365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

POPULÆRE GAVER TIL MORS DAG

...HVIS DU HELLERE VIL KØBE EN GAVE TIL VERDENS BEDSTE MOR!

Mors dag gave

Få gaveidéer til en hjemmelavet Mors dags gave

Hos BR har vi samlet et lille udvalg af inspiration til dig, der gerne vil give din mor en uforglemmelig morsdag. Her på siden kan du bl.a. se hvordan du laver skønne blomster ud af perler, laver dit eget hjemmelavede armbånd eller giver hende flotte negle.

 

Lav en blomsterbuket

Anja Takacs har hjulpet med at finde nogle fine Mors Dag-blomster, så du kan lave din egen blomsterbuket til din mor. Følg vejledningen nedenfor – få gerne far til at hjælpe dig med de lidt svære ting.

Det skal du bruge:

  • Perler
  • Perleplade
  • Limpistol
  • Tyndt- og tykt ståltråd.

Billederne er venligt udlånt af Anja Takacs, som står bag skabelonen til disse liljer. Se hendes vejledning og andre ideer til flotte kreationer her: https://anjatakacs.dk/

 

Sådan gør du:

Step 1. Start med at lave 6 stk. af de hvide blade, som på skabelonen. De skal laves på en kvadratisk plade, som ligger på skrå.
Stryg dem én ad gangen og på begge sider – HUSK at bukke bladet imens det er varmt.

Step 2. Tre af bladene skal bukkes lidt mere ind i bunden, end de tre andre, da disse skal bruges inderst i blomsten. Når du har formet bladet, skal du blot holde det under koldt vand, så stivner pladen med det samme.

Step 3. Når alle blade er tørret af, skal de limes de sammen som vist på billedet nedenfor. Få far til at hjælpe med at lime dem sammen. De tre inderste, der er blevet bukket mere i bunden, skal samles først. Derefter skal de tre næste placeres i mellemrummene mellem de andre blade, så det dækker godt hele vejen rundt.

Step 4. Klip 4-5 stykker rundt ståltråd, og lim to gule perler sammen. De to perler limes fast for enden af ståltråden, som derefter limes fast i bunden på indersiden af din blomst. Husk igen, at far gerne skal hjælpe til med dette. 

Step 5. Lim en enkelt grøn perle fast i bunden på det tykke stykke ståltråd, og sæt perler på hele stykket, indtil der er 2 cm tilbage uden perler i toppen. Sæt en klat lim på de sidste 2 cm, og sæt den fast i bunden af blomsten.

Step 6. Slut af med at krølle et lille bitte stykke køkkenrulle sammen til en kugle, og pres den lille kugle ned imellem støvdragerne i blomsten, så man ikke kan se ned igennem blomsten i midten.

Og så har du lavet en rigtig flot blomst til din mor – tør du kaste dig ud i at lave flere, så mor kan få en hel buket?

 

Med HAMA perler er der ingen grænser! Du kan også finde noget elastiksnor frem og lave et fint armbånd eller halskæde. Ved hjælp af skabeloner kan du også lave en fin figur i HAMA perler. Et flot, rødt hjerte med teksten ”MOR” i, vil alle mødre med garanti elske.

Anbefalinger

Mal en flot sten

Tag farmand med ud og gå en tur for at finde den flotteste sten! Få far til at løfte stenen med hjem og sæt jer sammen et sted, hvor mor ikke kan finde jer.

Husk at have et underlag på bordet, så der ikke kommer malerpletter på bordet. Find stenmaling frem i de farver, du ønsker at male med – og så er du klar!

Find mere inspiration til stenmaling her

Anbefalinger

Kreativ med ler

Der er ingen grænser for, hvad du kan lave med et keramiksæt. Måske din mor kan bruge en lille skål til sine smykker eller hårelastikker? Kun fantasien sætter grænser.

Leret lufttørrer og skal derfor ikke varmes i ovnen. Sættet indeholder forskellige forme, farver og redskaber, så du kan lave en rigtig flot gave til mor.

Lav et flot armbånd

Vi har samlet en række varer, så du kan lave flotte armbånd til din mor. Med Kumi Kreator kan du nemt lave super fine armbånd! Vælg hvilke farver, du ved din mor vil elske og sæt tråde i maskinen – så er du klar. Du kan selv vælge tilbehør, du synes passer til.

Smykkeboksene fra Me & My er fyldt med forskellige smykkematerialer. I boksene er der blandt andet smukke perler, ædelsten, guld- og sølvbelagte materialer og how-to-guides. Der kan laves mere end 10 smykkedesigns pr. box.

Med LEGO Dots kan du selv sammensætte et armbånd med de små medfølgende brikker. Vælg hvilken farve armbånd din mor skal have og gå i gang med at pynte!

Få gerne farmand til at hjælpe med gaven – han vil sikkert også synes, det er sjovt at lave en gave til mor.

 

Anbefalinger

Giv mor flotte negle

Med vores Fab Lab Nail art og Cool Glam nail printer kan du virkelig lave flotte negle på din mor. Inviter din mor til en stund, hvor du forkæler hende. Lad hende vælge hvilken farve og pynt hun ønsker, og lad hende slappe af imens du pynter hendes negle rigtig fint.