365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Leg med naturens materialer

Ude i naturen kan du finde genialt legetøj til dit barn, som I kan arbejde videre med hjemme i det lille kreaværksted. Grene bliver til sværd, sten til små piratøer og blade til de fineste formtryk. Bliv klogere på, hvordan naturens materialer kan noget særligt i forhold til dit barns leg og udvikling.

Kastanjer bliver til dyr. Sten kan males på, tegnes på og stables. Mos og kogler forvandles til fine dekorationer. Naturen er en kæmpe stor tag-selv legetøjsbutik, siger sundhedsplejerske Anette Straadt, og det er en meget inspirerende ’indkøbsoplevelse’ for de små.

– En tur ud i skoven eller på stranden efter ’legetøj’ er en udvidet oplevelse for dit barn, og det er med til at gøre legen sjovere. Det svarer lidt til at lade barnet være med til at lave mad; så smager maden også bedre, fordi interessen for den er større, siger hun.

Alle sanser på spil

I naturen dufter der anderledes. Alting føles anderledes, når man rører ved det. Lydene kan være spændende, sjove og skræmmende. Her er der ujævnheder og uregelmæssigheder modsat fortov, lige linjer og firkantede bygninger, og farverne er anderledes og forandrer sig med årstiderne. Det udfordrer og udvikler alle sanserne hos dit barn.

– Barnets motorik kommer virkelig i spil, når underlaget er så ujævnt, og I skal bukke jer ned eller klatre for at samle fine skatte op. Gør en dyd ud af at løbe op og ned af bakker og skrænter, hoppe fra sten til sten, røre ved det hele – børn må meget gerne få jord under neglene – og få alle de her spændende sanseoplevelser med hjem, anbefaler sundhedsplejerske Anette Straadt og tilføjer:

– Der er også sundhedsmæssige fordele i at komme udenfor og få dagslys, fordi det øger produk-tionen af melatonin om natten, så dit barn sover bedre. For ikke at glemme naturens bakterier, der udvikler kroppens immunforsvar samt alt det fine nærvær, der er i at gå sammen og tale om, hvem der først kan finde en flad sten eller et grønt blad, slutter hun.

Anette Straadt er sundhedsplejerske og forfatter til Slut med snot og Naturligt sunde børn – hun har også onlineklubben Klub Æblebørn for familier, der interesserer sig for naturlig sundhed. Se æblebørn.dk.