365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Havetrampolinen har efterhånden været et hit i mange år - og det forstår vi godt. Det er næsten umuligt ikke at grine, når der bliver hoppet højt, håret bliver elektrisk, og du kan mærke suset i maven på vej ned mod næste hop.

Har I besluttet jer for, at I også bare må have en trampolin i haven? Så har I måske allerede opdaget, at det kan være lidt af en udfordring at finde den rette!

Markedet er efterhånden stort, og en trampolin er ikke længere bare en trampolin. Vi har lavet en guide til dig her hos BR, så du forhåbentlig kan komme en smule nærmere den endelige beslutning.

Hvor skal trampolinen stå?

Noget af det første, som du skal overveje, er, hvor trampolinen skal placeres i haven. Det er nemlig et krav, at der skal være en god sikkerhedsafstand omkring trampolinen, så der er afstand til træer, husmur, skur og anden hård belægning.

Derudover er det vigtigt, at trampolinen står på et stabilt og plant underlag, så børnene kan hoppe, alt det de vil.

Disse krav er særligt til for at opnå den bedste sikkerhed for dine børn. Samtidig har du de bedste forudsætninger for at gå ud og finde den rette trampolin, hvis du ved, hvor der er plads til den i haven.

Hvilken form er den bedste?

Når du har styr på, hvor din trampolin skal placeres, kan det være, at du allerede har afskrevet nogle muligheder for form og type. Det handler nemlig i mange tilfælde om, hvad der er plads til i haven. Grundlæggende er der to punkter, som du skal overveje her:

  • Rund eller firkantet trampolin?

Der er ingen tvivl om, at den runde trampolin er den helt store klassiker, og det er da også den mest sikre variant, hvis der bare skal hoppes for sjovt. En firkantet trampolin er god til dem, der skal hoppe højt og lave tricks.

  • Trampolin på ben eller nedgravet trampolin?

Mange vælger en nedgravet trampolin, fordi det er mere sikkert og ser pænere ud i haven, men det kræver naturligvis også en del arbejde at grave et hul og transportere jord væk. En trampolin på ben kan nemmere flyttes rundt, og du kan tilkøbe et sikkerhedsnet for at øge sikkerheden.

Sådan nedgraves trampolinen

Med en nedgravet trampolin øges sikkerheden for børnene. Derudover er det også nemmere at gøre trampolinen til en integreret del af haven, når den er nedgravet. Få hjælp i vores guide til nedgravning af trampolinen i haven.

Hvilken størrelse trampolin skal man vælge?

Der er flere ting, som er vigtige at overveje, når du skal finde den rette trampolinstørrelse. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange der skal hoppe på trampolinen, om der skal være god plads til tricks, eller om du ønsker at øge sikkerheden ved at vælge en større trampolin.

Hvis du blot har et enkelt barn, kan du sagtens begynde med en børnetrampolin og senere opgradere, når der bliver behov.

Husk sikkerheden til din trampolin

Når du først har fundet den rette trampolin, er det vigtigt ikke at stoppe der - tilbehøret er nemlig lige så vigtigt:

  • Sikkerhedsnet, så du undgår uheld, hvor dit barn ryger ud over kanten
  • Kantpude, som skjuler fjedrene og sikrer, så dit barn altid lander blødt
  • Stige, så de mindre børn kan komme sikkert af og på trampolinen
  • Overdække, så du forlænger holdbarheden, når trampolinen ikke er i brug
Populære mærker