Fri fragt på ordre over 599 kr. (Gælder ikke BigNHeavy produkter)

0

Legetøjets bæredygtige rejse

Læs fortællingen om legetøjets rejse fra den første idé til tegnebordet over produktion og transport og videre til butikkernes hylder – indtil legetøjet endelig kan flytte ind på børneværelset. Her kan du få mere at vide om, hvordan vi tænker bæredygtighed ind i de forskellige trin i processen, de udfordringer, vi klarer, og de dilemmaer, vi står over for. I figuren nedenfor kan du klikke på de forskellige trin på rejsen for at få mere at vide om, hvordan vi tænker bæredygtighed ind i hvert eneste trin af legetøjets rejse. Du kan også se videoer, der viser, hvordan vi arbejder med leverandører, fabrikker og produktkvalitet.

Udvalg og design

Vi sælger legetøj til børn, og vi stræber efter at det er sjovt, lærerigt, sikkert og så lidt miljøskadeligt som overhovedet muligt. Sjovt og lærerigt legetøj

Når det rigtige legetøj skal udvælges og designes, er det afgørende om det kan give børn nogle positive oplevelser med leg og læring. Vi har medarbejdere som løbende sørger for at vores sortiment ligger i toppen når det gælder f.eks. udviklingen af motorik og læring. Andet legetøj udvælges fordi det er sjovt, og fordi børn kender det fra film og tv.

Sikkerhed i designfasen

Vi ved at dit barns sikkerhed mens det leger, betyder meget for dig. Det gør det også for os, og allerede i designfasen arbejder vi på at gøre legetøjet sikkert. Det handler både om at sørge for at fingre ikke kommer i klemme, at dele ikke kan falde af og blive slugt og at undgå brug af unødvendige og farlige kemikalier i legetøj. Alt legetøj som sælges i BR, overholder det europæiske legetøjsdirektiv, hvilket vil sige at du kan føle dig sikker når du køber legetøj i BR.

Vi tænker på miljøet

Vi ønsker at vores legetøj er så miljøvenligt som muligt. Derfor arbejder vi for en bæredygtig produktion af legetøj i forbindelse med TOP-TOYs egne brands, f.eks. Trælegetøj fra BR.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Gåvognen fra Kids-Wood, et stykke legetøj til småbørn som skal lære at gå, er udviklet til vores Kids-Wood-brand. De fleste af vores Kids-Wood-produkter – som gåvognen – er lavet af miljøvenligt træ, f.eks. certificeret træ eller gummitræ. Gummitræ anerkendes som et godt valg af råmateriale da det har en minimal indvirkning på miljøet sammenlignet med traditionelt skovet træ.

Høje krav ved indkøb af legetøj

Når du køber legetøj i BR, kan du være sikker på at vi har haft et godt og i mange tilfælde langt samarbejde med leverandøren, og at den fabrik som har produceret legetøjet, har gode arbejdsforhold.

Udvælgelse af leverandører

Det legetøj du køber i BR, leveres til TOP-TOY gennem mange leverandører. Leverandørerne bruger ofte fabrikker i Kina til produktion af legetøjet. Som udbyder af legetøj til dig stiller vi meget høje krav til arbejdsforhold og dokumentation på fabrikkerne. Nye leverandører og deres fabrikker bliver screenet, og eksisterende leverandører bliver konstant evalueret så vi kan sikre os at arbejdernes sikkerhed er i orden, og at de ikke arbejder for meget.

Det meste legetøj produceres i Kina

Ca. 70 % af alt legetøj produceres og samles i Kina. Derfor har TOP-TOY et kontor i Hongkong. Det er langt nemmere for os at holde øje med leverandører og fabrikker og sørge for at standarden forbliver høj hvis vi har medarbejdere i området.

Vi spiller efter reglerne

Det at vi har medarbejdere i Hongkong, tæt på leverandørerne, reducerer risikoen for at vi handler med leverandører som accepterer dårlige arbejdsforhold på fabrikkerne og i nogle tilfælde korruption. Vi accepterer under ingen omstændigheder korruption eller bestikkelse. Vi spiller efter reglerne og har udarbejdet en Code of Conduct, altså et etisk regelsæt, så vi kan gøre det nemmere for alle i hele virksomheden at leve op til vores egne, høje standarder.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Vi tror på at langvarige forretningsforbindelser med leverandører har flere fordele, bl.a. at reducere risikoen for korruption og bestikkelse. F.eks. har vi samarbejdet med vores tre leverandører af Kids-Wood-serien i lang tid, i det ene tilfælde siden 1992. Generelt ønsker vi at have langvarige forretningsforbindelser med alle vores leverandører.

Etik når legetøjet bliver til

Da langt det meste legetøj produceres i Kina, er det en vigtig opgave for os at sørge for at de fabrikker der producerer vores legetøj, kan leve op til vores høje, etiske krav.

