Historien om BR

Historien om BR starter i 1950, hvor ægteparret Edith og Børge Rasmussen købte en aviskiosk i Roskilde. Det varede ikke længe, inden kiosken blev til en papirvarebutik med festartikler. Hvert år til jul oplevede Edith og Børge, at også legetøj var populært blandt deres kunder. 

Det var dog først i 1963, da deres sønner Bjarne og Henrik Gjørup blev en del af forretningen, at de besluttede sig for at ændre butikken til en decideret legetøjsbutik. Navnet blev BR-Legetøj efter Børge Rasmussens initialer. Det var Henrik Gjørups idé, den ene af Børge og Ediths to sønner. Han havde nemlig opholdt sig i USA i 1962, hvor han fik et grundigt indblik i detailkæder. Han præsenterede idéen for sin bror og far, og de syntes begge, at det var et interessant forretningskoncept, og sammen grundlagde de butikskæden, som vi i dag kender som BR.      

Fra en enkelt butik til en helt kæde af butikker

Allerede i 1963 åbnede den anden butik i kæden. Det var i Slagelse, og i de efterfølgende år blev der åbnet en ny BR-butik hvert eneste år. Senere voksede kæden endnu hurtigere, og i dag er der BR-butikker i både Danmark, Norge, Sverige, Finland og Nordtyskland – omkring 250 fysiske butikker i Nordeuropa.

I 2016 blev kapitalfonden EQT medejere af BR.