365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Køretur med børn

Vores Børn og BR er gået i partnerskab om at få mere leg og sjov ind i vores børns liv, for vi tror på, at det gavner både børn og forældre.

Dette sommerhæfte er fyldt med inspiration til sommer i vores dejlige land. Hvad enten i har lyst til ø-ferie, storby eller lange badstrande; til aktiv leg med sved på panden eller gå på opdagelse i vores forunderlige land.

God sommer til jer alle!

 

Tips til køreturen

1. Smarte spil

Det er sjovt at spille kort som sorteper  eller Uno på rejsen, men har du prøvet brætspil,  hvor brikkerne ikke havner på gulvet ved den  mindste opbremsning? Man kan få mange smarte  spil som fx ludo, hvor brikkerne er magneter  der sidder fast på spillepladen og dermed  ikke så let bliver væk.

 

2. Tegn, tæl og skriv

Malebøger og farveblyanter kan man få mange  timer til at gå med i bilen. Til de større børn er det  også sjovt med opgave- og aktivitetsbøger, hvor man kan tælle, regne og lave prik til prik-tegninger.

 

3. Små figurer, stor glæde

Pak nogle poser med mellem-store figurer,  som dit barn kan lege med – ikke for små, da de for nemt forsvinder, og så har vi balladen! Men Duplo, Barbie, actionhelte eller bonde-gårdsdyr fungerer fint på bagsædet.

 

4. Læs selv

Tag en stak bøger med, som ikke fylder for  meget eller er for tunge. Gå på biblioteket,  og lån dem sammen med dit barn før ferien  – det er sjovere, når man selv har været med til at vælge.

 

5. En god ven hjemmefra

Dyne, sutteklud eller bamse er et must, når I skal et fremmed sted hen. Selv de større børn vil sætte pris på at have noget genkendeligt med sig. Som bonus kan en dyne eller sutte-klud også bruges som hoved-pude i bilen.

 

6. Film, lydbøger og podcasts

Hvis I har en tablet med, kan I bruge de  til at se film og høre lydbøger og podcasts. Men husk høretelefoner, medmindre alle i bilen vil høre med! Film kan downloades på forhånd fra de forskellige streamingtjenester, lydbøger kan lånes på appen eReolen eller købes på fx Mofibo eller Saxo.

 

7. De bedste sange

Husk at få en sangbog med på turen, for så kan I sammen synge alle de sange, junior kender fra vuggestuen, børnehaven eller skolen. Det er svært at være i dårligt humør, når man synger. Prøv også forskellige lege, hvor I skiftes til at synge en strofe eller vælge en sang.

 

8. Se verden

I bilen er der en hel verden udenfor at kigge på – hvis man kan se langt nok. Så hvorfor ikke medbringe en kikkert, så junior kan se det hele? Den kan også gå på skift i bilen, så alle kan være med i legen – altså lige på nær den, der kører!

 

9. Brænd krudt af

I holder sikkert en pause eller to undervejs for at tisse eller få en bid mad. Find gerne en rasteplads med grønne områder eller en legeplads, så alle kan få rørt sig lidt. Hav en bold med og måske en boomerang eller en frisbee, så I virkelig kan få pulsen op på de små stop.

 

Tip: Lad dit barn pakke sin helt egen rygsæk med legetøj. Det giver noget særligt at have sin egen taske med og selv have valg, hvad der skal i.

 Kilder: Privat sundhedsplejerske Lena Dyhrberg og redaktionen.