365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Sådan finder du den bedste trampolin

Få hjælp til at finde en god trampolin

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til valg af trampolin

 

Havetrampolinen har efterhånden været et hit i mange år - og det forstår vi godt. Det er næsten umuligt ikke at grine, når der bliver hoppet højt, håret bliver elektrisk, og du kan mærke suset i maven på vej ned mod næste hop.

Har I besluttet jer for, at I også bare må have en trampolin i haven? Så har I måske allerede opdaget, at det kan være lidt af en udfordring at finde den rette!

Markedet er efterhånden stort, og en trampolin er ikke længere bare en trampolin. Vi har lavet en guide til dig her på BR.dk, så du forhåbentlig kan komme en smule nærmere den endelige beslutning.

Placering af trampolin i haven

Noget af det første, du skal overveje, er, hvor trampolinen skal placeres i haven. Det er nemlig et krav, at der skal være en god sikkerhedsafstand omkring trampolinen, så der er afstand til træer, husmur, skur og anden hård belægning.

Derudover er det vigtigt, at trampolinen står på et stabilt og plant underlag, så børnene kan hoppe, alt det de vil, uden at trampolinen rykker sig eller kan risikere at vælte.

Disse krav er særligt til for at opnå den bedste sikkerhed for dine børn. Samtidig har du de bedste forudsætninger for at gå ud og finde den rette trampolin, hvis du ved, hvor der er plads til den i haven.

 

 

Hvilken form er den bedste?

Når du har styr på, hvor din trampolin skal placeres, kan det være, at du allerede har afskrevet nogle muligheder for form og type. Det handler nemlig i mange tilfælde om, hvad der er plads til i haven. Grundlæggende er der to punkter, du skal overveje her:

 

1. Rund eller firkantet trampolin?

Der er ingen tvivl om, at den runde trampolin er den helt store klassiker, og det er da også den mest sikre variant, hvis der bare skal hoppes for sjov.

En firkantet trampolin er god til dem, der skal hoppe højt og lave tricks, men den skal ofte også være en del større, hvis der skal laves tricks på den.

 

2. Trampolin på ben eller nedgravet trampolin?

Mange vælger en nedgravet trampolin, fordi det er mere sikkert og ser pænere ud i haven, men det kræver naturligvis også en del arbejde at grave et hul og transportere jord væk.

En trampolin på ben kan nemmere flyttes rundt, og du kan tilkøbe et sikkerhedsnet for at øge sikkerheden. Dog skal du være opmærksom på den i vind og vejr, så den ikke blæser væk.

 

Sådan nedgraves trampolinen

Med en nedgravet trampolin øges sikkerheden for børnene. Derudover er det også nemmere at gøre trampolinen til en integreret del af haven, når den er nedgravet. Få hjælp i vores guide til nedgravning af trampolinen i haven.

Hvilken størrelse trampolin skal jeg vælge?

Der er flere ting, som er vigtige at overveje, når du skal finde den rette trampolinstørrelse. Det kommer selvfølgelig bl.a. an på:

  • Hvor mange der skal hoppe på trampolinen?
  • Om der skal være god plads til tricks?
  • Om du ønsker at øge sikkerheden ved at vælge en større trampolin?

 

Hvis du blot har et enkelt barn, kan du sagtens begynde med en børnetrampolin og senere opgradere, når der bliver behov. Hvis der kun er én, der skal hoppe på trampolinen, kan du nøjes med en mindre trampolin.

Du skal huske på, at børn vokser meget hurtigt, så hvis du ikke vil købe en større trampolin senere, kan du med fordel købe en stor til at starte med. Hvis der er flere, der skal hoppe på trampolinen, anbefaler vi, at du køber en stor trampolin.

Stormsikring af trampolin

Hvis det danske vejr byder på regn og blæst, er det en god idé at stormsikre din trampolin, så den bliver stående og ikke flyver ind i hækken eller ind til naboen. En flyvende trampolin kan nemlig beskadige omgivelserne og kan udgøre fare for mennesker.

Husk sikkerheden til din trampolin

Når du først har fundet den rette trampolin, er det vigtigt ikke at stoppe der - tilbehøret er nemlig lige så vigtigt:

  • Sikkerhedsnet, så du undgår uheld, hvor dit barn ryger ud over kanten.
  • Kantpude, som skjuler fjedrene og sikrer, at dit barn altid lander blødt.
  • Stige, så de mindre børn kan komme sikkert af og på trampolinen.
  • Overdække, så du forlænger holdbarheden, når trampolinen ikke er i brug.

 

Find en god trampolin på BR.dk

Nu har du forhåbentlig fundet ud af, hvilken trampolin der passer bedst til jer og jeres behov. På BR.dk finder du et udvalg af forskellige trampoliner, så du kan helt sikkert finde den bedste trampolin til jer. Husk også at tilkøbe ekstra trampolin tilbehør for en super hoppe-oplevelse!

Populære mærker