365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Lege til børnefødselsdagen

Inspiration til sjove børnefødselsdagslege

Skal du holde børnefødselsdag? Så kan det være en god idé, at have forberedt nogle lege inden alle børnene samles. Nogle gange finder de små gæster selv på en masse sjov og leg og kan underholde sig selv, men andre gange kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd, så alle kan lege med. Her på siden kan du få inspiration til de 5 lege som Fætter BR elsker at lege, når han er til børnefødselsdag.

 

Leg 1: Fortsæt tegningen

Det skal du bruge: Blyanter og papir.

Sådan gør du: Hver person får et stykke papir

Alle tegner på samme tid en af kropsdelene. Har du valgt en af vores skabeloner, er der markeret med "start her" der hvor der skal begyndes. Bruges der et tomt ark, kan det være en fordel at aftale, at alle tegner den samme del på samme tid.

Når første del er tegnet, uden at andre har set hvad der er tegnet, foldes papiret og gives videre til sidemanden. Tegn to hjælpestreger, så næste person kan se, hvor der skal tegnes videre fra. Nu skal næste fødselsdagsgæst tegne den næste del. Herefter foldes papiret igen og gives videre til sidemanden. Når alle kropsdele på tegningen er tegnet, foldes papiret ud. Se nu hvilke sjove personer/figurer der er dukker frem :-)

Leg 2: Twister

Med Twister kan børnene få lov at slå knuder på sig selv. Twister er et sjov spil der skaber grin, udfordringer og underholdning i mange timer. Spillet er for 2-4 deltagere. Lav hold og lad børnene konkurre i hold – en fra hvert hold ”kæmper” mod hinanden. Det hold der har en deltager stående tilbage til sidst får et point.

Sådan gør du: Bred Twister-underlaget ud. Børnene skiftes til at sætte sin hånd eller fod på den farve drejehjulet lander på. Du kan købe Twister i en af vores 26 butikker eller på br.dk her.

Psst... Husk en præmie til vinderholdet - og måske en trøstepræmie til de andre..

 

Leg 3: Skattejagt

Hvad er en børnefødselsdag uden en god skattejagt? Skattejagt er en sjov leg de fleste børn elsker. Det er en god idé, at forberede skattejagten inden børnene kommer. Få inspiration til skattejagten her.

Hvis vejret er godt kan du med fordel afholde skattejagten udenfor.

Forbered en liste med genstande som børnene skal finde i haven eller i huset. Dette kan enten være ting der allerede er placeret ude/inde eller du kan finde nogle ting og gemme dem. Børnene skal krydse af på sin seddel hver gang de finder noget fra listen. Den/de der finder alt fra listen først, har vundet skattejagten.

Tip: Du kan også lave ”tema” i skattejagten. F.eks. skal børnene finde alle de ting der er grønne – hvem finder flest ting? Eller de skal finde så mange ting som mulige der starter med et bestemt bogstav.

Idéer til genstande børnene skal finde ude og inde:

Postkasse, Træ, Gren, Blad, Snegl, Fugl, Bil, Tal, Lygtepæl, Sten, Myre, Trillebøre, Kløver, Sommerfugl, Gynge, Bænk , Cykel, Skraldespand, Fjer, Edderkoppespind, stueplante, Ur, En rød genstand, Gaffel, Tæppe, Billede, Dyr, Spejl, Banan

Psst... Lad børnene gå rundt og lede efter ting sammen – så de finder alle tingene på samme tid.

 

Leg 4: Hedbanz

Hedbanz er et sjovt gættespil, som kan bidrage til mange timers sjov og underholdning. Med Hedbanz kan børnene konkurrere i hold eller alle mod alle. Op til seks deltagere kan have et kort i panden ad gangen.

Sådan gør du: Alle trækker er kort fra bunken og sætter det i pandebåndet de har rundt om hovedet. Man må ikke selv se sit kort - det er kun de andre deltagere der kan se hvad der er på kortet. Ved hjælp af ja/nej spørgsmål skal man på tid spore sig ind på, hvem eller hvad man har siddende i panden.

Du kan købe Hedbanz i en af vores 26 butikker eller på br.dk her.

 

Leg 5: Hvad er der i kassen

Dette er en sjov og udfordrende leg for børnene. Det er en leg du med stor fordel kan forberede inden børnene kommer. Du skal bruge en papkasse (du kan med fordel lave flere papkasser).

Få mere inspiration til at lave sjove følekasser her.

Sådan gør du: Lav hul i begge sider af kassen, så barnets arme kan nå ind til midten af kassen.

Stil en genstand i midten af kassen, som barnet/børnene der skal gætte, ikke må se. Barnet skal nu stikke armene igennem hullerne i kassen og gætte hvad de mærker. Giv et point når der gættes rigtigt. Der kan dystes i hold eller alle mod alle. Når det er gættet hvad der er i, skiftes genstanden ud med en ny.

Idéer til genstande du kan stille i kassen:

Kogt spaghetti, ris, sko, banan, en gaffel, en bamse, et blad, en skål vand, et krus… Kun fantasien sætter grænser.

Tip: Hav nogle ledetråde klar til de ting der er i kassen, hvis børnene har svært ved at gætte det.

Find produkterne til legene her