365 dages bytteservice i butikkerne og på BR.dk   |  Fri fragt på køb over 500,-
Ønskeliste
Din kurv

Hjemmelavet sæbe

Er du på udkig efter det næste kreative projekt, som børnene vil glæde sig til at være med til? Så er hjemmelavede sæber et oplagt valg. Det bliver lidt sjovere at vaske hænderne eller kroppen i badet, når det er med fine sæber, som I har hygget om at lave sammen. Gå på opdagelse her på siden og lav selv sæben til badeværelset.

Brug sanserne og eksperimentér med dufte og farver  

Det er hyggeligt at lave hjemmelavede produkter til hverdagen - og hjemmelavet sæbe er ingen undtagelse! Det sjoveste ved at lave sæben selv er, at børnene kan få lov til at udfolde deres kreativitet. Lad børnene udvælge duft og farve, og så er der snart skabt en unik og personlig favoritsæbe.  

Når I skal i gang med jeres sæbefremstilling, skal I bruge følgende hobbyartikler:  

  • Sæbemasse 
  • En form til støbning af sæbe 
  • Sæbefarve 
  • Duftolie 

 

Det er sjovt at tilsætte duften til sæben, og her bruger børnene virkelig deres sanser. Brug enten duftolier eller æteriske olier til at tilsætte en skøn duft.  

 

Vælg en sikker sæbemasse - klar eller hvid  

Hos BR har vi både en klar og hvid sæbemasse. Vælger I den klare sæbe, kan I få nogle meget klare, skarpe farver, hvorimod den hvide sæbe ofte vil give lysere pastelfarver, når I tilsætter yndlingsfarven. Hvis I tilsætter en blå sæbefarve til hvid sæbe, så får I en fin himmelsæbe, og i klar sæbe bliver farven klar og dyb som havet.    

Fælles for vores sæbemasser er, at de begge indeholder glycerin, som renser og skånsomt fugter huden. Når de små børnehænder skal vaskes, er det nemlig rart at vide, at sæbemassen er sikker for huden. I den hvide sæbemasse er der tilsat sheasmør, som gør den ekstra blødgørende og beskyttende på huden. I kan altså trygt vælge en sæbemasse fra BR, som er både behagelig og sikker at bruge på de mindstes hud.  

 

Fremtryl fantasifulde sæber med en sæbeopskrift 

Der findes flere opskrifter på sæbefremstilling, men hos BR anbefaler vi den sikreste metode, så børnene trygt og sikkert kan være med. Med smelt og hæld op-metoden bliver det let som en leg at lave jeres egne flotte sæber. 

  1. Smelt sæbemassen over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Nu er det bare med at finde kreativiteten frem, mens I hælder duftolie og sæbefarve i den flydende masse.  
  3. Hæld sæben i silikoneforme og lad den ligge, indtil sæben er helt størknet.  

 

Det hyggelige sæbeprojekt kan hurtigt blive vanedannende, så måske I ender med at blive dygtige sæbeentusiaster? I så fald er en hjemmelavet sæbe en skøn gave at modtage, eller børnene kan lave en lille bod, hvor forbipasserende kan købe de lækre sæber. Her på siden kan du finde det, I skal bruge til at lave jeres helt egne sæber.