365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Domino spil

Domino spil lægger op til sjov og leg for både store og små hænder. Og når den første domino brik er lagt på bordet, giver spillet også smil, grin og eftertænksomhed, da det lærerige spil blandt andet øver krudtuglerne i finmotorik, talforståelse og koncentration. Se det sjove udvalg af domino spil på BR.dk.

Domino regler

Ved du, hvordan man spiller Domino? Hvis ikke, har vi heldigvis lavet en guide til dig, der har præcis det formål: at give dig et overblik over Domino regler og lære dig, hvordan du spiller. Brug gerne reglerne til at forklare dit barn, hvordan I spiller, så I kan spille med hinanden.

Læg børnevenlig domino spil på bordet

Domino er ét af verdens ældste spil, som mange spiller. Og holder du ferie på Cuba, oplever du, hvordan domino spil samler cubanere som et slags nationalspil, der skaber stemning og hygge på den caribiske ø. I Danmark er spillet også populært blandt små og store, som sammen hygger sig omkring brikkerne i spillet, der kan fås i både klassiske og børnevenlige versioner. 

Er børnene til det klassiske domino spil, går det kort fortalt ud på, at de skal danne en kæde eller ”slange” ud af domino brikkerne i forhold til brikkernes øjne. Læs mere om domino reglerne til den klassiske udgave af spillet her. På BR.dk er der også andre twists af spillet, hvor motiverne og handlingerne er i børnehøjde for de allermindste.

 

Meget mere end bare et spil

Skal spilopmagerne hygge sig omkring et spil, er domino et hit blandt mange. Spillet er dog meget mere end bare et spil, da det øver og træner børnene i en række færdigheder, som bliver brugt i mange forskellige sammenhænge. Værd at nævne er eksempelvis: 

  • Finmotorik: Domino brikker har en god størrelse. Så når små hænder skal håndtere brikkerne, øver de mindste deres finmotorik ved at lægge brikkerne ned på bordet. 
  • Talforståelse: I det klassiske domino spil skal brikkerne lægges efter hinanden alt efter, hvor mange antal ’øjne’ der er på brikkerne. Børnene skal derfor tælle ’øjnene’, inden en brik kommer på bordet. 
  • Koncentration: En dominokæde eller ’slange’ bliver lang, hvis børnene bliver ved med at trække brikker, som kan lægges efter dem, som i forvejen er på bordet. Og dermed kan spillet også tage lidt tid, så husk at bevare koncentrationen.

 

Glæd børnene med domino fra BR.dk

På BR.dk finder du børnenes favorit brætspil, som de tager frem gang på gang. Hvis der endnu ikke er et domino spil i spilsamlingen hjemme hos jer, kan du klikke spillet hjem her på webshoppen. Det klassiske domino spil fylder ikke meget, så du kan nemt have det med på farten, når familien skal på ferie. Derudover er spillet en alletiders lille, god pakkekalender-gave i december måned og ikke mindst fødselsdagsgave til en anden person, som elsker spil.