365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Styrk dit barns grovmotorik

Børn udvikler sig med lynets hast, men som forældre er vi også nødt til bidrage til udviklingen med øvelser og redskaber. Hos BR står vi ved din side i projektet om at hjælpe dit barn godt på vej, og derfor finder du her en guide til, hvordan du kan udfordre dit barn på bedste vis. Alle børn er forskellige, men fælles for dem alle er, at grov- og finmotorikken er vigtig, når dine børn skal klare sig i dagligdagen.  

Hvad er grovmotorik?

Hvor finmotorikken tager udgangspunkt i de mindre muskelgrupper, tager grovmotorikken omvendt udgangspunkt i større muskelgrupper. Det betyder altså, at der er tale om ryggen, brystet, armene og benene. Det handler altså om hvordan dit barn går, løber, tager tøj på og lignende. Hele kroppen bevæges, når der er tale om grovmotorik.  

Hvordan kommer grovmotoriske udfordringer til udtryk? 

Mistænker du, at dit barns grovmotorik ikke er så god? Så er der altså rig mulighed for at komme udfordringerne til livs, så dit barn kan udvikle sig i den rigtige retning. Grovmotoriske udfordringer er blandt andet synlige ved: 

  • Dit barn har udfordringer med at holde balancen.  

  • Dit barn taber ofte større genstande eller snubler over småting. 

  • Dit barn kæmper med at bedømme alt lige fra afstande til retninger (det kan bl.a. komme til udtryk, hvis dit barn har svært ved at gribe en bold). 

  • Dit barn mangler rytme - både i dans og løb.  

Grovmotoriske øvelser til dit barn 

En god grovmotorik vil altså hjælpe dit barn godt på vej i hverdagen - både i forhold til at begå sig på egen hånd, men også i sociale relationer. Men hvad kan du gøre for at hjælpe dit barn på vej? Hos BR giver vi dig en række værktøjer og øvelser, som kan styrke dit barns grovmotorik.  

  • Lad barnet hjælpe i det daglige 

Det kan være noget så simpelt som, at du lader dit barn tage sit tøj af og på helt selv. Men også, at du lader barnet deltage i dine daglige gøremål som støvsugning og lignende.  

  • Tag dit barn med på løbetur 

Det behøver ikke være en lang og krævende tur, men det er godt for dit barn at komme ud at løbe. Det kan være på stien rundt om parken, op og ned ad bakken eller på en tur til stranden. 

  • Vær aktive i haven 

Sæt gang i haveaktiviteterne med sjippetov, hinkesten, klatring i træerne og boldspil på græsplænen. Hver enkelt aktivitet er sjovt for barnet og styrker grovmotorikken på bedste vis.  

  • Slå akrobaterne løs 

Hop så højt, du kan, på trampolinen, lad som om, at kantstenen er en line, øv dig i kolbøtter på et blødt underlag eller lær at stå på hænder eller hovedet op af en væg. Særligt bObles kan bruges til at styrke dit barns akrobatiske evner - herunder grovmotorikken.  

  • Udnyt enhver legeplads 

Legepladser er et ægte slaraffenland til udvikling af grovmotorikken - så hold jer aldrig tilbage, når I ser én. Lad barnet gynge på gyngestativ, prøve rutsjebanen og hoppe fra sten til sten.  

Populære mærker af motoriklegetøj

Find grovmotorisk legetøj hos BR 

Vi elsker at kombinere leg og læring, og derfor baserer hele vores udvalg af legetøj sig også på denne filosofi. Tag et kig i BR’s motoriklegetøj, og find alt det, som kan hjælpe dit barn på vej. Fyld haven med redskaber fra Gonge og Krea, som dit barn helt sikkert vil elske at bruge tid med - og haven bliver straks verdens bedste legeplads.