365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

UNO regler

Lær reglerne til de populære UNO kortspil

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til UNO regler

 

UNO findes i flere forskellige udgaver, og vi giver dig her reglerne til det klassiske UNO Original og gennemgår i hovedtræk særreglerne ved de senere udgaver kaldet UNO Flip, UNO Spin og UNO Extreme. Vi kommer også kort omkring reglerne i UNO Junior, der er UNO særligt udviklet til familiens yngste spillere. 

UNO Original – hvilke kort indeholder spillet? 

Et UNO kortspil indeholder i alt 108 spillekort, der er fordelt således: 

 • 19 kort med tal fra 0-9 i hver af farverne gul, grøn, rød og blå 
 • 8 træk to-kort (2 i gul, 2 i grøn, 2 i rød og 2 i blå)
 • 8 skift retningen-kort (2 i gul, 2 i grøn, 2 i rød og 2 i blå)
 • 8 spring over næste spiller-kort (2 i gul, 2 i grøn, 2 i rød og 2 i blå)
 • 4 vælg farve-kort 
 • 4 vælg farve, og træk fire-kort.

 

I nogle af de nyeste udgaver af UNO Original er der yderligere tilføjet en række jokerkort. De giver mulighed for, at spillerne kan lave deres egne specialkort og dermed opfinde nye UNO regler.

Mange spiller blandt andet med, at der i spillet indgår et eller flere bytte hånd-kort, der hurtigt gør spillet endnu sjovere og mere udfordrende.

 

 

Hvordan spiller man UNO?

Nedenfor kan du læse, hvordan du spiller UNO med de originale UNO regler. Da UNO er et meget populært spil, vil du sikkert opleve, at mange har deres egne regler. Derfor kan I følge nedenstående originale UNO regler:

 1. Der vælges en kortgiver, som blander kortene og fordeler 7 kort til hver spiller. De resterende kort lægges i en bunke med bagsiden opad. Denne bunke kaldes for den lukkede bunke. Det øverste kort vendes og lægges med billedsiden opad ved siden af bunken som start på en ny bunke kaldet afkastbunken.

 1. Spilleren til venstre for kortgiveren indleder spillet.

 1. Spillerne lægger efter tur ét af deres kort på hånden ned på afkastbunken med billedsiden opad. Der kan kun lægges et kort, der har samme værdi, symbol eller farve som det forrige kort i bunken.

 1. Du kan godt vælge ikke at lægge et kort, selvom du har et brugbart kort på hånden. Lægger du ikke et kort, skal du i stedet trække et kort fra den lukkede bunke. Passer kortet til det øverste kort på afkastbunken, må du gerne lægge det på med det samme, men du kan også beholde det. Du må dog ikke lægge et andet kort, du har på hånden, når først du har trukket et kort fra den lukkede bunke.

 1. Du vinder en runde ved at være den første spiller til at slippe af med alle dine kort på hånden. Lykkes det, får du point for de kort, som dine modspillere sidder tilbage med på hånden. Den spiller, der først når 500 point, har vundet. 

 

HUSK! Det er altafgørende, at du husker at råbe UNO, når du lægger dit næstsidste kort. Glemmer du det, eller opdager en af de andre spillere det, inden næste spiller lægger eller trækker et kort, skal du trække to kort fra bunken med lukkede kort. 

Lægges der et træk to-kort eller træk fire-kort som det sidste kort, inden spilrunden slutter, skal næste spiller trække det angivne antal kort, og disse kort tæller med, når vinderen af runden skal opgøre sine point. 

UNO regler for specialkort 

 • Regler for træk to-kort: Den næste spiller skal trække to kort op og må ikke lægge et kort på afkastbunken. 
 • Regler for skift retning-kort: Spilretningen ændres. Er I kun to spillere, virker kortet i stedet som et spring over-kort. 
 • Regler for spring over-kort: Den næste spillers tur springes over, så turen går videre til den efterfølgende spiller i rækken. 
 • Regler for vælg farve-kort: Spilleren, der lægger kortet, må vælge hvilken farve, der herefter skal fortsættes med. Det kan godt være den farve, der allerede spilles med. 
 • Regler for vælg farve og træk fire-kort: Spilleren, der lægger kortet, må vælge hvilken farve, der skal spilles videre med, og næste spiller i rækken trækker fire kort fra den lukkede bunke og mister sin tur. Kortet må kun bruges, hvis man ikke har et kort i den farve, der ligger øverst i afkastbunken. Er kortet første kort i afkastbunken, skal der i stedet trækkes et andet kort som første kort til bunken. 


 

 

UNO Flip regler 

Kortene i UNO Flip har to sider, henholdsvis en lys og en mørk side. Reglerne er de samme som i UNO Original, men med det twist, da der er tilføjet en række skift side-kort. Når en spiller lægger sådan et, vendes den lukkede bunke om, og det samme gør alle de kort, som spillerne har på hånden.

I starter med at spille på den lyse side, der til forveksling ligner UNO Original, men kan altså flere gange ende på den mørke side, hvor alt er vendt rundt, og du kan sidde med en rigtig dårlig hånd eller risikere langt hårdere straffe på træk ekstra-kortene.   

 

UNO Extreme regler 

UNO Extreme adskiller sig fra UNO Original ved blandt andet at indeholde en kortblander, der tildeler nye kort til spillerne. Du skal altså ikke længere trække kort fra en lukket bunke, og du kan få alt fra 0 til 5 nye kort op på hånden på én gang alt efter, hvad maskinen bestemmer.

Samtidig indeholder UNO Extreme også hele tre nye korttyper, der gør spillet endnu sjovere: Læg alle-kort, tryk 2 gange-kort og Extreme-kortet. 

 1. Læg alle-kortet betyder, at du må smide alle kort med samme farve som dit læg alle-kort.
 2. Tryk 2 gange-kortet betyder, at næste spiller skal trykke to gange på kortblanderen.
 3. Extreme-kortet betyder, at du må forlange, at en vilkårlig spiller trykker to gange på maskinen.

Ludo regler

Ludo er en klassiker - præcis ligesom UNO. Det er et spil for hele familien, hvor alle kan være med. I denne guide får du et overblik over Ludo reglerne, så I kan komme i gang med at hygge jer med et spil Ludo.

UNO Spin regler 

UNO Spin indeholder de samme kort som i UNO Original, men herudover vil du i spilæsken finde en række drejekort og et helt særligt drejehjul, der hurtigt kan vende op og ned på spillet.

Måske spilleren skal lægge et bestemt tal eller en bestemt farve, eller måske spilleren kan slippe af med næsten alle sine kort blot med et enkelt drej på hjulet? 

 

UNO Junior regler 

UNO Junior er børneudgaven af UNO Original, og spillet er udviklet til børn fra 3 år. Spillet har færre regler end i originaludgaven, så det er nemmere for børnene at lære og mere simpelt at spille.

Der er mulighed for at spille på tre forskellige niveauer, der gradvist forbereder de unge spillere på at blive klar til det mere voksne UNO Original. Samtidig har spillekortene i UNO Junior søde dyremotiver, der gør det ekstra hyggeligt for børn at spille.

 

Spil UNO med Fætter BR

Nu kender I reglerne til de populære UNO spil, så I er klar til at gå i gang med at spille en masse sjove UNO spil. Du kan finde varianterne af UNO her på BR.dk, så det er nemt at klikke spillene hjem og nyde timevis af hygge.

På BR.dk tilbyder vi også et stort udvalg af andre forskellige spil, så I har flere valgmuligheder, når I skal arrangere spilleaften i familien.