365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Babyshower lege

Få inspiration til lege til babyshower

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

At holde et babyshower er blevet meget populært de seneste år. Det er en god måde at holde en lille fest, inden der kommer en lille ny til verden. Og hvad er egentlig bedre end sjove festlege, der skaber godt humør og god stemning?

I denne guide giver dig inspiration til babyshower lege, du kan bruge til underholdning til et babyshower. Legene er både sjove for gæsterne og den kommende mor, så I får helt sikkert en hyggelig fest med disse 5 babyshower lege.

 

 

Sjove babyshower lege

Der findes mange forskellige babyshower lege, I kan lave til et babyshower. Nogle vil gerne planlægge lege, der tager lidt længere tid og kræver forberedelse, mens andre vil planlægge lege, der er små indslag mellem maden og ikke kræver meget forberedelse.

Nedenfor kan du læse vores bud på 5 babyshower lege, du kan arrangere til et babyshower. Det er lege, der er forholdsvis nemme og hurtige at gå til, men som samtidig er sjove for alle gæsterne, og alle kan være med.

 

1. Gæt mavens størrelse

Denne babyshower leg går ud på, at gæsterne skal gætte størrelsen på maven. Til legen skal I bruge snor. Alle gæster skal klippe et stykke snor, de tror, matcher størrelsen på den gravide mave.

Når alle har klippet et stykke snor, skal I afprøve dem på den gravide mave. Den, der kommer tættest på mavens størrelse, vinder legen. Hav gerne en lille gave med til vinderen.

Gaver til babyshower

Er du inviteret til babyshower og er på udkig efter en gave? I denne guide giver dig inspiration til valg af babyshower gave. Du får 10 gode bud på den perfekte babyshower gave, så læs med og bliv inspireret!

2. Mor eller far quiz

Du kan også lave en quiz om, hvem af forældrene, der gør hvad med det nye familiemedlem. Her er der som sådan ikke en vinder, for der er ikke nogen rigtige svar. Gæsterne skal blot gætte på, hvem de tror, der gør hvad med den lille baby.

Legen vil med garanti skabe gode samtaler om bordet og grin blandt de fremmødte gæster. Du kan selv sammensætte spørgsmål, men her er vores bud til spørgsmål, du kan have med i quizzen:

 • Hvem skifter den første ble?
 • Hvem sætter bleen omvendt på?
 • Hvem ringer først hjem, når baby bliver passet ude første gang?
 • Hvem kommer til at være den ”bløde” forælder?
 • Hvem køber flest ting til baby?
 • Hvem kan baby sno om sin lillefinger?

Mangler du inspiration til babyshower pynt?

Populært babyshower pynt

3. Hvad er der i bleen?

En klassisk babyshower leg er legen, hvor den gravide skal gætte, hvad der er i bleen. Det er ikke en leg, der falder i alles smag, så forhør dig gerne blandt gæsterne, inden du planlægger legen. Hvis den kommende mor normalvis er klar på sjov og ballade, så kan det være en skæg leg, men vælg den med omhu.

Du skal bruge en pakke bleer og diverse madvarer, der kan puttes ned i bleen. Det kan fx være sennep, chokolade, babymos, osv. Den kommende mor skal gætte indholdet ved hjælp af lugte- eller smagssansen. Undervejs skal du notere, hvor mange hun har gættet rigtigt.

 

4. ”Baby” banko

Trænger I til at få lidt spænding i selskabet? Så kan I spille ”baby” banko! Her skal I bruge bankoplader med forskellige sangtitler, der indeholder ordet ”baby”. Den, der skal styre bankoshowet, laver en playliste med omkring 70 sange, der alle indeholder ”baby” i sangtitlen.

Du kan lave dine egne bankoplader på nettet, hvor du skriver alle sangene fra playlisten ind, og så genererer hjemmesiden dine helt egne bankoplader. Når showet går i gang, afspiller I playlisten i vilkårlig rækkefølge, indtil der er en heldig vinder, der har banko.

 

 

5. Gæt og råd til baby

Den sidste babyshower leg minder nok mere om et sødt, lille indslag end en egentlig leg – og samtidig er det faktisk en lille gætteleg. Her kan gæsterne være med til at introducere sig selv og deres ønsker for den lille ny.

Det er en sød leg, der skaber glæde og hygge for barnet og forældrene, når de kan kigge svarerne igennem efter barnets fødsel. Du kan lave et papir, hvor følgende skal udfyldes:

 • Gæstens navn.
 • Gæstens relation til mor og far.
 • Gæt på barnets fødselsdato.
 • Gæt på barnets fødselsvægt og længde.
 • Gæt på barnets navn.
 • Gæt på, hvad babyen arver fra sin mor.
 • Gæt på, hvad babyen arver fra sin far.
 • Gæt på, hvem babyen kommer til at ligne.
 • Gæt på gæstens relation til barnet, når barnet bliver ældre.
 • Gæstens bedste råd til barnet.

Babyshower

Skal du holde et fantastisk babyshower? I vores univers af fantastiske fester får du inspiration til pynt og borddækning til babyshower. Du får også gode idéer til en fin gæstebog, der kan samle hilsner fra alle gæsterne. På siden finder du alt, du skal bruge til at holde et fantastisk babyshower!