365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Styrk dit barns finmotorik

BR er børnenes univers, og derfor kender vi selvfølgelig også til vigtigheden af børns udvikling i en tidlig alder. Her er det vigtigt, at du som forælder understøtter den udvikling og hjælper dit barn godt på vej. Og det gør du allerbedst ved at udfordre og stimulere dit barn til at prøve nye ting. I dette indlæg vil vi gennemgå alt, du skal vide om finmotorik - men husk på, at alle børn er forskellige, og derfor skal du selvfølgelig tage udgangspunkt i, hvad der er bedst for dit barn.  

Hvad betyder finmotorik? 

Motorik, finmotorik, grovmotorik og så videre … Måske er du med på, hvad det helt overordnet drejer sig om, men hvordan er det lige, at det adskiller sig fra hinanden? Når vi snakker finmotorik drejer det sig nemlig om barnets evne til at styre og kontrollere de fjerne muskler, som sidder i hænder, mund, øjne, fødder og ansigtet. Det handler altså om, hvorvidt dit barn kan gribe, holde og bevæge et objekt, som er helt grundlæggende for at begå sig i dagligdagen.  

Finmotoriske øvelser til dit barn 

Finmotorikken er altså helt grundlæggende for, at dit barn kan begå sig i hverdagen samt udvikle sociale evner, så godt som muligt. Men hvordan griber du udviklingen an? Hos BR giver vi dig en række øvelser, som vil styrke dit barns finmotorik: 

  • Kast og grib 

Styrk dit barns boldøje ved at kaste og gribe med en blød bold. Det er vigtigt, at dit barn kan holde et fast greb om bolden, før I begynder at øve kast og grib.  

  • Placér en uro over puslebordet 

Som forælder og barn bruger I mange timer sammen ved puslebordet, og her kan en simpel uro over puslebordet bidrage til at styrke dit barns motorik. Dit barn kan lære at fokusere på de figurer, der hænger ned og med tiden gribe ud efter dem.  

  • Introducér dit barn for puslespillet 

Puslespillet styrker på alle måder dit barns finmotorik, når han eller hun skal gribe ud efter brikkerne og placere dem rigtigt. Start naturligvis altid med alderssvarende puslespil, som I løbende kan opgradere. 

  • Slå kreativiteten løs 

Når dit barn er blevet en smule ældre, kan I sætte gang i kreativiteten med hobbyartikler, hvor der er rig mulighed for at klippe og klistre.  

  • Perler, perler, perler! 

Perler og perleplader fås i et utal af forskellige farver og motiver. Derfor er det heller ingen overraskelse, at børn helt automatisk drages af dette. Denne aktivitet er særligt god for børnenes finmotorik, når de skal have de små perler op i hænderne og placeret rigtigt på perlepladen.  

Populære mærker af motoriklegetøj

Finmotorisk legetøj fra BR 

Hos BR kan leg og læring kombineres - og det vil helt klart være en effektiv løsning for dit barns udvikling. Vi har et bredt udvalg af motoriklegetøj, som både virker underholdende og styrker dit barns evner. Særligt bObles er et populært valg, når det kommer til legetøj, der styrker den motoriske udvikling. Her får du legemøbler, som børnene kan bevæge sig rundt på til stor glæde. Og så er der intet andet tilbage at sige end - god fornøjelse med de motoriske øvelser!