365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Den store sandkasse guide

Hvornår har et barn glæde af en sandkasse, hvilken skal man vælge, og hvor meget og hvilket sand er det bedste til sandkassen? Få svarene her i vores store sandkasseguide, hvor vi klæder dig godt på til dit nye liv som sandkasseejer. 

FAQ om sandkasser og sandkasselegetøj

 

Hvornår er barnet gammelt nok til en sandkasse? 

Leg i sandkassen er alletiders sanseoplevelse for både store og små. Der skal røres ved, fyldes i, hældes ud og måske også smages på. Barnet skal gerne kunne sidde selv i sandkassen, og derfor er en alder på 8-9 måneder et godt tidspunkt at introducere en sandkasse på, hvis ellers sæsonen passer til det.  

Hvilken sandkasse skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige sandkasser på markedet – både sandkasser i plast og sandkasser i træ. Det er ofte en smagssag, om du skal vælge det ene eller det andet, og det vigtigste er, at du går efter en sandkasse, der ikke er for lille.

Det er rart at kunne sidde sammen i sandkassen eller at invitere barnets venner over til sandkassesjov. Så har du plads til en stor sandkasse, anbefaler vi helt bestemt, at du prioriterer en model i en god størrelse. Nogle sandkasser fås med låg, hvilket er et godt valg, hvis der er mange katte i dit område, der måske kunne finde på at bruge sandkassen som kattebakke. 

Få et overblik over de mest populære sandkasser og sandkassetilbør, som dit barn vil elske at lege med. Se det nedenfor:

Hvor meget sand til sandkassen? 

Hvor meget sand, du skal bruge i din sandkasse, afhænger selvfølgelig af størrelsen på sandkassen. Har du sandkassens mål, kan du bruge målene til at regne ud, hvor meget sand du bør købe. Først regner du kubikmeter ud ved at gange sandkassens mål i meter med hinanden ud fra regnestykket længde x bredde x højde. Her er et eksempel: 

  • Længde: 1,2 meter 
  • Bredde: 1,2 meter 
  • Højde: 0,3 meter 
  • 1,2 x 1,2 x 0,3 = 0,432 kubikmeter

 

Da 1 kubikmeter er det samme som 1000 liter, vil det altså betyde, at du skal bruge 432 liter sand til en sandkasse i de ovenstående mål. Dem skal du så omregne til kilo, da sand ofte sælges i sække med kiloangivelse. En liter sand vejer 1,6 kg, og du ganger derfor blot 432 med 1,6, hvilket giver 691,2 kg. 

Du skal altså bruge i omegnen af 691,2 kg sand til din sandkasse. 

Hvilket sand skal jeg vælge til sandkassen? 

Mange tror, at der kan bruges en hvilken som helst type sand til en sandkasse, og det kan der i princippet også godt. Junior får bare ikke den store glæde af sandkassen, fordi det meste sand ikke egner sig til at bygge sandslotte med. Samtidig sætter meget lerholdigt sand sig nemt på barnets tøj og er ikke til at få af igen - selv ikke i vaskemaskinen. 

Det bedste sand til sandkassen er rigtigt sandkassesand, der har den perfekte sammensætning til at skabe mange lækre sandkager og flotte konstruktioner i sandkassen. Sandkassesand fås blandt vores tilbehør til sandkassen her, hvor du også finder masser af sjovt sandkasselegetøj.