365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Kalaha regler

Lær reglerne og nyd det sjove Kalaha spil

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til Kalaha regler

 

Kalaha er et klassisk spil, som mange af os husker fra barndommen. Men hvordan er det nu lige, at reglerne til Kalaha er? Vi har samlet de originale Kalaha regler til jer her, så I nemt kan komme i gang med at spille. Kalaha er nemt at lære og det perfekte spil, når I er to, der gerne vil spille sammen.   

Forberedelse til spillet – før I går i gang 

Kalaha består af 72 kugler eller sten alt efter udgave samt 1 spillebræt med 6 små skåle på hver side og 1 stor skål i hver ende. 

Som forberedelse til spillet lægges 6 kugler i hver af de små skåle, og spillerne sætter sig overfor hinanden med spillebrættet imellem sig således, at de har de 6 små skåle foran sig og hver 1 stor skål på højre side. 

 

Spillets formål 

Kalaha handler om at samle så mange af de 72 kugler som muligt i sin egen store skål på spillebrættet. Den, der først tømmer skålene på sin egen side af brættet, får også modspillerens tiloversblevne kugler, og det er altså den, der har flest kugler til sidst, der vinder. Rigtig god fornøjelse med spillet! 

Domino regler

Domino er et gammelt spil, der regnes for at være et af de ældste spil. I denne guide gennemgår vi reglerne for det originale Domino spil, så I kan slå jer løs med Domino brikkerne og hygge jer sammen, mens I spiller Domino.

Kalaha regler – sådan spiller I 

Den første spiller tager alle kuglerne op fra en skål efter eget valg på sin side.Kuglerne fordeles modsat urets retning på brættet ved at lægge én kugle i hver skål efter den, som kuglerne blev taget fra.

Spilleren lægger også en kugle i sin egen store skål, før der fortsættes til modspillerens små skåle. Vær opmærksom på ikke at lægge en kugle i din modspillers store skål.

Når alle kugler fra den tømte skål er fordelt, er det modspillerens tur til at vælge en skål fra sin egen side og begynde at fordele kuglerne mod urets retning. Afslutter en spiller sin tur med at lægge en kugle i sin egen store skål, må spilleren prøve en ny omgang, før turen går videre.

Er du heldig, kan du altså foretage mange ekstra træk efter hinanden og potentielt få mange ekstra kugler i din store skål.

Hvis den sidste kugle, du har lagt i dit træk, ender i en af dine egne små skåle – og skålen er tom – må du tage kuglen samt alle de kugler, der ligger i din modspillers modsatte lille skål (tværs over brættet), og lægge dem i din egen store skål.  

 

Find dit Kalaha spil på BR.dk

Så er I klar til at komme i gang med det sjove spil! Du kan finde det populære Kalaha og klikke det hjem her hos BR.dk og dyste mod et familiemedlem eller en legekammerat. Vi tilbyder også et stort udvalg af andre spil til den store spillefugl.