365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Stormsikring af trampolin

Vi har altid været vant til at stormsikre vores havemøbler, men da trampoliner pludselig blev en landeplage, fandt vi ud af, at de kan flyve rigtig langt i blæsevejr! 

Selvom en trampolin vejer meget og er uhandy for os at flytte rundt på, så kan vinden altså rigtig nemt få fat nedefra - og så er det kun vindstyrken, der bestemmer, hvor langt den flyver. 

Vi forbinder for det meste udelukkende trampoliner med noget sjovt. Her kan børnene hoppe højt, lave tricks og lege alverdens trampolinlege. Men trampoliner, der kommer flyvende, er farlige for mennesker, men de kan også skade omgivelser såsom en bil eller et drivhus - og trampoliner er altså ligeglade med, om det er hos dig eller naboen.

5 gode råd til at stormsikre din trampolin

Medmindre du skiller trampolinen ad hvert efterår, er det altså en god idé, at du anskaffer et stormsikringssæt til din trampolin. Både fordi trampolinen stadig kan være sjov efter august, men også fordi, at vi oplever flere og flere kraftige vinde i Danmark. 

Men hvad er det rigtige at gøre for at sikre trampolinen? Hos BR har vi 5 gode råd, som du kan følge, hvis du frygter, at vinden tager trampolinen:

  1. Fjern sikkerhedsnettet

Sikkerhedsnettet er godt på mange punkter, men når vi snakker stormsikring, har du altså her en ekstra faktor, som du skal være opmærksom på. Vinden kan nemlig tage fat i sikkerhedsnettet, og derfor kan det være en god idé at fjerne det i tilfælde af storm.

  1. Fjern springdugen

Ligesom med sikkerhedsnettet, kan vinden få fat i springdugen. Derfor kan det på samme måde være en god idé at fjerne den i tilfælde af vind. 

  1. Ryk trampolinen i læ og fastgør den med et reb

Hvis du rykker trampolinen hen i nærheden af en mur eller nogle træer, hvor den kan stå i læ, så kan vinden ikke få fat fra lige så mange sider. Du kan med fordel fastgøre den med et reb til skuret, legehuset eller anden konstruktion.

  1. Vend trampolinen på hovedet

Hvis du ikke ønsker at fjerne springdugen, kan du i stedet vende trampolinen på hovedet. På den måde kan vinden ikke få fat nedefra. 

  1. Skil trampolinen ad, og opbevar den indendørs

Det er den komplicerede, men sikre løsning for dig, der ikke vil risikere noget!

Hvad kan du bruge til at stormsikre trampolinen? 

Ved blæst af storm- eller orkanstyrke kan det være nødvendigt at lave en eller flere foranstaltninger udover et forankringssæt, så din trampolin ikke blæser væk. Hvis du både anskaffer et forankringssæt og følger nogle af vores råd ovenover, så er du i hvert fald på den sikre side. 

Det er vigtigt, at du vælger et stormsikringssæt, der passer til det antal ben, din trampolin er udstyret med. Hvis den har mere end fire ben, skal du ofte bruge to sæt. 

Populære mærker