365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hvilket pool tilbehør skal jeg bruge?

Bliv klog på pool pumper, klor i pool og andet udstyr

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

En pool i haven er den rene luksus, og der er ingen tvivl om, at det bliver svært at forlade haven gennem sommeren, når du har sådan et lækkert pool-spot at slænge dig ved. Vi anbefaler, at du læser Rådet for Større Bade- og Vandsikkerheds anbefalinger og de 8 baderåd.

Men for at du kan være sikker på, at din pool er liv og glade dage hele tiden, er det vigtigt, at du har det helt rette tilbehør. Både så du kan rengøre og vedligeholde, men også så du har de bedste forudsætninger for en sjov sommer i poolen.

Vi har samlet en guide til dig, så du nemt kan få et overblik over, hvilket tilbehør du bør anskaffe dig, og hvorfor du skal bruge det.

En pool pumpe cirkulerer vandet

En pumpe til poolen er uundværlig, da den sikrer, at vandet hele tiden er i bevægelse. Den cirkulerer vandet, så du effektivt kan filtrere vandet og rengøre poolen. Hvis vandet står stille, kan bakterier opstår og sprede sig hurtigere.

Når du skal vælge pumpe, skal du tænke på størrelsen af dit badebassin eller din pool. Pumpens størrelse og kapacitet skal nemlig matche poolens størrelse, så pumpen kan gøre arbejdet tilstrækkeligt. På den måde får du mest ud af pumpen og dens funktioner. Pumpen er i hus og det hele spiller, meeen.. Hvor længe skal sådan en pumpe egentlig køre?

 

Hvor ofte skal pool pumpe køre?

Det anbefales, at pool pumpen som minimum kører 8 timer om dagen. Hvis I bruger jeres pool eller badebassin ofte, er det en fordel at køre den længere tid ad gangen. Du kan med fordel bruge pumpen om natten, hvor poolen ikke er i brug.

Pumper til poolen

Klor i pool renser effektivt

Det vigtigste, når du har en pool, er at holde vandet rent. Hvis du har et mindre soppebassin til børn, kan du sagtens nøje med at udskifte vandet, men det vil de fleste gerne undgå, når der er tale om en større pool.

Du kan bruge pool klor til at holde vandet rent. Hvis vandet trænger til at få et chok og blive renset godt igennem, kan du bruge hurtigt opløselige tabletter i en kemikaliedispenser, der kan sikre den rette dosering for dig.

 

Klor til poolen

Ren pool uden klor

Det er ikke alle, der har lyst til at bruge klor i poolen. Heldigvis finders der alternativer til klor, der kan hjælpe dig med at holde vandet rent. Hvis du gerne vil undgå at bruge klor i din pool, kan du eksempelvis benytte:

 • Oxychock, som desinficerer vandet.
 • Aktivator benyttes i samspil med Oxychock og forlænger virkningen.
 • Strips, så du nemt kan teste, om pH-værdien er den rette.
 • pH Plus/Minus, hvor du kan justere mængden, hvis pH-værdien ikke er den rette. Den skal altid ligge mellem 7,0 og 7,4.

Med disse komponenter kan du og familien komme godt i gang med badesæsonen!

 

Pool rens uden klor

Andet udstyr til poolen

Noget af det vigtigste, når du har en pool, er selvfølgelig, at du passer godt på den og holder den ren. På den måde kan du og familien nemlig få det allerbedste ud af sommeren med en masse gode badeture. Helt grundlæggende er det en fordel at have styr på dette tilbehør:

 • En elektrisk pumpe: Skåne dig selv og dine lunger ved at anskaffe dig en elektrisk pumpe, som hurtigt kan puste badebassinet op for dig.
 • Et termometer: Det er bare rart at vide, om du skal forberede dig på et koldt gys eller en behagelig tur i poolen, inden du hopper i vandet.
 • Gulvfliser til pool: Belæg græsplænen eller terrassen med gummifliser for at skabe et stabilt underlag - det beskytter underlaget og din pool.
 • Cover til poolen: Dæk din pool til med et cover, når den ikke er i brug for at undgå skidt og snavs i poolen.
 • Skimmersæt: Hold poolen ren med et skimmersæt, hvor du lynhurtigt fjerne grene, græs og eventuelle insekter, som har lagt sig i overfladen.
 • Bundrengøring: En poolstøvsuger kan rengøre bunden af din pool, så du kan læne dig tilbage og lade robotten gøre det hårde arbejde.
 • Overfladeskimmer: En overfladeskimmer monteret på filterpumpen sørger for at holde vandoverfladen ren.
 • Varmepumpe: En varmepumpe kan styre temperaturen i din pool. Vær opmærksom på at vælge en varmepumpe, der egner sig til den mængde vand, du har i din pool.

 

Få en sjov sommer i din have pool

Det hele skal ikke dreje sig om praktiske pligter og rengøring, for når der er styr på det, er det tid til bad, grin og vandleg i poolen. Lad os springe ud i det!

På BR.dk finder du et stort udvalg af vandlegetøj og vandsport, som kan beskæftige hele familien med nye og sjove udfordringer hele sommeren igennem.

Vi har produkter, som børnene kan hygge sig med, imens forældrene nyder afslapningen på en bademadras, men også gode legesager, hvor hele familien kan være med. Lad sommeren og vandlegen begynde! Plaaaask!

Relaterede kategorier
Populære mærker