365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Bliv klogere på Pokémon samlekort og universet

I mere end 20 år har børn oplevet og udforsket den magiske Pokémon verden, som i dag dækker over Pokémon byttekort, animerede Tv-serier, spillefilm, legetøj og meget mere. Heriblandt er kortspillet det som både kan samles, byttes og spilles med. Pokémon kortspillet har fokus på fairplay og respekt overfor andre spillere, samt opfordrer til strategisk tænkning og brug af basal matematik. Målet med denne guide er at øge din forståelse af hobbyen som dit barn er blevet forelsket i og møde dem i Pokémon universet.

Hvad er Pokémon?

Pokémon er væsner i alle afskygninger, som lever i naturen eller sammen med mennesker, hver Pokémon bliver trænet af deres ejere, som bliver kaldt trænere. Undervejs vil trænerens Pokémon få mere erfaring og til tider udvikle sig til at blive en endnu stærkere Pokémon. Der er på nuværende tidspunkt mere end 800 forskellige Pokémon i Pokémon universet. I dette univers er dit barn en Pokémon træner, som kan vælge at dyste mod andre Pokémon trænere i form af en venskabelig duel.

I Pokémon kortspillet kan trænerne spille 3 slags kort. Pokémon kort, energi kort og træner kort. Pokémon kort er væsnerne som det hele handler om og som udkæmper trænerens duel. Energi kort der matcher en Pokémon gør deres evner stærkere, så de hurtigere kan slå modspillerens Pokémon ud af banen. Trænerkort gør specielle ting.

Egenskaber som Pokémon kan hjælpe med at stimulere

Pokémon er meget familievenligt, så hvis du synes det er sjovt at lege og spille spil, så kan Pokémon være en god måde at blive en del af et univers som dit barn elsker. Der er flere goder ved dette.

Pokémon kort er en analog hobby som kan reducere skærmtiden hos dit barn. Der vil ofte være en indlevelse og tilstedeværelse ved at koncentrere sig om spillet eller sidde og nyde sin samling. Det er også et strategisk spil der handler om at vælge kort som fungerer sammen, så man får et stærkt deck* af kort, hvor man kan lave sjove og unikke kombinationer der udtrykker sin personlighed igennem spillestilen.

*den samling af kort man spiller med kaldes et deck.

Derudover trænes sociale færdigheder, da man skal være enige om reglerne for spillet, håndtere at vinde og tabe, fairplay osv. Ofte vil venskaber formes på baggrund af den fælles entusiasme for hobbyen, om det er at spille eller bytte Pokémon kort.

Er dit barn en spiller eller samler?

Pokémon kort er både noget du kan samle på og/eller spille. Det kan være en fordel at være informeret omkring dit barns motivation for Pokémon; om det er at spille, samle eller bare snakke om kortene og opfinde egne måder at bruge dem på, eller om de synes det er sjovt at være konkurrenceorienterede i spillet og gerne vil tage det mere seriøst. Hvis sidstnævnte kan I søge en såkaldt Pokémon Liga, som organiserer turneringer for Pokémon kortspillet mod andre ligesindede.

Værd at vide om beskyttelse og opbevaring af kort

Hvis dit barn er meget glad for sine kort eller du evt. synes der er Pokémon kort over det hele, så kan det være en god idé at undersøge markedet for opbevaring og beskyttelse. I Pokémon spillet har hver spiller et deck af 60 kort at spille med. Til turneringer vil du oftest se spillere bruge plastik kortlommer til at beskytte deres kort, da de bruges og blandes ofte. Der findes også deck bokse, som er en lille hård æske, ofte af plastik, hvor du kan opbevare dit Pokémon deck, så det ikke bliver beskadiget under transporten i en taske eller lignende.

Der findes også mapper med kortlommesider med plads til 4 eller 9 kort, eller ringbind hvor man kan tilkøbe det antal af kortlommesider man har behov for og ekspandere senere. Dette kan være en fin måde at opbevare en lille samling eller vigtige kort, som også er meget præsentabel.

Se hele udvalget af Pokémon produkter her.