365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Kroket regler

Sådan spiller du kroket

FAQ om kroket

 

Kroket er et rigtig sjovt havespil for hele familien. Kan I ikke helt huske, hvordan man egentlig spiller, har vi heldigvis samlet de klassiske kroketregler her, så I hurtigt kan komme i gang og virkelig give hinanden kamp til stregen. 

 

Forberedelse – sådan gør I klar til at spille 

Kroket spilles bedst på en plan og jævn græsplæne, hvor der er plads til at lave en bane på ca. 30 meter i længden og 20 meter i bredden. Der kan spilles 2-4 spillere, hvor I spiller alle mod alle eller deler jer op i hold og skiftes til at slå til kuglen.   

Buer, start og vendepæl placeres ud fra den medfølgende guide til opsætning. Og har I ikke guiden til rådighed, laver I blot jeres egen bane med udgangspunkt i de beskrevne regler nedenfor, så banen ikke bliver alt for avanceret. 

Regler i kroket – sådan spilles det 

I kroket handler det om at være den første til at nå igennem hele banen med sin kugle. Kuglen skal slås fra startpinden og gennem buerne 1-7 og ramme vendepælen, hvilket giver et frislag. Herefter skal kuglen tilbage gennem buerne 8-14 og ramme målpælen. NB. midterbuen består af to buer og giver derfor to frislag, når den passeres.

Kort fortalt går reglerne ud på:

  • Spillerne står i den rækkefølge, som farverne er angivet i oppefra på startpælen.
  • Første spiller lægger sin kugle ca. 30 cm. fra startpælen og forsøger i ét slag at slå kuglen igennem den første bue på banen.
  • Kommer kuglen igennem, giver det et frislag, der kan bruges på at få kuglen igennem den næste bue eller på at rette på kuglens position, så den ligger bedre på banen.
  • NB. en spiller må blive ved med at slå, så længe kuglen når igennem en ny bue hver gang – eller det lykkes at ’krokere’ en modstanders eller medspillers kugle. Sker det ikke, går turen videre til næste spiller.

Find sjove kroket spil

Kroket er det ultimative havespil, der kombinerer sjov, strategi og hygge med familie og venner. På BR.dk finder du kroket spil i forskellige sjove versioner. Spillet er perfekt for børn i alle aldre, så find din favoritudgave her og få timevis af sjov underholdning.

Prøv andre havespil

Leg udenfor er ideelt, når vejret viser sig fra sin bedste side. For er vejret godt, er havespil noget som både små og store familiemedlemmer vil elske at spille sammen. Badmintion, fodbold, kongespil, stigegolf, stangtennis og mange andre spil kan du finde her.

Krokade – hvad er det? 

Man må gerne ramme (krokere) både modstanderes og medspilleres kugler undervejs i spillet. Lykkes det, lægger man herefter sin egen kugle tæt op ad den krokerede kugle, lægger en fod ovenpå sin egen kugle og slår til egen kugle, så den anden kugle skubbes væk i den retning, man ønsker. Man kan også vælge at lade den krokerede kugle ligge og i stedet få to slag på egen kugle.  

Det er tilladt at krokere så mange kugler i træk, som man overhovedet kan og vil. Dog må det aldrig være den samme kugle to gange i træk, medmindre man i mellemtiden har passeret en bue med sin egen kugle. 

Bemærk, at det kun er kugler, der har passeret de tre første buer på banen, der må krokeres eller forsøges slået væk.  

Nu er I klar til at komme i gang med at spille kroket i haven eller i parken!