Krav fabrikken skal efterleve

Ud over produktsikkerhed og -kvalitet tænker vi også på arbejdsforhold på de fabrikker der producerer legetøjet. Vi har et ansvar for kun at sælge legetøj som er lavet af medarbejdere der bliver behandlet ordentligt. For at sikre at legetøjet produceres under acceptable forhold, har vi opstillet et sæt af krav som fabrikkerne skal efterleve. Disse krav er baseret på internationale menneskerettigheder og på vores holdning til hvordan mennesker bør behandles.

På fabrikkens grund

TOP-TOY ejer ingen fabrikker. Vi har leverandører. For at kunne arbejde sammen med en leverandør, skal leverandøren efterleve vores krav til fabrikker hvor vi fokuserer på emner som mindsteløn og overarbejde. Disse krav specificerer hvor meget overtid en medarbejder må have og hvor meget medarbejderne som minimum bør betales for deres arbejde. Vi har også nultolerance over for brugen af børnearbejde, og da det gælder de fleste globale indkøbere, er børnearbejde et relativt lille problem i Kina.

Et dedikeret team holder øje med fabrikkerne

Vi har erfaret at værdien af et regelsæt er begrænset hvis vi ikke ved om reglerne følges eller ej. Derfor har vi et dedikeret hold af medarbejdere, vores Factory Compliance Team, som holder til på vores kontor i Hongkong. Fabrikkerne skal gennemgå en kontrol for at kunne producere for os.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Fabrikker der producerer produkter af træ, har ofte svært ved at leve op til gode sundheds- og sikkerhedsforhold pga. støv, kraftig støj og farligt produktionsudstyr. Vores leverandører af Kids-Wood-produkter er hensynsfulde over for fabriksarbejdernes helbred og sikkerhed og investerer mærkbart i topmoderne udstyr. Vi har inspiceret alle fabrikkerne, og vi har tillid til at arbejdernes helbred og sikkerhed har høj prioritet.

Legetøjets bæredygtige rejse

Før legetøjet ender på hylderne i vores butikker og i sidste ende hjemme på dit barns værelse, har rejsen ofte været lang. Forberedelse er derfor væsentlig hvis vi skal sikre os at du altid finder et bredt og spændende udvalg af legetøj i vores butikker.

Timing er vigtig

Et af de parametre der er afgørende når vi sælger legetøj, er tid. Det meste legetøj sælges ikke overraskende til jul, og processen med at sikre spændende legetøj til jul starter mere end et år i forvejen. I oktober, november og december begynder vi at udvælge fabrikker, leverandører og produkter. I januar, februar og marts arbejder vi med vores leverandører på forhåndsplanlægningen. I april og maj bliver de endelige ordrer givet, og herefter bliver legetøjet produceret. I juli og august bliver legetøjet klar til levering. Og allerede i august begynder legetøjet sin lange rejse til vores BR-butikker.

Transport af legetøjet

Legetøj der produceres i Asien, kommes i store containere og afskibes til Danmark. Når det ankommer til Danmark, køres det til et vores distributionscener i København. Da luftfragt indebærer stor udledning af CO2, undgår vi denne form for transport. På vores distributionscenter bliver leveringerne til de individuelle butikker organiseret, og legetøjet køres til vores butikker i Nordeuropa i lastbiler. Til jul hvor vi har en masse ekstra legetøj i butikkerne, sender vi containere direkte til vores store butikker og reducerer dermed den indvirkning transporten har på miljøet.

Legetøjet beskyttes under transporten

Når legetøjet ankommer til butikkerne, er det meget vigtigt at det ikke er blevet beskadiget på den lange rejse. Vi bruger derfor papemballering som ikke er optimal set i et miljømæssigt perspektiv. Til gengæld forsøger vi at genbruge så meget transportemballering som muligt.

Helbred og sikkerhed på arbejdspladsen

På vores distributionscenter er mange af processerne automatiserede. I butikkerne har vi ikke nær de samme muligheder. Vi stræber derfor efter at lære vores medarbejdere om løfteteknikker for at undgå fysiske skader. I højsæsoner, som f.eks. jul, ansætter vi ekstra medarbejdere for at undgå at vores faste medarbejdere får stress.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Vores Kids-Wood-produkter er klassiske produkter som vi fører i mange år ad gangen. Vi er derfor i stand til at sprede vores produktionsordrer hen over året så vi undgår at lægge for meget pres på vores leverandører og fabrikkerne i højsæsonen.

Kunder og medarbejdere i fokus

For at sælge legetøj tror vi på at børns, forældres og medarbejderes behov skal være i fokus. Vi fokuserer konstant på hvordan vi kan sikre at vores kunder altid får en god oplevelse når de køber legetøj i en af vores butikker, og at vores medarbejdere arbejder i et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Markedsføring over for børn

Vi ved at børn er sårbare og letpåvirkelige. Derfor tager vi ekstra hensyn til denne gruppe i vores reklamer, og vi arbejder kontinuerligt på at blive bedre. Vi sørger for at budskabet er tilpasset og ikke indeholder misvisende udsagn. Et eksempel er kønsdebatten som vi har taget hensyn til ved ikke at portrættere børn i deres traditionelle roller. Vores mål er at inspirere til positiv, lærende og lige leg for begge køn.

Kundetilfredshed

Det er vigtigt for os at du får en god oplevelse hver gang du køber legetøj hos BR. Vi tilbyder en omfattende bytteservice og træner vores medarbejdere grundigt for at give den bedst mulige kundeservice. Desuden er kvalitet et nøgleord for os. Vi ved at det betyder meget for dig at dit barn får nogle gode og lærende legeoplevelser med det legetøj vi sælger, og vi arbejder hårdt på at undgå defekte produkter ved at dele vores kunders både gode og dårlige oplevelser med vores nøgleleverandører.

Tilfredse medarbejdere

Vi tror på at det er afgørende at vi tager os godt af vores medarbejdere. Derfor arbejder vi hele tiden på at sørge for at vores medarbejdere er glade og har et godt og sikkert arbejdsmiljø. Vi arbejder med medarbejderudvikling på seminarer, direkte målrettet til at give medarbejderne følelsen af værdi og velvære. Hvis vores medarbejdere føler sig værdsatte og veltilpasse i arbejdsmiljøet, tror vi på at de er bedre kan give dig en god oplevelse når du besøger en af vores butikker.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Vi ønsker et sortiment som tilbyder vores kunder et miljøvenligt alternativ til traditionelle produkter. Vores gåvogn er lavet af miljøvenligt træ, f.eks. certificeret træ.

Sikkert legetøj

Det betyder meget for både forældrene og os at det legetøj som børnene får, er sikkert. Legetøjssikkerhed har altid haft høj prioritet i BR. Vi sørger for at dokumentere sikkerheden af både vores egne brands og brands fra andre leverandører.

Øget sikkerhedskontrol

Det er vigtigt for os at du er tryg ved at lade dit barn lege med vores legetøj, og vi arbejder hele tiden på at sikre at vi kun sælger legetøj af høj kvalitet. Siden 1992 har vi haft kontor i Hongkong hvor vi arbejder tæt sammen med fabrikkerne om legetøjssikkerheden. Vores fokus på sikkerhed er udviklet gennem årene, og i dag har vi et kvalitetsteam som tester legetøjet før det ender i butikkerne. Det er vigtigt for os at eventuelle problemer med vores legetøj bliver opdaget af os selv og ikke af vores kunder.

Kemisk sikkerhed

Ud over at legetøjet skal være fysisk sikkert, er det vigtigt at det legetøj du giver til dit barn, ikke indeholder kemikalier som kan bidrage til at give dine børn allergi eller eksem. Vi kontrollerer og identificerer brugen af kemikalier i vores produkter for at sikre at vi sælger legetøj som lever op til de forskellige love og restriktioner der er for brug af kemikalier i legetøj.

Det nye direktiv om legetøjssikkerhed

Et andet initiativ som vil hjælpe til at sikre at legetøjet lever op til alle sikkerhedskrav, er det europæiske legetøjssikkerhedsdirektiv som trådte i kraft i juli 2011. Producenter, importører og detailhandlere er nu ansvarlige for at dokumentere at det legetøj der sælges, er sikkert og lever op til betingelserne. Når vi sælger vores egne brands i BR, f.eks. Kids-Wood, bærer vi ansvaret for at dokumentere at legetøjet lever op til sikkerhedskravene. Dokumentationen for det legetøj vi køber fra andre leverandører, skal leveres af leverandørerne, men vi skal sikre os at dokumentationen er tilgængelig.

Produkteksempel: Kids-Wood-gåvogn

Vores Kids-Wood gåvogn har gennemgået et omfattende testprogram, inkl. faldprøve for holdbarhed, vridetest for at løse dele ikke let går løs og test af farvefasthed. Desuden er den designet til at undgå små dele som små børn kan sluge og være ved at blive kvalt i.

Legetøj i brug

Legetøjet har været længe undervejs før dit barn kan glæde sig over det. Vi tror på at det vigtigste i legetøjets levetid er at der bliver leget med det – af børn i alle aldre. Og når dit barn en dag har brug for noget nyt legetøj og det gamle ikke er slidt op endnu, kan velgørenhed og genbrug være nyttigt at huske på.

Giv legetøjet videre

Du vil sikkert nikke genkendende til at dit barn har masser af legetøj, og at det sjældent bliver slidt op før barnet vokser fra det. Meget legetøj kan bruges af andre børn når dit barn er færdigt med at lege med det. Det kan også doneres til velgørenhed, og på den måde kan du og dit barn være med til at give et andet barn som ikke har så meget, nogle glade barndomsminder.

Genbrug legetøjet

Vi ved at mange forældre tænker lige så meget på miljøet som vi gør. Genbrug er et vigtigt redskab til beskyttelse af miljøet. Når barnet ikke længere kan lege med sit legetøj, er det vigtigt at legetøjet genanvendes korrekt. I Nordeuropa har vi gode genbrugsfaciliteter som også tager imod brugt legetøj, og dem opfordrer vi vores kunder til at benytte.

Vi bruger cookies Accepter Læs mere