365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Den store guide til græskarudskæring

Den mest uhyggelige højtid nærmer sig - nemlig halloween. Og foruden Slik eller Ballade, skræmmende halloweenkostumer og rædselsvækkende fortællinger, skal kreativiteten naturligvis også foldes ud i form af græskarudskæring!

Ikke nok med, at det pynter så fint op foran hoveddøren, byder de udklædte børn velkommen og skaber lidt lys på en mørk oktoberaften, så er det en fantastisk aktivitet, som både børn og voksne kan hygge sig med. Er du i tvivl om, hvordan du griber det an og bliver ekspert inden for disciplinen? Så læs med her.

Hvad skal du bruge?

Har du styr på remedierne? Inden du giver dig i kast med skabeloner, udskæringer og flotte kunstner, er det nemlig vigtigt, at du har anskaffet dig de rette redskaber, så du får det bedste resultat:

 • Et græskar lige efter dine ønsker
 • Knive (gerne i forskellige størrelser, så der kan kræses for detaljen)
 • En stor ske
 • Skabelon
 • Knappenåle eller tape
 • Tykt søm

Hvordan skal du gribe det an?

Så er der styr på remedierne, men hvordan griber du så selve processen an? Hvis du har flere børn med til aktiviteten, kan det være en god idé, at du som voksen blot fungerer som hjælper. Når der skal arbejdes med knive og hårde overflader, vil børnene helt sikkert få brug for ekspertise. Og vigtigst af alt! HUSK, der er ingen regler for, hvordan det færdige græskar skal se ud - du er kunstneren, og du bestemmer.

 1. Start med at tørre græskarret af, så der ikke er nogle steder på overfladen, hvor kniven kan smutte pga. vand.

 2. Beslut, om du vil bruge en skabelon eller fri hånd. Det kan være en god idé at tegne det ønskede motiv på græskarret først, så det nemt kan skæres væk.

 3. Nu kan du skære toppen af græskarret af! Skær lige, skær i takker eller lav et helt andet sjovt mønster.

 4. Så er det tid til at få skrabet alt indmaden ud - og her skal du bruge skeen. Husk at være grundig, så der ikke sidder noget snask tilbage og rådner.

 5. Nu er det beskidte arbejde slut, og alt det sjove kan begynde! Grib kniven, og skær det sjoveste, pæneste eller uhyggeligste motiv, som du kan komme på - sæt i gang!

  • Bruger du skabelon? Så er det nu, at du sætter skabelonen fast på dit græskar, enten ved hjælp af tape eller knappenåle. Med det tykke søm kan du prikke huller rundt langs skabelonen, så den overføres til dit græskarhoved.

 6. Nu har du helt sikkert skabt det smukkeste græskar i hele byen! Og så er det bare med at få det ud på trappestenen, så alle naboerne kan se det. Husk at dekorere det med stearinlys, så du opnår den helt rette effekt.

Regel nummer ét er, at kun fantasien sætter grænser, når der skal udformes græskarlygter - og nu er du helt klar til at slippe kreativiteten løs! Tag børnene i hånden, placér jer ved køkkenbordet, og sæt gang i halloween-forberedelserne.