365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

5 gode grunde til at fyre den af til sang og musik på stuegulvet

Sæt dit barns yndlingssang på, og find de bedste dansetrin frem!

Der er nærmest ikke det, musik og dans ikke er godt for, og dit lille, danseglade festfyrværkeri vil elske at tilbringe tid med dig.

 

1. Glad i låget

Det er fysisk umuligt at være sur og ked af det, mens man danser og synger. Musik giver velvære og skaber glæde, som spreder sig til hele kroppen. For ærligt, hvem kan stå stille til ’Tju bang chokolademand’? Musik og dans får alting til at glide lettere, og bagefter føler din lille dansemus sig godt tilpas i kroppen. En dum dag i vuggestuen er straks glemt, når mor og far er klar på en svingom på stuegulvet.

 

2. Fitness for hjernen

Musik er hjernegymnastik fra øverste skuffe. Når vi lytter til musik og bevæger os til det, bliver hjernen varmet op, og det skærper vores indlæringsevne. De ting, vi lærer, når vi hører musik, sidder ganske enkelt bedre fast. Så bliv ikke overrasket, hvis dit barn lynhurtigt kan synge med på ’Hjulene på bussen’. Spil gerne den musik, du spillede, da dit barn var blot et lille foster i maven. Det virker trygt og afstressende på barnet, og det er det bedste udgangspunkt for at lære nyt. I kan også tage instrumenter, såsom tromme, xylofon og rasleæg i brug. Det træner finmotorikken og stimulerer barnets sanser.

 

3. Dans dig stærk

’Lad mig se dig gå frem og tilbage, fra side til side’, sang Nik og Jay tilbage i start 00’erne, og det er lige præcis dét, der er så magisk ved at bevæge sig til musik: At vi får lyst til at bevæge kroppen. Og ikke nok med det: Vi presser også kroppen ud i nye, uvante positioner, når vi skal vise vores bedste dansemoves frem for familien. Hvad end det er et sejt kænguruhop, en elegant piruet eller en benhård breakdance battle, vi kaster os ud i. Dans styrker muskler, knogler og led – og gør underværker for balancen.

 

4. Leg sproget ind

Børn bider mærke i lyrik. I sjove rim og remser, som tilmed er yderst udviklende for deres sprog. Det kan være alt fra vrøvlesange som ’Bakke snagvendt’ fra Kaj og Andrea til sange, der handler om bondegårdsdyr, eller fagtesange, som barnet skal deltage aktivt i undervejs, f.eks. ved at udpege, hvor numsen og langemanden sidder på kroppen. Det giver en god forståelse for kroppens anatomi. Husk at sætte ord på alt, hvad I gør – når I hopper, går i knæ og snurrer rundt.

 

5. Tid til nærvær

I en travl hverdag, hvor familien er spredt for alle vinde de fleste af døgnets vågne timer, er det vigtigt med små stjernestunder, som eksempelvis en dance off på stuegulvet en ganske almindelig mandag. Når I danser sammen hånd i hånd, eller lillefisen rokker med på din hofte, mærker dit barn din tilstedeværelse. Her er ingen forstyrrende mobiltelefoner, der bimler og bamler og stjæler din opmærksomhed – kun vaskeægte nærvær.

 

Om eksperten

Mette Vainer Wegloop er børneergoterapeut, kranio-sakral terapeut og indehaver af Tumlastik.dk.
Mette beskæftiger sig til dagligt med børns motoriske udvikling og er forfatter til bogen ’Leg med din baby’ og medforfatter til ’Tumlebiller og dansemus’. Se mere på tumlastik.dk

INSPIRATION