365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Domino regler

Hvordan spiller man Domino?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til Domino regler

 

Domino er et super sjovt spil, der findes i flere forskellige udgaver. Nogle Domino spil til børn har regler, der afviger fra det originale Domino, så vær opmærksom på det, hvis I sidder med et Domino spil rettet mod børn.

I denne guide får du reglerne til Domino i originaludgaven – det såkaldte dobbeltseks med 28 brikker og 168 øjne. Så er det bare at komme i gang med at spille!

Før spillet går i gang 

Som forberedelse til spillet blandes alle dominobrikkerne og lægges på midten af bordet med bagsiden opad. Ved 2 spillere tager hver spiller 7 brikker, og ved 3 eller 4 spillere tager hver spiller 5 brikker.

Spillernes egne brikker placeres på højkant med de hvide prikker indad mod spilleren, så det kun er den enkelte spiller selv, der kan se dem.   

 

Domino regler – sådan spilles Domino 

Den spiller, der har den højeste dobbeltbrik, indleder spillet ved at lægge brikken ud på bordet. Herefter går turen videre til næste spiller i urets retning. For at finde frem til den højeste dobbeltbrik, er der en spiller, der skal spørge ”Er der nogen, som har en dobbelt 6?”.

Er der ikke det, spørges der videre med dobbelt 5, dobbelt 4 osv., indtil I enten finder en spiller til at indlede spillet eller når ned til dobbelt 0. Er der slet ikke nogen, der har en dobbeltbrik på hånden, blandes brikkerne på ny, og der startes forfra.

Brikkerne lægges som en lang kæde på bordet. Du kan kun tilføje en ny dominobrik til kæden, hvis du har en brik med et antal prikker, der er identisk med den brik, der allerede ligger på bordet. Dobbelte dominobrikker placeres på tværs af kæden, der altid har to åbne ender, hvor en ny brik kan placeres.

Har en spiller ikke mulighed for at placere en brik til kæden, skal spilleren i stedet trække en dominobrik fra bunken, indtil spilleren får en brik, som det er muligt at lægge på. Er bunken på bordet tom, må spilleren i stedet melde pas og vente på, at det bliver hans eller hendes tur igen.

 

 

Sådan slutter Domino spillet 

En spilrunde sluttes, når en spiller har lagt sin sidste dominobrik til kæden. Herefter tælles spillerens points sammen ud fra, hvor mange prikker der er på de andre spilleres tilbageværende brikker.

Spillet slutter også, hvis alle spillere må melde pas, fordi de ikke kan lægge en brik til kæden. I det tilfælde er det spilleren med færrest antal prikker på sine tilbageværende brikker, der scorer points i runden.

I bestemmer selv forud for spillets start, hvor mange runder, eller til hvor mange points, I ønsker at spille til. 

 

Spil Domino med BR.dk

Så er du klar til at komme i gang med Domino. Du kan få det sjove Domino spil her på BR.dk, så sæt gang i spillet og find konkurrencegenet frem! For det er tid til at spille Domino!

På BR.dk finder du også et bredt udvalg af andre spil for hele familien, så der er nok at vælge imellem, når I beslutter jer for at dyste mod hinanden i et underholdende spil.