365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Nedgravning af trampolin

Hvorfor grave trampolinen ned?

Det er et stort arbejde at grave trampolinen ned, når først arbejdet er gjort har det en række fordele.

  1. Den er integreret med haven, når den er nedgravet, hvilket er flottere og knap så i øjenfaldende
  2. Du behøver ikke at bekymre dig hver gang det er blæsevejr
  3. Du behøver ikke overveje at pille trampolinen ned hvert efterår


Inden du graver hullet anbefales det, at du undersøger, hvilken trampolin der passer bedst til formålet og samtidig passer i størrelse og udformning til din have.

Hvilke trampoliner kan graves ned?

I princippet kan alle trampoliner graves ned, men du kan spare en del kræfter og tid ved at bruge en nedgravningstrampolin eller også kaldt inground trampolin. Til en nedgravningstrampolin  skal hullet graves mindre både i dybde og i omkreds, end hvis du bruger en traditionel onground havetrampolin på høje ben.

Hvor skal trampolinen placeres i haven?

Placeringen bør tage udgangspunkt i børnenes sikkerhed, således at trampolinen som minimum har god sikkerhedsafstand til både fliser, træer, bede, buske, stubbe, bygninger eller stensætning.  Det er også en god idé at holde afstand til naboskellet, det er ikke sikkert at dine naboer påskønner den larm og de nysgerrige blikke en trampolin tæt på skellet vil medføre. Tag en snak med naboen inden du placere trampolinen tæt på skellet. Trampolinen bør nedgraves i havens græsareal. Find et sted i haven der er plant og fladt og med afstand til hårdere underlag.

Hvordan graver jeg trampolinen ned?

Når du har fundet den ønskede inground model er det vigtigt at læse samlevejledningen grundigt igennem. Her fremgår det også hvor bredt og dybt hullet skal være, samt hvordan der måles op til hullet. På de fleste inground modeller skal stellet samles først. Stellet kan efterfølgende bruges som målestok til hullet. 

Step by step guide:

  1. Der graves typisk i en afstand på 20-25 cm indenfor stellet for at lave plads til rammen og kantmåtten. Der skal også graves 20-25 cm i dybden for at lave plads til stel og kantmåtten.  Her er det vigtigt at der graves det antal centimeter som producenten har angivet i samlevejledningen.
  2. Dybden i hullet bortset fra de 20-25 cm yderst hele vejen rundt vil afhænge af trampolinens størrelse. Jo større trampolin des større hul skal der graves i dybden. F.eks. vil en mindre rund trampolin på Ø305 cm kræve et hul på omkring 60-85 cm i dybden. Og en stor rund trampolin på Ø427 cm vil typisk kræve en dybde på mellem 70-100 cm.
    Der kan være forskel i dybden på samme størrelse trampolin, nogle modeller ligger i niveau med græsset, mens andre ligger 20-30 cm. over græshøjde. Jo højere modellen er over jorden des mindre gravearbejde er der.
  3. Hvis der er en del vand bør du lægge dræn. Det nemmeste jord at arbejde med er en fast lerjord. Hvis jorden er meget sandet eller der er meget løs jord, kan en stensætning rundt i hullet holde på jorden.
  4. At grave hullet med håndkraft er et stort arbejde, for der er meget jord, der skal graves væk. Det kan være en god idé, at leje en gravemaskine f.eks. en minigraver. En minigraver kan lejes på dagsbasis.
  5. Det er meget jord der skal køres væk. Det kræver mange trailerture til genbrugsstationen. Du kan bruge jorden som en vold rundt om trampolinen i en halvcirkel, som børnene kan lege på, eller sidde på og vente til det er deres tur til at hoppe på trampolinen. Gør du det, er det vigtigt, der holdes afstand til hullet, så hullets kant ikke skal bære vægten af jordvolden. Fordelen ved en jordvold er, at hullet let kan fyldes igen, den dag trampolinen ikke skal bruges mere.

Når trampolinen er gravet ned, er I klar til sjov leg i haven. Så kan alle vennerne komme på besøg og haven kan omdannes til et legeland for store og små. 

På udkig efter en nedgravningstrampolin?

Trampoliner til nedgravning

Trampoliner til haven

Mangler du en trampolin til haven? Se hele BR's udvalg af trampoliner i forskellige størrelser og former.