365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Læs babybøger for dit barn

Derfor skal du læse for din baby

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til baby bøger

 

Vil du give dit barn et tæt forhold til bøger og læsning, er det en god idé at begynde højtlæsningen allerede, når barnet er helt lille. Her finder du vores bud på de bedste bøger til baby, der er alletiders første introduktion til bøgernes verden. 

Babys allerførste bøger 

Det kan måske virke lidt underligt at læse højt for et spædbarn – eller sågar for et barn, der endnu ikke er kommet til verden – men faktisk kan du ikke starte for tidligt. Din stemme virker genkendelig og beroligende for barnet helt fra fosterstadiet, og tidlig højtlæsning stimulerer barnets sprogudvikling.

Men hvad skal du så læse for dit barn? Hos BR.dk kan du lade dig inspirere blandt både helt nye babybøger og gode klassikere, som du måske selv har nydt at få læst højt i din barndom.

Vores babybøger er simpelt opbygget med få ord og flotte illustrationer, der hurtigt fanger din babys opmærksomhed. Senere i denne guide kan du læse meget mere om, hvilke bøger du kan vælge til baby.

Brug bøger til baby til at skabe gode kvalitetsstunder 

Højtlæsning skaber rammen om masser af kvalitetstid med din baby. Verden omkring jer glemmes for en stund, og I drages i stedet af den fortælling, der folder sig ud i bogen.

Nogle af de bedste babybøger tager ofte udgangspunkt i simple hverdagsscenarier, som barnet kender fra sit eget liv. Det kan blandt andet være spisning, puttetid, badetid eller små legesituationer.

Mange bøger til baby handler også om dyr, blandt andet bondegårdsdyr og dyrene fra Zoologisk Have, som barnet måske allerede har set, og som derfor vil vække gensynsglæde.

 

Støt dit barn til tidlig læseglæde 

Babyer bliver tidligt fascinerede af sprog. Både lydene og rytmen i sproget er til stor undren og underholdning for din baby, der hurtigt finder systemer i sproget, der hjælper barnet til at skabe sit eget sprog.

Babybøger stimulerer sprogudviklingen og lægger også de første byggesten til en livslang kærlighed til bøger.  Det er en helt særlig dag, når barnet selv begynder at læse, men indtil da er hyppig højtlæsning en af de største gaver, du kan give dit barn.

Sådan vælger du gode børnebøger

Der findes mange forskellige børnebøger, dit barn kan være med til at læse. Derfor har vi udarbejdet en guide til dig, der gerne vil finde de bedste børnebøger til dit barn. Du kan bl.a. læse mere om, hvilke bøger der er ideelle i forskellige aldre. Læs med og bliv inspireret!

Find bøger til baby

Der findes mange forskellige bøger, du kan læse for din baby. Du kan også lade bøgerne ligge fremme som legetøj, så dit barn selv kan ligge og bladre gennem siderne og lege med bøgerne. Så kan barnet nemlig selv udforske bogen og stimulere sine sanser.

 

Letlæselige billedbøger

Med en billedbog kan du læse en letlæselig historie for dit barn, der kan følge med i historien ved hjælp af billeder. Billederne hjælper dit barn med at forstå historiens forløb, da de er med til at udfolde historien.

Billederne gør det lidt sjovere for dit barn at få læst en historie, da de hjælper din baby med at opleve historien, når den udspiller sig på billederne. Det er et godt valg til en baby på omkring 0-1 år, der er meget draget af farver og billeder. 

 

Sansebøger, der vækker nysgerrighed

Sansebøger er et perfekt valg til babyen, der gerne vil være en stor del af højtlæsningen. Her kan dit barn føle og mærke forskellige strukturer i bogen, hvilket kan være med til at styrke dit barns finmotorik.

Samtidig kan din baby være mere engageret og interesseret i bogen, når det selv kan være med og fx mærke løvens pels og de andre glatte, rillede eller ru teksturer, der kan findes i forskellige sansebøger.

Pegebøger, der kan hjælpe med at udvikle dit barns ordforråd

Pegebøger er et godt valg til babyer, hvis du vil hjælpe dit barn med at udvikle sit sprog. Her kan I snakke sammen og pege på de forskellige billeder, hvor du kan forklare dit barn, hvad billedet viser. På den måde kan du lære dit barn nye ord, som dit barn kan forbinde med billederne i bogen.

Babybøger med lyd

Med børnebøger med lyd kan du lære dit barn at kende forskel på forskellige lyde. Dit barn kan fx lære, hvad en ko siger eller hvordan det lyder, når hanen galer. I lydbøgerne sættes billedet sammen med en lyd, så dit barn kan få en bedre forståelse af billedet og lære og øve sig på de forskellige lyde.

Børne sangbog til at slutte aftenen af

Når dagen skal rundes af, og det er blevet tid til at putte din baby, kan du skabe en hyggelig og rolig stund med en børne sangbog. Det kan skabe en tryg og rolig atmosfære for dit barn, der skal gøres klar til drømmeland.

I kan også bruge sangbogen i løbet af dagen, hvor du kan synge for dit barn, mens din baby nysgerrigt følger med i billederne og lytter til sangen og musikken. Det kan være med til at styrke dit barns koncentrationsevne og hjælpe med at holde fokus.

Kickstart læseglæden med babybøger fra BR.dk

Start med at dykke ned blandt nogle af de bedste babybøger her fra BR.dk, hvor vi altid har et stort udvalg af spændende babybøger, der får jer godt i gang eller godt videre med højtlæsning for de helt små.

Mangler du bøger til de lidt større børn? Du finder hele vores store udvalg af børnebøger her, hvor du blandt andet kan gå på opdagelse blandt vores billedbøger, godnathistorier og fagbøger for børn

Bøger og film

Skab en rolig og hyggelig stund for dit barn med en god bog eller en hyggelig film. Fortællingerne i både bøger og film kan styrke dit barns koncentrationsevne og indlevelsesevne, og det er en perfekt måde for dit barn at komme ned i tempo og slappe af.