365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Styrk dit barns finmotorik

Få gode idéer til finmotorisk legetøj og finmotorik øvelser

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

BR.dk er børnenes univers, og derfor kender vi selvfølgelig også til vigtigheden af børns udvikling i en tidlig alder. Her er det vigtigt, at du som forælder understøtter den udvikling og hjælper dit barn godt på vej. Og det gør du allerbedst ved at udfordre og stimulere dit barn til at prøve nye ting.

I dette indlæg vil vi gennemgå alt, du skal vide om finmotorik - men husk på, at alle børn er forskellige, og derfor skal du selvfølgelig tage udgangspunkt i, hvad der er bedst for dit barn.  

 

Hvad betyder fin motorik? 

Motorik, finmotorik, grovmotorik og så videre … Måske er du med på, hvad det helt overordnet drejer sig om, men hvordan er det lige, at det adskiller sig fra hinanden?

Når vi snakker finmotorik, drejer det sig nemlig om barnets evne til at styre og kontrollere de fjerne muskler, som sidder i hænder, mund, øjne, fødder og ansigtet. Det handler altså om, hvorvidt dit barn kan gribe, holde og bevæge et objekt, som er helt grundlæggende for at begå sig i dagligdagen.  

 

 

Finmotorik legetøj

For at gøre træning af finmotorikken ekstra sjov, kan du finde et stort udvalg af finmotorik legetøj, der gør træningen til en leg! 

Dit barn kan bl.a. bruge finmotorik legetøj såsom modellervoks og kinetic sand, hvor dit barn kan klippe, trykke, ælte og skære og samtidig styrke sanserne. Dit barn kan også lege med LEGO og perler for at styrke barnets greb.

Derudover er leg med både store og små klodser også en god måde at styrke finmotorikken på. Her kan dit barn bygge, stable og balancere klodserne. Selvfølgelig kan dit barn også bruge krudt på at være kreativ og tegne med farveblyanter og tusser for at styrke grebet om et skriveredskab.

Sidst men ikke mindst, kan dit barn også bruge energi på at lege i en snurretop for at styrke balancen eller bruge sin fantasi til at bygge noget sejt legetøj med store byggeklodser. Der er masser af muligheder for at kombinere leg og læring, så det er bare med at kaste jer ud i det.

Finmotorik øvelser til dit barn 

Finmotorikken er altså helt grundlæggende for, at dit barn kan begå sig i hverdagen samt udvikle sociale evner. Men hvordan griber du udviklingen an? På BR.dk giver vi dig nedenfor en række øvelser, som kan være med til at styrke dit barns finmotorik.

 

1. Kast og grib 

Styrk dit barns boldøje ved at kaste og gribe med en blød bold. Det er vigtigt, at dit barn kan holde et fast greb om bolden, før I begynder at øve kast og grib.  

 

2. Placér en uro over puslebordet 

Som forælder og barn bruger I mange timer sammen ved puslebordet, og her kan en simpel uro over puslebordet bidrage til at styrke dit barns motorik. Dit barn kan lære at fokusere på de figurer, der hænger ned og med tiden gribe ud efter dem.  

 

3. Introducér dit barn for puslespillet 

Puslespillet styrker på alle måder dit barns finmotorik, når han eller hun skal gribe ud efter brikkerne og placere dem rigtigt. Start naturligvis altid med alderssvarende puslespil, som I løbende kan opgradere i takt med, at barnet udvikler sig. 

 

4. Slå kreativiteten løs 

Når dit barn er blevet en smule ældre, kan I sætte gang i kreativiteten med hobbyartikler, hvor der er rig mulighed for at klippe og klistre. Dit barn kan både tegne og male, hvilket også hjælper dit barn med at fordybe sig. 

 

5. Perler, perler, perler! 

Perler og perleplader fås i et utal af forskellige farver og motiver. Derfor er det heller ingen overraskelse, at børn helt automatisk drages af dette.

Denne aktivitet er særligt god for børnenes finmotorik, når de skal have de små perler op i hænderne og placeret rigtigt på perlepladen.

De fleste perler anbefales fra 3 år og op. De små perler kan være fristende at proppe i munden for mindre børn, så sørg for, at der er en voksen til stede og vent til barnet er gammelt nok. 

 

Finmotorisk legetøj fra BR.dk 

På BR.dk kan leg og læring kombineres - og det vil helt klart være en effektiv løsning for dit barns udvikling. Vi har et bredt udvalg af motoriklegetøj, som både virker underholdende og styrker dit barns evner.

Særligt bObles er et populært valg, når det kommer til legetøj, der styrker den motoriske udvikling. Her får du legemøbler, som børnene kan bevæge sig rundt på til stor glæde. Og så er der intet andet tilbage at sige end: god fornøjelse med de motoriske øvelser!

Populære mærker af motoriklegetøj