Nytår

  Kender du også nogle små størrelser som venter utålmodigt på at det bliver aften og der skal hygges og ses en masse fyrværkeri?

 

Det kan være en god idé at have forberedt et par aktiviteter til dagen, så tiden går lidt hurtigere.

 

Køb pynten sammen

Det kan være en fordel at dele nytårsindkøbet op i to omgange.

Den første omgang er hvor al mad og praktiske ting købes ind – uden børnene.

Tag børnene med i anden omgang. Dette kan med fordel gøres nytårsaften d. 31. december, så børnene bliver aktiveret i løbet af dagen. Her skal al pynt, nytårshatte og lignende købes. De fleste børn synes det er sjovt at få lov til selv at vælge pynten til bordet og vælge hvilken hat eller briller de skal have på om aftenen.

 

Alle vores 26 BR butikker holder åbent tirsdag d. 31. december. Kom forbi og find pynten til jeres aften - se præcise åbningstider her

 

 

Pynt beskyttelsesbrillerne

Find krea-kassen frem med lim, tape, fjer, piberenser, glimmer, stjerner og hvad i ellers kan finde. Lad børnene bruge noget af dagen på at få pyntet beskyttelsesbrillerne. På den måde kan børnene kende forskel på brillerne om aftenen og de er lidt ekstra seje at have på.

 

 

Lad børnene dække bordet

På denne aften handler det ikke om at alt skal være super smart, tværtimod skal det handle om fest og farver. Lad derfor børnene være med til at dække bordet og husk på at det er okay bordet ikke ligner noget fra et boligmagasin. I kan pynte bordet med det pynt, servietter, serpentiner osv. i købte tidligere på dagen, eller måske i allerede har noget liggende. Du kan også tage med børnene ud i haven og finde blade og grene bordet kan dækkes med. Kun fantasien sætter grænser for hvor festligt nytårsbordet kan blive.

 

Lav bordkort

Lad børnene dekorere bordkortene. Måske har du købt nogle fine bordkort eller børnene kan få lov til at bestemme præcis hvordan de skal se ud. Lav kortene i pap eller saml blade udenfor og skriv navne på dem. 

 

 

Hjemmelavet pynt

Behold krea-kassen fremme og lad børnene lave noget af nytårspynten selv. Det er en god måde at få tiden til at gå. Find eksempelvis aviser eller farvet pap frem. Lad børnene klippe/rive små stykker ud som kan drysses ud over bordet. I kan også klippe stjerner og andre figurer ud som kan hænges på vægge eller fra loftet. Pust en masse balloner op og lad børnene pynte dem. Der kan tegnes ansigter på eller limes øjne og fjer på. Eller hvad med at lave jeres egen nytårshat? Kun fantasien sætter grænser.

 

Lad børnene gå i klæd-ud kassen

Er der noget sjovere end at få lov at gå amok i klæd-ud kassen? Nytårsaften er lig med fest og farver og børnene skal selvfølgelig have lov til til at klæde sig ud og se lidt ekstra sjov og sej ud på denne aften. Find parykkerne, de skøre briller eller noget helt andet frem og lad børnene have det sjovt med dette. Psst.. klæd dig ud sammen med børnene.

 

 

 

 

GODT NYTÅR!

Hav en sjov og festlig aften og pas godt på hinanden.