365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Godnathistorier for børn

Hvad er bedre end en god godnathistorie ved puttetid? Vi har et bredt udvalg af godnathistorier til små og store børn. Oplev et fortryllende univers af godnathistorier på BR.dk.

Hvilken godnathistorie skal du vælge?

På BR.dk finder du et hav af skønne godnathistorier for børn i alle aldre, og der er mange at vælge i mellem. Har du svært ved at vælge? Vi hjælper dig med at vælge de bedste godnathistorier. Eller måske du vil opdigte din egen godnathistorie sammen med Fætter BR? 

Lad roen sænke sig med godnathistorier for børn

Højtlæsning er hyggeligt, og det er heller ingen hemmelighed, at mange børn er glade for at få læst børnebøger højt. En godnathistorie giver ikke kun en hyggelig pause, hvor roen kan sænke sig i hverdagen. Højtlæsning har faktisk også en lang række positive indvirkninger på barnet:

  • Kan udvide barnets ordforråd: Børn er nysgerrige, og de vil helt sikkert spørge ind til de ord, de ikke kender, når der læses godnathistorier. På den måde lærer barnet betydningen af mange nye ord og, og det kan gøre det lettere at lære at læse, når det er tid til det.
  • Kan udvikle barnets indlevelsesevne: Under en god godnathistorie forsøger barnet at leve sig ind i fortællingen og karaktererne i den, og barnet lærer derfor også at se verden gennem andre øjne end sine egne.
  • Kan træne barnets koncentration og fantasi: Barnets skønne fantasi stimuleres under godnathistorien. Her prøver barnet at skabe mening ud fra fortællingen gennem fantasien, og det kræver en god portion koncentration hos den lille lytter.


Der er altså masser af fordele ved godnathistorier for børn. Derudover er det selvfølgelig også virkelig hyggeligt - både for forældre og børn. Det er nemlig en god anledning til nærvær og hygge, når putningen indledes med en god godnathistorie.

 

Korte godnathistorier for børn

Har dit barn blot brug for en kort godnathistorie til at falde i søvn på? Så er de hyggelige bøger i serien 5 minutter i godnat perfekte til det. Det er små godnathistorier, der ikke tager lang tid at læse. Hvis dit barn har brug for flere historier, indeholder bøgerne også flere fortællinger.

I kan også bruge en længere bog som godnathistorie for børn, hvis dit barn har brug for lidt længere tid til at falde til ro. I kan f.eks. læse kapitler fra en klassisk børnebog eller andre børnebøger, som dit barn vil nyde at lytte til.

 

Sjove godnathistorier for børn

Trænger I til et grin, inden sengen kalder? Så kan I læse sjove godnathistorier for børn. Det kan f.eks. være en bog, hvor der sker uventede og sjove ting. Her kan Peter Pedal, Villads fra Valby eller Sallys far bøger med garanti give et stort smil på læben hos dit barn.

Så kan du trygt sende dit barn i drømmeland velvidende, at barnet har hørt en hyggelig og sjov godnathistorie. Sjove godnathistorier for børn kan også være en sjov fortælling, som I selv finder på. Tænk over nogle af de sjove ting, I har oplevet sammen og fortæl dem til hinanden.

 

Afslut dagen med en kort godnathistorie

En rar godnathistorie kan være den bedste afslutning på en lang dag fyldt med store indtryk. Der er ingen tvivl om, at en god børneseng, bløde dyner, de bedste bamser og en rar børnebog giver de bedste rammer omkring puttetiden.

Nyd roen og en hyggelig afslutning på dagen med højtlæsning på børneværelset - så går der nok ikke længe, før dit barn selv tager på eventyr i drømmeverdenen. Det er også en god anledning til at få bearbejdet dagen.

 

Gør godnathistorien levende med højtlæsning

Som forælder kommer du til at læse højt mange gange for dit barn. Du kan give dit barn læseglæde ved at udvise begejstring for godnathistorierne. For at gøre en godnathistorie mere levende og interessant, har vi et par tips, du kan bruge:

  • Lav stemmeskift - når bjørnen snakker, kan du bruge et dybere stemmeleje
  • Lav ansigtsudtryk - spær f.eks. øjnene op, hvis det står i bogen
  • Tal om billederne - snak med dit barn om, hvad der sker på billederne


Når du selv viser, at du går op i fortællingen og hvordan den læses, kan du give din læseglæde videre til dine børn. Det kan også få dit barn til at være mere interesseret i historien og dermed lytte bedre efter, når du læser højt.

 

Godnathistorier for enhver smag på BR.dk

På BR.dk finder du et bredt udvalg af godnathistorier for både små og store børn. Du finder alt lige fra billedbøger til bogserier med større fortællinger. Måske er dit barn glad for Sigurd Barrett, Disney eller Gurli Gris bøger?

Du finder både korte og lange godnathistorier, lærerige og eventyrlige fortællinger og mange klassiske bøger, som du måske selv har fået læst højt som barn. Du kan med garanti finde de næste favoritter blandt godnathistorierne her på BR.dk!