365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Giv den bedste barselsgave

Når en lille ny kommer til verden, skal det da fejres. Der er stor tradition for at besøge de nybagte forældre enten på hospitalet eller ved at komme på hjemmebesøg, når det værste postyr fra fødslen har lagt sig. I den forbindelse er det god skik at medbringe en mindre eller større gave til den nyfødte for at fejre hans eller hendes ankomst til den store verden. Er du helt tom for barselsgaveideer? Så giver vi dig her en masse god inspiration til at finde den bedste barselsgave.

Hvad giver man i barselsgave?

Modsat dåbsgaver behøver en barselsgave ikke nødvendigvis være en, som den nyfødte kan bruge gennem hele sin barndom. Ofte er en barselsgave tænkt som noget, barnet kan bruge i sine første leveår. Det er derfor en god idé at finde en gave, som enten kan bruges med det samme, eller som kan tages i brug når baby fylder et par måneder.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at få børn. Derfor er der mange kommende forældre, der prioriterer at anskaffe sig de absolut mest nødvendige ting, de har brug for. Det falder således ofte i rigtig god jord med en gave, der lige har et ekstra lag af luksus.

Gaver der oser af luksus

Noget lækkert trælegetøj i høj kvalitet kan skabe stor glæde hos de nybagte forældre. På BR.dk fører vi smukt og holdbart trælegetøj til baby fra kendte mærker som Spire, som er dine garanter for veludført legetøj, der er sikkert for baby at lege med i timevis. Et godt bud på sjovt trælegetøj til baby kunne for eksempel være en fin rangle i farverigt træ, der oven i købet er med til at vække og styrke babys sanser uden at blive overstimuleret.

Du kan også vælge at give andre former for aktivitets- eller motoriklegetøj, som baby måske først kan bruge, når han eller hun bliver en smule ældre. Eksempelvis er tumlemøblerne fra bObles specielt udviklet til at styrke barnets grovmotoriske evner, og her kan mor og far også lege med indtil barnet bliver lidt ældre. Med denne slags aktivitetslegetøj kan du derfor give en gave, der skaber sjov og leg i lang tid fremadrettet.

Giv en sjov og funktionel gave

En anden god barselsgave er også en, der vil blive yderst brugbar i den nære fremtid. En bidering eller bidelegetøj kan nemlig hjælpe med at lindre de ømme gummer og tandsmerter, der ofte følger med, når barnet udvikler tænder. En bidering er muligvis noget, forældrene endnu ikke har anskaffet sig, og du kan derfor være på forkant med dette funktionelle og sjove stykke legetøj.

Herudover er det også oplagt med en barselsgave, som skaber tryghed for den lille ny. En sutteklud vil derfor altid være et hit, da den er med til at berolige baby og på den måde kan gøre puttetiden nemmere for forældrene. I udvalget på BR.dk kan du finde sutteklude, der både fungerer som en sutteklud og en bamse og derved giver anledning til masser af hyggelig nussetid.

Man kan ikke komme uden om, at den mest populære barselsgave er og bliver bamser. Og det forstår vi godt. Bamser og tøjdyr findes i et hav af forskellige former, farver, størrelser og prisklasser, så du kan vælge lige præcis den bamseven, der vil give den største garanti for timevis af knus og kram hos den lille ny verdensborger.