365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Junior Matador regler

Hvordan spiller man Junior Matador?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Junior Matador


Junior Matador er et sjovt familiespil for både store og små. Men hvordan er det nu lige, at reglerne for Junior Matador er? Heldigvis minder Junior Matador reglerne meget om reglerne i det klassiske Matador – bare i børnehøjde, så alle kan være med! 

I denne guide har vi samlet et overblik over de simple Junior Matador regler, så I kan komme i gang med at spille hjemme hos jer.
 

Kom i gang med at spille Junior Matador 

Junior Matador spilles med udgangspunkt i spillepladen, som består af en masse forskellige felter. Alle spillere vælger en bil i en farve og placerer den på startfeltet.

I vælger en spiller, som skal være bankdirektør. Det kan være god matematiktræning at være den, som styrer banken, men mor eller far kan også tage rollen. Bankdirektøren sørger for, at alle spillere får 12.000 kr. som startpenge. Resten af pengene samt eventyrkortene beholder banken. 

I midten af spillepladen placeres alle ‘prøv lykken’-kortene i en bunke med bagsiden opad. Den hvide bil placeres ved startfeltet i den inderste cirkel på spillepladen. Det er denne bil, som bestemmer, hvornår spillet er slut. Hver gang en spiller passerer start-feltet, skal den hvide bil rykkes et felt frem.

Populære familiespil

Junior Matador regler – sådan spiller I

Den yngste spiller starter med at kaste de to terninger. Spilleren rykker det antal øjne frem, som terningerne viser tilsammen. Lander du på et eventyrfelt, kan du vælge at købe det matchende eventyrkort, hvis ikke en anden spiller allerede har købt det. Hvis du ikke ønsker at købe eventyrkortet, går turen videre til næste spiller. 

Lander du på et eventyrfelt, som en af dine modstandere ejer, skal du betale den leje, som står angivet på eventyrkortet. Det er op til spilleren, der ejer eventyrkortet, at huske at opkræve leje, når en spiller landet på feltet. Hvis en spiller ejer alle tre eventyrkort i samme serie, er lejen højere. Derfor kan det være en god idé at gå efter eventyrkort i samme serie.

En tur er slut, når spilleren har rykket antallet af øjne og udført anvisningerne for det felt, som spilleren landede på. Herefter kører runden videre i urets retning. Slår en spiller dog to ens med terningerne, får spilleren et ekstra kast efter sin tur. 

Hver gang en spiller passerer start-feltet, modtager vedkommende 3.000 kr. fra banken. Samtidig skal den hvide bil i indercirklen rykkes et felt frem. Det gælder hver gang, en spiller passerer start-feltet. 
 


Felter med særlige regler

Når I bevæger jer rundt på spillepladen, vil I også støde på andre felter end eventyrfelterne. I kan støde på: 

Prøv lykken: Spilleren skal trække et kort fra bunken med lykkekort og følge anvisningerne på kortet. Herefter lægges det tilbage i bunken. 

Fængsel: Du havner heldigvis ikke i fængsel, når du lander på dette felt. Du er bare på besøg. Det kan dog være en stor fordel at lande på feltet med fængsel, da du må bytte et af dine egne eventyrkort med en modstanders kort. Og du vælger helt selv. 

Taxa: Her kan du tage taxen frem til et valgfrit eventyrfelt. Hvis det ikke allerede ejes, kan du købe det. Det koster 1.000 kr. at køre med taxaen, men det kan være det hele værd. Måske mangler du ét bestemt eventyrkort for at have en hel serie! 

Ludo regler

Mangler du at få styr på reglerne til andre sjove familiespil? Vi foreslår Ludo! Et sjovt spil for børn og voksne. Her kan du blive klogere på reglerne til det klassiske Ludo spil.

Køb Junior Matador på BR.dk

Klar til en spilaften med familien? Nu kender du reglerne til Junior Matador, så det er bare med at komme i gang. Hop ind på BR.dk, og find Junior Matador under vores store udvalg af spil for hele familien. Junior Matador er perfekt til hyggelige familieaftener eller som en gaveidé. Bestil dit brætspil i dag, og så er der lagt op til mange timer med leg og læring!