365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Alt om Pokémon

Hvad er Pokémon? Og hvad går Pokémon kort ud på?

I mere end 20 år har børn oplevet og udforsket den magiske Pokémon verden, som i dag dækker over Pokémon kort, animerede Tv-serier, spillefilm, legetøj og meget mere. Har du et barn, der er helt vild med Pokémon kort? Så læs med her.

Vi har samlet en forældreguide med alt, du skal vide om den hobby, der har taget dit barn med storm - Bliv klog Pokémon kort her. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Pokémon

 

Hvad er Pokémon?

Pokémon startede som et spil og udviklede sig hurtigt til et stort fiktivt univers med tegnefilm, serier, spillekort mm. 

Men hvad er en pokémon egentlig? Pokémon er væsener i alle afskygninger, som lever i naturen eller sammen med mennesker. Hver Pokémon bliver trænet af sin ejer, som bliver kaldt for 'træner'. Undervejs vil trænerens Pokémon få mere erfaring og til tider udvikle sig til at blive en endnu stærkere Pokémon.

I Pokémon samlekort-universet, er det dit barn, der bliver en Pokémon 'træner', som kan vælge at dyste mod andre Pokémon trænere i form af en venskabelig duel.

 

Typer af Pokémonkort 

I Pokémon kortspillet kan trænerne spille 3 slags kort: Pokémon kort, energi kort og træner kort.

 • Pokémon kort er væsnerne, som det hele handler om, og som udkæmper trænerens duel.
 • Energi kort matcher en Pokémon, og gør dens evner stærkere, så den hurtigere kan slå modspillerens Pokémon ud af banen.
 • Trænerkort har til formål at hjælpe dine pokémoner, når du er i kamp. De kan gøre forskellige ting, og det står på det enkelte kort, hvad det kan. 

 

Sådan ved du, om dine Pokémonkort er sjældne

Nogle Pokémonkort er faktisk mere sjældne end andre, og det er godt at vide, hvordan man kan se det på sine kort. På kortene er der et symbol, der indikerer sjældenheden ved en pokémon. Der er primært fire symboler:

 • Common (almindelig) 
 • Uncommon (ualmindelig)
 • Rare (sjælden)
 • Promo (Fås kun med bestemte produkter)

 

Kortets sjældenhed har noget at sige om dets værdi, men husk, at der er andre ting, der spiller ind. Så hvis du vil vide, hvad et specifikt kort er værd, kan det være en god idé at søge efter serienummeret, som står i nederste venstre hjørne af kortet.

 

Børnene er vilde med V, VMAS, EX og GX

V, VMAX, EX, og GX kort er en bestemt type af Pokémonkort, der typisk er et kæmpe hit blandt børnene. Det er særligt sjældne kort, som har nogle vilde farver og motiver af de sejeste Pokémoner. Dertil er de også meget stærkere i HP (Hit Points) og angreb. Det er kort-typer, som dit barn vil få stor glæde af - uanset om dit barn er en spiller eller en samler. Men hvad vil det egentlig sige? 

 

Er dit barn en spiller eller samler?

Pokémon kort er både noget, du kan samle på og/eller spille med. Det kan være en fordel at være informeret omkring dit barns motivation for Pokémon; om det er at spille, samle eller måske bare at snakke om kortene og opfinde egne måder at bruge dem på? 

 • Samleren: Hvis dit barn vil kickstarte sin samling, skal du gå efter en V-boks. Du får 4 boosterpakker, et promo-kort og et Jumbokort (et oversized/stort kort).
 • Spilleren: Hvis dit barn gerne vil spille med kortene, skal du gå efter Battle Decks. Du får 60 kort, der er skræddersyet og indeholder mindst ét sjældent kort. Pakken indeholder derudover regelbog, guides og en sej Pokemon-mønt.

 

Hvis dit barn synes, det er sjovt at være konkurrenceorienterede i spillet og gerne vil tage det mere seriøst end bare at spille mod vennerne, så kan I eventuelt søge efter en såkaldt Pokémon Liga, som organiserer turneringer for Pokémon kort, hvor dit barn kan spille mod andre ligesindede.

 

Egenskaber, som Pokémon kan hjælpe med at stimulere

Pokémon kortspillet har fokus på fairplay og respekt overfor andre spillere, samt opfordrer til strategisk tænkning og brug af basal matematik. Dit barn kan faktisk få rigtig meget ud af at engagere sig i Pokémon-kort. Vi er oplistet noget af det, som vi ser som en sotr fordel her - udover at det er super sjovt, naturligvis:  

 • Væk fra skærmen: Pokémon kort er en analog hobby, som kan reducere skærmtiden hos dit barn. Der vil ofte være en indlevelse og tilstedeværelse ved at koncentrere sig om spillet eller sidde og nyde sin samling.
 • Strategisk tænkning: Det er et strategisk spil, der handler om at vælge kort, som fungerer sammen, så man får et stærkt deck* af kort, hvor man kan lave sjove og unikke kombinationer, der udtrykker sin personlighed igennem spillestilen. *den samling af kort, man spiller med, kaldes et deck.
 • Sociale færdigheder: Der trænes sociale færdigheder, når man skal blive enige om reglerne for spillet, håndtere at vinde og tabe, fairplay osv. Ofte vil venskaber formes på baggrund af den fælles entusiasme for hobbyen, om det er at spille eller bytte Pokémon kort.

 

Psst! Beskyt dine kort

Uanset om dit barn spiller med eller samler på kortene, så er det en rigtig god idé at passe godt på dem. Både så kortene holder i lang tid, men også for at de holder værdien. 

På BR.dk kan du både finde store, flotte mapper og ringbind, der kan indeholde op til 360, kortlommesider med plads til 4-9 kort, seperate kortlommer til ét kort, deck bokse til opbevaring af et deck på 60 kort og meget mere. Find den opbevaring og beskyttelse, der passer til dit barns samling og behov her på BR.dk - Se hele udvalget af Pokémon produkter her.

 

BR's Pokémon-ekspert 

Vi håber, at du blev lidt klogere på hele det magiske Pokémon-univers. Som en lille opsummering, kan du se disse korte film med vores helt egen Pokémon ekspert, Jens. I den første video opridser han det vigtigste, du skal vide om Pokémon, og i den anden video kan du lære mere om, hvordan du spiller med Pokémon kort: