Lege til børnefødselsdagen

Skal du holde børnefødselsdag? Så kan det være en god idé, at have forberedt nogle lege inden alle børnene samles. Nogle gange finder de små gæster selv på en masse sjov og leg og kan underholde sig selv, men andre gange kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd, så alle kan lege med. Her på siden kan du få inspiration til de 5 lege som Fætter BR elsker at lege, når han er til børnefødselsdag.

 

Leg 1: Fortsæt tegningen

Det skal du bruge: Blyanter og papir. Du kan hente vores skabeloner til fortsæt-tegningen her.

Sådan gør du: Hver person får et stykke papir  (For at gøre det nemt, kan du printe og bruge BR skabelonen som også viser hvor papiret skal foldes)

Alle tegner på samme tid en af kropsdelene. Har du valgt en af vores skabeloner, er der markeret med "start her" der hvor der skal begyndes. Bruges der et tomt ark, kan det være en fordel at aftale, at alle tegner den samme del på samme tid.

Når første del er tegnet, uden at andre har set hvad der er tegnet, foldes papiret og gives videre til sidemanden. Tegn to hjælpestreger, så næste person kan se, hvor der skal tegnes videre fra. Nu skal næste fødselsdagsgæst tegne den næste del. Herefter foldes papiret igen og gives videre til sidemanden. Når alle kropsdele på tegningen er tegnet, foldes papiret ud. Se nu hvilke sjove personer/figurer der er dukker frem :-)

 

Se i videoen her hvordan man leger "fortsæt tegningen"

Leg 3: Skattejagt

Hvad er en børnefødselsdag uden en god skattejagt? Skattejagt er en sjov leg de fleste børn elsker. Det er en god idé, at forberede skattejagten inden børnene kommer.

Psst.. Vi har lavet et skattekort du nemt kan printe og bruge. Hent vores sjove skattekort her

Hvis vejret er godt kan du med fordel afholde skattejagten udenfor.

Forbered en liste med genstande som børnene skal finde i haven eller i huset. Dette kan enten være ting der allerede er placeret ude/inde eller du kan finde nogle ting og gemme dem. Børnene skal krydse af på sin seddel hver gang de finder noget fra listen. Den/de der finder alt fra listen først, har vundet skattejagten.

Tip: Du kan også lave ”tema” i skattejagten. F.eks. skal børnene finde alle de ting der er grønne – hvem finder flest ting? Eller de skal finde så mange ting som mulige der starter med et bestemt bogstav.

 

Idéer til genstande børnene skal finde ude og inde:

Postkasse, Træ, Gren, Blad, Snegl, Fugl, Bil, Tal, Lygtepæl, Sten, Myre, Trillebøre, Kløver, Sommerfugl, Gynge, Bænk , Cykel, Skraldespand, Fjer, Edderkoppespind, stueplante, Ur, En rød genstand, Gaffel, Tæppe, Billede, Dyr, Spejl, Banan

 

Psst... Lad børnene gå rundt og lede efter ting sammen – så de finder alle tingene på samme tid.

 

Læs mere om vores skattejagt her og hent vores skabeloner til en sjov skattejagt.

 

 Leg 5: Hvad er der i kassen

 

Dette er en sjov og udfordrende leg for børnene. Det er en leg du med stor fordel kan forberede inden børnene kommer.Du skal bruge en papkasse (du kan med fordel lave flere papkasser).


Sådan gør du: Lav hul i begge sider af kassen, så barnets arme kan nu ind til midten af kassen.

Stil en genstand i midten af kassen, som barnet/børnene der skal gætte, ikke må se. Barnet skal nu stikke armene igennem hullerne i kassen og gætte hvad de mærker. Giv et point når der gættes rigtigt. Der kan dystes i hold eller alle mod alle. Når det er gættet hvad der er i, skiftes genstanden ud med en ny.

 

Idéer til genstande du kan stille i kassen:

Kogt spaghetti, ris, sko, banan, en gaffel, en bamse, et blad, en skål vand, et krus… Kun fantasien sætter grænser.

 

Tip: Hav nogle ledetråde klar til de ting der er i kassen, hvis børnene har svært ved at gætte det.