere, som I selvfølgelig også skal nå at læse, imens de passer til barnets alder.

Vores erfaring er, at de bedste børnebøger er dem, hvor barnet på den ene eller anden måde kan spejle sig i handlingen. 

  • Bøger til de 1-årige og bøger til de 2-årige er ofte meget simpelt opbygget og omhandler almindelige hverdagsscenarier som spisning, leg og puttetid.
  • Bøger til de 3-årige og bøger til de 4-årige tager ofte udgangspunkt i venskaber og livet som børnehavebarn.
  • Bøger til de 5-årige og 6-årige handler stadig ofte om venskaber og relationer, men også om det at skulle starte i skole og pludselig være en af de store.  

 

Selvfølgelig kan det ikke stilles så firkantet op, men tag udgangspunkt i dit barns hverdag, interesser, tanker og bekymringer, når du vælger gode børnebøger – så vælger du aldrig helt forkert. Nedenfor går vi mere i dybden med børnebøger til forskellige aldre.

 

 

Bøger - 1 år

Med bøger til 1 årige kan du skabe en hyggestund i børnehøjde. Gode børnebøger til 1 årige kan bl.a. være sansebøger, pegebøger og børnebøger med lyd, der kan hjælpe dit barn med at stimulere sine sanser og styrke motorikken.

Sådanne bøger til 1 årige er perfekte til at danne den første glæde ved at læse bøger. Du kan nemlig danne rammerne for en samtale med dit barn om, hvad de forskellige dyr siger, hvordan elefantens hud føles og hvor koen befinder sig på billedet.

Læs babybøger for dit barn

Det er en god idé at læse bøger for din baby. Det kan nemlig hjælpe dit barn med at udforske ord og lyde. I denne guide giver vi dig et overblik over, hvilke bøger du kan læse for din baby og hvorfor det er vigtigt med højtlæsningen. Læs med og bliv inspireret til at læse babybøger for dit barn.

Bøger - 2 år

Udover sanse- og pegebøger, kan du til den 2 årige også bruge billedbøger. Her kan dit barn pege på billederne, og du kan forklare, hvad dit barn ser. Du kan også synge sange fra en sangbog, hvor dit barn kan pludre med på sangene.

 

Bøger - 3 år

Som 3 årig går dit barn måske i børnehave og begynder at interessere sig for rim og remser. Her begynder dit barn at lære sine nye venner at kende og begå sig ude i den store verden. Du kan med fordel læse de sjove Gurli Gris bøger, der tager udgangspunkt i børnenes hverdag.

Bøger - 4 år

Som 4 årig begynder dit barn måske at interessere sig for at tegne eller andre forskellige kreative aktiviteter. Her kan dit barn fx udfolde sin kreative side med en smart malebog eller en udfordrende aktivitetsbog.

 

Bøger - 5 år

Sjove aktivitetsbøger vil også være et hit for din 5-årige, der snart nærmer sig skolealderen. Derudover kan de klassiske Disney bøger også være sagen for dit barn, der måske også har set de mange hyggelige Disney film.

Læs let bøger - 6 år

Udover de almindelige højtlæsningsbøger, har vi hos BR.dk også et stort udvalg af de populære læs let-bøger, der er tiltænkt de 6-årige, der er på vej til eller netop startet i skole og derfor skal i gang med selv at lære at læse.

Der findes rigtig mange gode børnebøger til denne aldersgruppe, og det gør uden tvivl læsningen lettere, når bøgerne er så spændende, at de er svære at lægge fra sig igen.

Bøger til 6 årige kan fx være Find Holger-bøgerne, hvor dit barn skal gå på opdagelse og finde manden i den rød og hvid stribede bluse. Derudover er Sigurd Barretts børnebøger perfekte til at lære mere og få ny viden. Disse bøger kan I læse sammen, så du støtter barnet i at lære at læse.

Forunderlige fortællinger til børn i alle aldre på BR.dk

En tidlig kærlighed til bøger er en af de bedste gaver, du kan give dit barn. De bedste børnebøger åbner for en magisk verden, I kan nyde sammen som familie. Når barnet kan læse selv, kan det fordybe sig i de fantasifulde fortællinger og nyde godt af de afslappende hyggestunder, som læsningen giver.  

Du finder et bredt udvalg af gode børnebøger på BR.dk, hvor du kan gå på opdagelse efter alt fra børnebøger til de 1-årige, til spændende læs let-bøger til de 6-årige. Altså er det nemt at vælge nyt til bogreolen uanset alderen på børnene i familien, og nye, gode børnebøger er ganske enkelt altid et hit.

Bøger og film

På BR.dk har vi et bredt udvalg af forskellige bøger og film til børn. Det indbyder til rolige stunder foran fjernsynet eller sammen med mor og far, der kan læse højt fra en hygge bog. Det kan hjælpe dit barn med at falde til ro og sænke tempoet og nyde en hyggestund. 

Godnathistorier for børn

Hvad med en god godnathistorie lige inden sengetid? På BR.dk finder du et hav af skønne godnathistorier for børn i alle aldre. Har du svært ved at vælge? Vi hjælper dig med at vælge de bedste godnathistorier. Eller måske du vil opdigte din egen sammen med Fætter BR?