365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Petanque

Petanque er sommerspillet over dem alle - både blandt venner og familie. Det kan nemt tages med og spilles, om I befinder jer på stranden eller ved en rigtig grusbane. Hæld de kølige drikkevarer op i glassene, del jer op i 2 hold , og sæt gang i spillet i solskinsvejret.

Få styr på petanquereglerne

Er I på udkig efter et havespil, der er nemt at lære og kan tages med på farten, så er petanque det oplagte valg. Her kan både store og små spille med, når kuglerne kastes af sted. Der er dog et par regler at have styr på, som du kan blive klogere på lige her.

Petanque eller Boccia? 

Petanque eller boccia - kært barn har mange navne. Men er der egentlig en forskel på dem? Det korte svar er ja. Det klassiske petanque-spil består af 6 skinnende metalkugler og en trækugle, som udgør grisen. Derimod består et boccia-spil af 8 farverige plastikkugler og en plastikgris. Petanque skal helst spilles på grus eller sand for at få det optimale ud af spillet, hvorimod boccia skal bruges på græsplænen i haven, og det er dermed det bedste valg, hvis spillet primært skal bruges som havespil. Boccia kan ligeså være det rette valg for børnefamilier, da både kuglernes materiale og farverne er mere børnevenlige.  

Sæt gang i et petanque-spil 

Første skridt til et sjovt og vellykket spil petanque er naturligvis, at alle har styr på reglerne. Når der er leg i haven gælder alle kneb, og dermed er det også kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I spiller jeres spil. Hos BR vil vi dog klæde jer ordentligt på til et traditionelt petanque-spil: 

  • Del jer op i 2 hold med maks. 3 på hver. 
  • Kast grisen (trækuglen) ud på banen. Formålet er at komme tættest på grisen, så det er værd at have med i overvejelserne, når trækuglen kastes. 
  • Derefter kastes kuglerne én efter én fra hvert hold i forsøget på at komme tættest på grisen. 
  • Du kan vælge at kaste højt eller lavt alt efter, om kuglen skal trille videre eller ej.  
  • Det er tilladt at ramme modstanderens kugler, så din egen kugle kan komme tættest på.  

 

Petanque-sæt for hele familien 

Skal en stor del af sommeren tilbringes i haven? Så er det vigtigt med en masse gode spil, som er god underholdning for alle og sikrer familiehyggen uanset alder. Petanque er et af de skønneste sommerspil for hele familien, og så snart dit barn kan løfte metalkuglen, kan alle være med!