365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Styrk motorik og sanser med motorisk leg

Få inspiration til motoriske lege

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Børn udvikler sig og lærer hele livet – men det er særligt i de første år af barndommen, at børn gennem lege, sanselige oplevelser og andre sjove eventyr danner grobunden for deres motoriske færdigheder.

Motorik er bevægelse med kroppen – men det er også evnen til at sanse, lære nyt, lege med andre og fordybe sig i kreative sysler. Her på BR.dk har vi samlet alverdens aktivitets- og motoriklegetøj, som netop kan udfordre og vække børnenes nysgerrighed og sætte gang i sanserne.

Læs med, leg og bliv klogere på, hvordan du kan styrke dit barns motorik gennem det, de elsker allermest: at lege! Spring ud i det og lad sanserne få frit spil!

 

Fantasifuld leg, der styrker motorikken

Børn har en dejligt upoleret fantasi og tilgang til verden, som minder meget om Pippi Langstrømpes, og det er netop den nysgerrighed, vi skal fodre og aktivere med tumlerrier, lege og kreativ læring.

”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!” – siger Pippi.

Med motorisk legetøj, der passer perfekt ind i småbørns- og babyverdenen, kan I træne og styrke motorikken helt uden, at det føles som andet end sjov og leg! Det er her, at babyer og småbørn lærer nye bevægelser, bliver klogere på deres sprog, udfordrer balancen og rører ved ting, som alt sammen styrker kroppens motorik.

Tag på masser af fantasifulde eventyr i bedste Pippi-stil og oplev, hvordan børnene tilegner sig nye færdigheder – såsom at kravle og gå, eller hoppe og stå på ét ben.

 

 

Tumling, leg og læring med motoriklegetøj

På BR.dk finder du et udvalg af motoriklegetøj og udstyr, som netop er oplagt til baby- og tumlealderen, hvor børnene allerede er godt i gang med at udvikle både sanse-, grov- og finmotorik.

Her er med andre ord legesager, som kan styrke barnet i eksempelvis hånd-øje-koordinering, fingerfærdigheder og vække nysgerrigheden og sanserne med lyde, teksturer og flotte farver.

Alt efter hvilken alder og udviklingsniveau barnet er på, er der forskellige legesager og produkter, som vil være sagen – og meget af det, har I med sikkerhed allerede stiftet bekendtskab med.

Du kender sikkert de populære puttekasser, farverige rangler med spejle, sjove stableklodser og dyr, som kan sige lyde, når man trykker på dem. Alt sammen legetøj, der sætter gang i sanserne og finmotorikken.

Motorisk leg med tumlemøbler

Du finder også populære tumlemøbler, der er gode til grovmotorikken, og som kræver, at barnet bruger hele kroppen, hvilket styrker balancen og koordineringen af arme og ben.

Hvis der er noget, børn elsker, så er det, når de får lov til at afprøve deres grænser i trygge omgivelser. Med tumlemøbler fra bl.a. bObles, boldbassiner eller praktiske foldemadrasser og legegulve, der sikrer et blødt underlag, er rammerne sat for timevis af tumlerrier.

Det, der kendetegner de fleste tumlemøbler er, at de giver anledning til at udfordre bevægelse og balance. Når børnene er helt små, kan I sammen træne balancen og blive vant til at kravle på møblerne, og som børnene bliver større, kan de selv lege, bygge op og hoppe rundt.

Hver gang de kravler, vipper og ruller, styrkes motorikken, og det giver børnene endnu mere mod på at opsøge nye lege og udfordringer. I en blanding af farver, former og teksturer kan I med andre ord være modige ligesom Pippi – eller udnytte vippefunktionen i en stille stund for de mindste børn.

 

Skru op for sanserne med sanselegetøj

”Pandeben, øjesten, næsetip, mundelip, hageflip og...” Ja, I kender sikkert resten – og den kendte børneremse har da også fat i noget vigtigt. For hvem har ikke peget på de forskellige dele af ansigtet, hvorefter barnet efterligner og lærer, hvor øjnene, munden og næsen sidder?

Sanserne og ansigtet, der synges om i børneremsen, er vigtige elementer for børns udvikling, for det er gennem sanserne, at de små lærer sig selv og verden at kende.

Lad små børn og babyer opdage sig selv i spejle, føle på knitrende tekstiler, lytte til klokken inde i ranglen og sutte på en kold bidering. Med vores udvalg af sansemotorisk legetøj kan I nemt sætte ekstra fokus på sanserne i hverdagen, foruden når I tumler, krammer, spiser og taler sammen.

Idéer til sjove motorik lege

Hvis du søger inspiration til lege og øvelser, der er gode for børnenes motorik, så har vi her samlet nogle tips, som er nemme at bruge i hverdagen – både med helt små og større børn. Det er aktiviteter, som ikke kræver alverdens udstyr, men som kan inddrages i dagligdagen eller i weekenden, hvor der er ekstra god tid til at lege.

  • Kaste, gribe og trille med bold. Uanset alder er bolden en genial måde at øve både kaste- og gribeteknik, og er børnene endnu for små, kan I sidde mellem hinanden og trille bolden frem og tilbage.
  • Slå kolbøtter med eller uden hjælp fra forældre – det styrker balancesansen.
  • Tegne på hinandens rygge, give massage og på den måde styrke følesansen.
  • Lege flyvemaskine på benene af mor eller far, hvor barnet kommer op at flyve med strakte arme og ben.
  • Spille musik. Det kan være med musikinstrumenter, såsom rasleæg, tamburin eller blot på potter og pander.
  • Lave mad sammen. Tag børnene med i køkkenet – de små kan føle på teksturer, og de ældre børn kan øve sig med at røre og smage.
  • Brug naturen. Små børn kan nyde den friske luft fra en bæresele eller barnevogn, mens større børn kan klatre, undersøge og bygge huler.

Babylegetøj og tumling

I vores store udvalg af babylegetøj, kan du finde gode legesager til dit barn, så I kan tumle rundt og styrke motorikken og sanserne. Du kan fx finde aktivitietstæpper, boldbassiner, musikinstrumenter og stableklodser. Der er altså noget for enhver smag i vores sortiment på BR.dk.