365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Ludo regler

Sådan spiller du Ludo spil

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Ludo regler

 

Ludo er et klassisk familiespil, som mange af os husker fra barndommen. Her finder du spillereglerne til Ludo, så I nemt kan komme i gang med at lære ungerne, hvordan man spiller Ludo, og I kan hygge jer sammen om brættet, hvor der hurtigt bliver kamp til stregen om at vinde.

 

Kom i gang med at spille Ludo

Det klassiske Ludo spil indeholder en spilleplade, 16 spillebrikker i 4 forskellige farver samt en terning med 1, 2, 4 og 6 samt en stjerne og en globus. Der kan også spilles med en almindelig terning med tallene 1-6. Hver spiller vælger en farve og placerer sine fire brikker i det tilsvarende ”hus” i samme farve. 

Ludo regler – sådan spiller I 

Spillerne slår på skift med terningen. Turtagningen følger urets retning. Er alle spillerens brikker inde i ”huset”, må spilleren slå 3 gange for at forsøge at opnå en 6’er (almindelig terning) eller en globus (Ludo terning).

Slår en spiller en 6’er eller en globus, må spilleren rykke en af sine brikker ud på startfeltet i spillerens farve og derefter slå en ekstra gang. Slås der igen en 6’er eller en globus, kan spilleren rykke endnu en brik ud fra huset, gå 6 felter frem eller rykke til globus med den brik, der allerede er ude.

Slås et andet tal, rykker spilleren det antal felter frem med brikken, og slås en stjerne, rykker spilleren til nærmeste stjerne og må derefter hoppe til næste stjerne på pladen.

Lander du på et felt, hvor der allerede står en modstanders brik, skal modstanderens brik rykke hjem i sit eget hus og må altså starte forfra. Står der to af modstanderens brikker (altså to brikker i samme farve), er det i stedet dig, der må rykke hjem til dit eget hus.

Du kan ikke undlade at flytte en brik og skal altså rykke din brik, selvom det betyder, at du bliver slået tilbage til dit hjem.

 

 

Ludo regler: Globus

Står en brik på et globusfelt, kan den ikke slås hjem, og du bliver i stedet selv slået hjem, hvis din brik lander på en optaget globus. Det gælder dog ikke for de farvede globusser, hvor det for eksempel kun er de røde brikker, der kan være beskyttet på den røde globus, de blå brikker på den blå globus osv. 

 

Ludo regler: Stjerne

Stjernefelterne er en genvej til at komme hurtigere frem på spillepladen. Lander du på en stjerne, må du hoppe til næste stjerne, men kan dog stadig blive slået hjem, hvis der allerede står en af modstanderens brikker på én af stjernerne.

Landes der på stjernen foran spillerens målområde (og står der ikke en af modstanderens brikker herpå), kan spilleren rykke direkte i mål uden at skulle tage ”stien” op til målet først. 

UNO regler

Et andet klassisk spil for hele familien er UNO. Der findes dog mange forskellige regler til UNO kortspil. Derfor har vi samlet vores bud på UNO regler, I kan spille med, så I er klar til at dyste mod hinanden.

Sådan vinder du i Ludo 

Vinderen af spillet er den, der først får alle sine 4 brikker helt i mål. Målet er i midten af spillepladen, og du skal altså hele vejen rundt på pladen og frem til dit eget målområde. Når du er rykket ind på målområdet, kan du ikke slås hjem.

Spilles der med almindelig terning, skal der slås det præcise antal felter, før du kan rykke helt i mål. Hvis du ikke kan rykke fremad med nogle af dine brikker, må du blive stående og rykke med dine andre brikker indtil næste tur.  

 

Spil Ludo med Fætter BR

Ludo er en klassiker, og det er et fantastisk spil, der er i børnehøjde, hvor både voksne og børn kan være med og spille mod hinanden. Find dit spil Ludo her på BR.dk - held og lykke med spillet!