365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Skakspil

Skakmat! Vil du gerne være familiens eller vennegruppens nye skakmester, skal du gøre dit næste træk på BR.dk. Her kan du købe skak spil, som er sjove, lærerige og ikke mindst taktiske for både børn og voksne. Hvem vil du udfordre i det ældgamle brætspil?

Spil skak med de mindste

Skakspillet er brætspillets formel 1 og kan dateres tilbage til år 600. Her har spillet sin oprindelse i Indien, og sidenhen er skak udbredt til resten af verdenen – også til de danske hjem. Rundt om på mange børneværelser og i opholdsstuer ligger der derfor ofte et skakspil i bunken af brætspil. 

Danske hjem er imidlertid ikke kun de eneste steder, hvor skak er populært. Spillet er også et hit i skolen, da rundt regnet en tredjedel af landets skoler har sat skak på skoleskemaet. Og fordi en del skoleelever spiller skak i skoletiden, er mange skakspil også fra 6 år og opefter.

 

Fordele ved at spille skak

Dysten på brættet er ikke kun med til at udvikle de spilmæssige kompetencer. Ikke nok at med de små grå kommer på arbejde, når du spiller skak, så kan et skak spil også træne andre færdigheder, som bruges i andre sammenhænge. Især træner skak dig i: 

  • Tålmodighed: Når du venter på, at det bliver din tur, træner du tålmodigheden. Nogle gange tager det lidt tid for modstanderen at lave sit træk, da personen lige overvejer, om det er ’løberen’, ’hesten’, ’bonden’ eller en anden brik, der skal flyttes. Pust ud. Hold hovedet koldt. Og ha’ tålmodighed. 
  • Koncentration: Idet hvert eneste skaktræk har en betydning for, hvem der vinder, skal du også følge med i, hvad din modstander laver på brættet. Bevar koncentrationen, og saml opmærksomheden. 
  • Strategisk tænkning: Skak er taktisk. Og derfor har alle træk, du laver på brættet, en betydning for hvem der siger ’skakmat’ og vinder. Tænk over dit næste træk? Hvad er din strategi? 

Skak har mange fordele. Skal du prøve det? Ellers kan du udfordre vennerne i andre spil som eksempelvis domino, backgammon eller et andet brætspil

 

Køb skak spil på BR.dk

Selvfølgelig skal du spille skak! Og med et skakspil fra BR.dk får du og børnene lært udtryk som bl.a. skakmat, remis og rokade relativt hurtigt, da der er skak i forskellige versioner og til forskellige niveauer. Øver dit barn sig i spillet, bliver det bedre til at flytte rundt på brikkerne med et begynder-skakspil, hvor reglerne bliver forklaret simpelt. Hvem skal udfordres på brættet? Køb dit skak spil på BR.dk, og kom i gang med spillet.