365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Sådan graver du trampolinen ned

Få hjælp til nedgravning af trampolin

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til nedgravning af trampolin

 

Hvorfor grave trampolinen ned til børnene?

Det er et stort arbejde at grave trampolinen ned, men når først arbejdet er gjort, har det en række fordele - både for haven og børnene. Ved at grave trampolinen ned, får du bl.a. følgende fordele:

 1. Den er integreret med haven, når den er nedgravet, hvilket er flottere og knap så i øjenfaldende.
 2. Du behøver ikke at bekymre dig hver gang, det er blæsevejr.
 3. Du behøver ikke overveje at pille trampolinen ned hvert efterår.
 4. Børnene har sværere ved at komme slemt tilskade med en nedgravet trampolin.


Inden du graver hullet, anbefales det, at du undersøger, hvilken trampolin der passer bedst til formålet og samtidig passer i størrelse og udformning til din have.

 

Hvilke trampoliner kan graves ned?

I princippet kan alle trampoliner graves ned, men du kan spare en del kræfter og tid ved at bruge en nedgravningstrampolin - også kaldet inground trampolin. 

Til en nedgravningstrampolin skal hullet graves mindre både i dybde og i omkreds, end hvis du bruger en traditionel onground havetrampolin på høje ben.

På udkig efter en nedgravningstrampolin?

Trampoliner til nedgravning

Hvor skal trampolinen placeres i haven?

Placeringen bør tage udgangspunkt i børnenes sikkerhed således, at trampolinen som minimum har god sikkerhedsafstand til både fliser, træer, bede, buske, stubbe, bygninger eller stensætning. 

Find et sted i haven, der er plant og fladt og med afstand til hårdere underlag. Trampolinen bør nedgraves i havens græsareal.

Det er også en god idé at holde afstand til naboskellet. Det er ikke sikkert, at dine naboer påskønner den larm og de nysgerrige blikke en trampolin tæt på skellet kan medføre. Tag en snak med naboen, inden du placerer trampolinen tæt på skellet. 

 

 

Hvordan graver jeg trampolinen ned?

Når du har fundet den ønskede inground model, er det vigtigt at læse samlevejledningen grundigt igennem. Her fremgår det også hvor bredt og dybt hullet skal være, samt hvordan der måles op til hullet.

 

Vejledning til nedgravning af trampolin

På de fleste inground modeller skal stellet samles først, før du begynder at grave. Stellet kan nemlig efterfølgende bruges som målestok til hullet. Du kan se en vejledning til nedgravning af trampolin nedenfor:

 1. Der graves typisk i en afstand på 20-25 cm indenfor stellet for at lave plads til rammen og kantmåtten. Der skal også graves 20-25 cm i dybden for at lave plads til stel og kantmåtten. Her er det vigtigt, at der graves det antal centimeter, producenten har angivet i samlevejledningen.
 2. Dybden i hullet, bortset fra de 20-25 cm yderst hele vejen rundt, vil afhænge af trampolinens størrelse. Jo større trampolin, des større hul skal der graves i dybden. F.eks. vil en mindre rund trampolin på Ø305 cm kræve et hul på omkring 60-85 cm i dybden. En stor rund trampolin på Ø427 cm vil typisk kræve en dybde på mellem 70-100 cm.
  Der kan være forskel i dybden på samme størrelse trampolin. Nogle modeller ligger i niveau med græsset, mens andre ligger 20-30 cm over græshøjde. Jo højere modellen er over jorden, des mindre gravearbejde er der.
 3. Hvis der er en del vand, bør du lægge dræn. Det nemmeste jord at arbejde med er en fast lerjord. Hvis jorden er meget sandet eller der er meget løs jord, kan en stensætning rundt i hullet holde på jorden.
 4. At grave hullet med håndkraft er et stort arbejde, for der er meget jord, der skal graves væk. Det kan være en god idé at leje en gravemaskine f.eks. en minigraver. En minigraver kan lejes på dagsbasis.
 5. Det er meget jord, der skal køres væk. Det kræver mange trailerture til genbrugsstationen. Du kan bruge jorden som en vold rundt om trampolinen i en halvcirkel, som børnene kan lege på eller sidde på og vente til det er deres tur til at hoppe på trampolinen. Gør du det, er det vigtigt, der holdes afstand til hullet, så hullets kant ikke skal bære vægten af jordvolden. Fordelen ved en jordvold er, at hullet let kan fyldes igen den dag, trampolinen ikke skal bruges mere.
   

Når trampolinen er gravet ned, er I klar til sjov leg i haven. Så kan alle vennerne komme på besøg og haven kan omdannes til et legeland for store og små.

Stort udvalg af trampolinmodeller til børn på BR.dk

Selvom vi har flere inground trampoliner, der er gode til børn, finder du hos BR.dk også andre trampolinmodeller. Se eksempelvis vores udvalg af børnetrampoliner, der passer særligt godt til de mindste, eller vores store onground trampoliner, der er bedre til de lidt større børn.

Foruden trampoliner kan trampolin-legen også gøres mere sikker med det rette tilbehør. Det er en god idé at bruge et sikkerhedsnet, uanset om trampolinen er nedgravet eller ej. På den måde kan dit barn hoppe trygt og risikoen for skader kan sænkes.

Hop med ind i en verden fuld af leg med Klub BR - Danmarks mest eventyrlige børneklub.

Populære mærker

Trampoliner til haven

Mangler du en trampolin til haven? Se hele BR's udvalg af trampoliner i forskellige størrelser og former.