365 dages bytteservice - i butikkerne og på BR.dk
Ønskeliste
Din kurv

Kom godt i gang med at lave vandperler

Hvad er vandperler og hvordan gør man?

Selvom vandperler er en forholdsvis ny opfindelse for børn, så er de allerede et sikkert hit! Men hvordan er det lige, vandperler fungerer? Her på siden kan du se en guide til alt, hvad du skal vide om vandperler, så I også kan komme i gang med at lege med de sjove perler hjemme hos jer.  

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vandperler

 

Sjove idéer til at lege med vandperler

Der er flere grunde til, at vandperler er blevet så populære. Vandperler i flotte, krystalklare farver er meget anderledes end de små perler, børnene kender fra perleplader, og de er sjove og fascinerende at have i hænderne. Men hvad er vandperler egentlig? De fine vandkugler består af en saltvandsopløsning, og de er ikke giftige.  

Vandperler fås i alle regnbuens farver, og perlerne afgiver ikke farve. De kan kombineres på utallige måder, så de små kunstnere kan skabe flotte værker lige efter deres smag.   

Måske tænker du, hvad vandperler i virkeligheden kan bruges til? Herunder kan du se idéer til projekter med vandperler, som børnene helt sikkert vil elske. 

  • Lav fine figurer af vandperler på perleplader.  

  • Tilsæt de bløde vandperler i et beroligende og afslappende fodbad - det er en skøn sanseleg.  

  • Brug vandperler som blomsterdekoration i vasen. 

  • Stil de farverige vandperler i et glas til pynt i vindueskarmen.

Er du klar til at lege med vandperler?

Vandperler er både en sjov og hyggelig måde at være kreativ på, men de kan også bruges til forskellige sanselege. Se vores udvalg af de flotte og farverige vandperler, der kan få både børn og voksne til at udfordre deres kreativitet.

Hvordan leger man med vandperler? 

I en travl hverdag er det skønt at kunne samles om en hyggelig aktivitet efter skole eller i weekenden. Vandperler er en skøn og nem aktivitet, og I slipper for at finde masser af udstyr frem, når de sjove vandperler er på bordet.  

Den kreative aktivitet egner sig bedst til lidt større børn, da de mindste nemt kan komme til at tage de små sliklignende vandperler i munden og sluge dem. Aktiviteten er derfor oplagt at hygges om sammen med en voksen.   

Vandkuglerne fungerer på helt samme måde, som når du stryger de klassiske perler på perleplader, men vandperlerne skal sprøjtes med vand i stedet for at stryges. Lyder det ikke skørt? Når du sprøjter vand på, så vokser perlerne sammen, fordi de suger vandet til sig! 

 

Hvordan laver man vandperler?

Her kan du se, hvordan I kommer i gang med en sjov aktivitet med vandperler:     

  1. Læg vandperlerne i blød i vand. Til en pose vandperler skal der typisk bruges omkring en halv liter vand.  

  1. Når vandperlerne er vokset, så kan I lave fine figurer ved at dekorere perlepladerne med vandperlerne. 

  1. Sprøjt vand på perlepladerne. 

  1. Når vandperlerne er helt tørre, så kan figurerne bruges som legetøj eller til pynt og ophæng på børneværelset.  

Lad de små kunstnere sætte deres kreativitet i spil, når de udforsker de mange muligheder med de flotte vandkugler. Nyd en stille og hyggelig stund med børnene, og se dem blive helt optagede af den sjove leg.

 

Brug vandperlerne igen og igen 

Udover at være en fantastisk aktivitet for børn, så er vandperlerne også enormt praktiske - de kan nemlig bruges igen og igen.  

Når vandet i perlerne fordamper, så bliver de mindre. Så kan I bare hælde mere vand på, og så vokser vandperlerne sig store igen - smart!  

TIP! Lad vandperlerne tørre helt ud, hvis de ikke skal bruges lige foreløbig. Opbevar dem i en boks, et rent syltetøjsglas eller lignende, og gem dem til væk til senere brug.

Timevis af leg med vandperler fra BR 

Hos BR er vi vilde med leg! Derfor finder du et stort udvalg af de sjove vandperler til børn, som kan udfordre kreativiteten og sætte fantasien i fuld gang. Med vandperler kan børnene skabe masser af fin pynt i flotte farver til hjemmet, og kunstværkerne kan eksempelvis udstilles på køleskabet eller opslagstavlen.

Er du mere til at lave dit eget smykke eller lave en sjov perleplade? På BR.dk har vi et stort udvalg af perler til dit næste krea-projekt!