Fri fragt på ordre over 599 kr. (Gælder ikke BigNHeavy produkter)

0

Ordbog over bestanddele

Legetøj indeholder mange bestanddele. Her kan se læse om, hvilke bestanddele der findes og ikke findes i legetøj fra BR. Særligt problematiske stoffer (også kaldet SVHC – Substances of Very High Concern) EU har identificeret en række stoffer, der betegnes som særligt problematiske. Særligt problematiske stoffer er kemiske stoffer, der er uønskede i produkter på grund af deres alvorlige og ofte uoprettelige effekt på menneskers helbred eller miljøet. Eksempler på særligt problematiske stoffer er tre ftalater – DEHP, DBP og BBP (du kan læse mere om ftalater nedenfor). Listen over særligt problematiske stoffer opdateres jævnligt med nye stoffer.

TOP-TOY overholder EU's REACH-regulering og sælger ikke produkter, der indeholder mere end 0,1 % af særligt problematiske stoffer. Dette er den EU-bestemte grænseværdi for, hvad der betragtes som sikkert ud fra et videnskabeligt perspektiv.

Du kan læse mere om særligt problematiske stoffer på disse to websites:

Det Europæiske Kemikalieagenturs website

Miljøstyrelsens website

Ftalater

Hos TOP-TOY stiller vi strengere krav, end loven foreskriver, fordi vi ikke accepterer nogen som helst ftalater i det legetøj, vi sælger.

Ftalater anvendes hovedsagligt som blødgøringsmiddel – stoffer, der tilsættes plastic for at øge dets fleksibilitet. Ftalater anvendes primært til blødgøring af polyvinylchlorid (PVC).

De mest almindelige ftalater er ulovlige i legetøj, fordi man mener, de kan være hormonforstyrrende. Tre ftalater – DEHP, DBP og BBP – er forbudt i alt legetøj. Tre andre ftalater – DINP, DIDP og DNOP – er forbudt i alt legetøj, som kan puttes i munden. Legetøj, der kan puttes i munden, defineres som legetøj eller dele af legetøj, der er mindre end 5 cm i mindstemål. Størstedelen af alt legetøj er omfattet af dette forbud, da deres mindstemål er mindre end 5 cm.

**PVC (polyvinylchlorid) **

PVC er et plastmateriale, der nogle gange anvendes i legetøj som f.eks. dukker, oppusteligt strandlegetøj, soppebassiner, bolde og actionfigurer. Materialet anvendes i denne type legetøj, fordi det gør det slidstærkt og holdbart. Det kan f.eks. bruges til at forme en dukkes fine ansigtstræk med.

Sundhedsfaren ved PVC handler ikke om selve materialet, men om de additiver, som f.eks. ftalater, der tilsættes PVC for at gøre materialet mere fleksibelt.

Vi accepterer brugen af PVC, men kun når det er nødvendigt, og hvor det ikke er muligt at bruge et alternativt materiale. Derimod accepterer vi ikke brugen af nogen som helst ftalater eller andre problematiske additiver i det legetøj, vi sælger. Læs mere ovenfor.

Parabener

Parabener bruges som konserveringsmiddel i kosmetik. TOP-TOY anvender kun parabenerne methylparaben og ethylparaben, der ifølge EUs Videnskabelige Komité for Forbrugsvarer (SCCP) ikke udgør nogen fare, når de anvendes i produkter.

TOP-TOY har valgt at anvende disse parabener som konserveringsmiddel i makeup og cremer for at modvirke dannelse af bakterier og mug i produkterne, hvilket kan forårsage sundhedsproblemer som f.eks. eksem.

Vi bruger ikke propylparaben, butylparaben, isopropylparaben eller isobutylparaben i nogen af vores produkter, fordi man mener, de kan være hormonforstyrrende.

Formaldehyd

Tekstiler og trælim kan frigive formaldehyd. Vi stiller strengere krav end lovgivningen vedrørende frigivelse af formaldehyd fra legetøj og tekstiler.

Klor

Vores hovedserie af poolplejemidler er klorfrie, mere hudvenlige, og den negative indvirkning på miljøet er reduceret.

**Konserveringsmidler **

Det kan ind imellem være nødvendigt at bruge konserveringsmidler i legetøj. Det gælder f.eks. legetøj som maling og modellervoks som indeholder væsker. Mange konserveringsmidler kan forårsage problemer, f.eks. allergi eller frigivelse af formaldehyd. Vi kontrollerer indholdsstofferne i væskerne i vores legetøj for at undgå disse problemer, og vi stiller højere krav end lovgivningen.

Parfume

Vi støtter ikke brugen af parfume i legetøj, og vi accepterer kun parfume hvis det tjener et meningsfuldt formål i legetøjet. Det kunne være hvis duften er tilsat af pædagogiske årsager, eller hvis det tilfører legetøjet autentisk legeværdi.

Vi accepterer også at noget legetøj er parfumeret for at camouflere den naturlige lugt, f.eks. modellervoks og visse kosmetiske produkter. Vi accepterer kun parfume hvis det ikke indeholder kendte allergener i henhold til reglerne for kosmetik.

Vi bruger cookies Accepter Læs mere